Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jogosan vonnak ennyit? Ennyire...

Jogosan vonnak ennyit? Ennyire nem számít az én fiam?

Figyelt kérdés

Röviden a történet:

A férjemnek tavaly indult el a gyerektartás láthatás per.

Akkor a bére Bruttó 70ezer volt,és abból állapítottak meg 14ezer ft-os gyerektartást.

Azóta sajnos más munkahely kevesebb bér...

A télen elcsúsztunk a fizetéssel és most eljutottunk oda,hogy vonják a fizuból.

Bruttó 50-ből vonnak 16ezret és a tb meg hasonlókkal együtt 34ezret vonnak le összesen.

A készhez kapott pénz 16 ezer...Van egy közös fiúnk akit semmibe nem néznek! nem érdekli a bíróságot,hogy a fiú is az övé és őt is el kell tartania.

Értem én,hogy a másiknak is jár csak akkor az enyémnek miért nem?

Miért nem egyenlően veszik a kettő gyereket?

A másik dolog,ha bemegy a férjem a gyámügyre,hogy a volt élettársa most olyannak él együtt aki drogozik bizonyítottan tudjuk! akkor milyen lépéseket kell tenni?

Elvehetik a gyereket ez miatt?

2014. aug. 27. 10:15
 1/9 anonim ***** válasza:
86%
Kérni kell a gyerektartás újra megállapítását az új nettó bérre és a másik gyerekre hivatkozva.
2014. aug. 27. 10:25
 2/9 anonim ***** válasza:
Ha el is vennèk a gyereket az extôl a fèrjed 50 ezer ft-os fizjaból akartok nevelni 2 gyereket?
2014. aug. 27. 10:31
 3/9 anonim ***** válasza:
83%

Igen, jó ötlet azu újraszabályozás kérése is, de azért a férjed fizetésén felülemelkedve az a 16 eFt nem olyan egetrengetően sok- szerintem ennyit megkap a ti közös gyermeketek is, igaz?

Biztosan lenne értelme pereskedni, huzakodni?

Esetleg inkább egy jobban jövedelmező munkahely után nézni vagy túlórát, másodállást vállalni?

Gondolom egy 2 gyermekes FELELŐS családapa gondolt ilyen helyzetekre a második gyermek vállalásakor is..

Az előző házasságból származó gyermeknek (neked sajnos akármennyire fáj és rosszul esik is:(- ugyanúgy kell ennie, tanszereket venni, világítani stb., mint a te gyermekednek- és valljuk be, nem sok ez a 16 eFt.

Kedves FELELŐS édesapának lenne célszerű átgondolnia a lehetőségeket és a bevételeit növelni.

Szerető apaként bennem még az is felmerülne, hogy ha tudom, hogy a gyermekem drogosok közelében él, akkor kezdeményezem a nálunk való elhelyezését és akkor nem kell gyermektartásdíjat sem fizetni (viszont tudd kedves kérdező, hogy akkor a gyermek nem havi 16 eFt-ba fog kerülni...)

2014. aug. 27. 10:35
 4/9 A kérdező kommentje:

Nem akarom az anyától elvetetni hisz mint én is anya vagyok és nem bírnám ki ha a gyerekem nem lenne velem!

Csak egy kérdés volt,hogy olyan esetben mi történik ha ezt mi bejelentjük?

tudom a gyerek nem havi 14-16 ezer hisz az én fiam se annyiba kerül...

Nem 50 ezerből neveljük hisz én is kapom a pénzemet! így lényegesen több jön be havonta mint 50 ezer!

Akkor az anya gyesen volt,és már dolgozik amit a bíró mondott tavaly,hogy ha anya elmegy dolgozni azt is figyelembe veszik...Előtte is dolgozott csak direkt kilépett,hogy több gyerektartást kapjon.

Ami lényegtelen is...

2014. aug. 27. 10:42
 5/9 anonim ***** válasza:
22%
Ja, biztos kilépett azért a kemény 14 ezer forintért? Már bocs, de a párod miért vállal be még egy gyereket a semmire, ha te ezt tudtad, akkor úgy kellett vállalnod neked is, hogy tudod, ő sokat nem tud nálatok a közösbe dobni. Feljelenteni meg mi értelme? Ti nevelni nem tudnátok a gyereket, jobb lenne, ha még intézetbe is kerülne? Nem értem.
2014. aug. 27. 11:17
 6/9 anonim ***** válasza:
47%

br50 keresettel egy gyereket se kéne vállalni, nemhogy kettőt.

szerintem itt nem a gyerektartással van a baj, hanem apukával. miért nem keres egy rendes 8 órás munkát? még egy tescos árúfeltöltő is dupla annyit keres mint a te párod.

ne a gyerektartás fúrjátok hanem apa kapja össze magát és dolgozzon rendesen!

16E pedig nagyon korrekt összeg felétek, ismerőseim 30-40E-t fizetnek...

2014. aug. 27. 11:21
 7/9 A kérdező kommentje:

Először is igen direkt kilépett mert egy szemét nő! Ti nem ismeritek én igen!

másodszor nem a semmire vállaltuk be a babát mert nekem volt jövedelmem és kapom most is! nem csak a családi gyest kapom!

nem akarom én elvitetni meg intézetbe juttatni sem, csak azért a férjemnek is jogai vannak és azért ha nem tetszik neki az,hogy egy drogos van vele és napi szinten ezt látja a lánya szerintem neki is van joga beleszólni ebbe! mivel a gyerek apja!

2014. aug. 27. 13:42
 8/9 anonim ***** válasza:
68%
ilyenkor már a gyerek apja de amikor pénzt kéne utalni akkor már sajnáljátok a pénzt? olyankor nem a gyerek apja?
2014. aug. 27. 13:59
 9/9 A kérdező kommentje:

Akkor is a gyerek apja, elcsúsztunk igen mert a fiúnknak életmentő műtéte volt s hamar kellett lépni s elég sok pénzt elvitt!

Mindig utaltuk a pénzt,időbe volt neki feladva.

Őt nem érdekelte a fiam élete s nem volt megértő ezzel az esettel szemben!

Ami nem érdekel mert mindenkinek a saját gyereke a fontos!

Azért nem fogom hagyni az enyémet sem.

Lehet mások 30-40 ezreket fizetnek de egy gyerek után a 16 ezer nálunk az alap és a legtöbben ennyit is fizetnek.

2014. aug. 27. 14:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!