Jogosan vonnak ennyit? Ennyire nem számít az én fiam?
Röviden a történet:
A férjemnek tavaly indult el a gyerektartás láthatás per.
Akkor a bére Bruttó 70ezer volt,és abból állapítottak meg 14ezer ft-os gyerektartást.
Azóta sajnos más munkahely kevesebb bér...
A télen elcsúsztunk a fizetéssel és most eljutottunk oda,hogy vonják a fizuból.
Bruttó 50-ből vonnak 16ezret és a tb meg hasonlókkal együtt 34ezret vonnak le összesen.
A készhez kapott pénz 16 ezer...Van egy közös fiúnk akit semmibe nem néznek! nem érdekli a bíróságot,hogy a fiú is az övé és őt is el kell tartania.
Értem én,hogy a másiknak is jár csak akkor az enyémnek miért nem?
Miért nem egyenlően veszik a kettő gyereket?
A másik dolog,ha bemegy a férjem a gyámügyre,hogy a volt élettársa most olyannak él együtt aki drogozik bizonyítottan tudjuk! akkor milyen lépéseket kell tenni?
Elvehetik a gyereket ez miatt?
Igen, jó ötlet azu újraszabályozás kérése is, de azért a férjed fizetésén felülemelkedve az a 16 eFt nem olyan egetrengetően sok- szerintem ennyit megkap a ti közös gyermeketek is, igaz?
Biztosan lenne értelme pereskedni, huzakodni?
Esetleg inkább egy jobban jövedelmező munkahely után nézni vagy túlórát, másodállást vállalni?
Gondolom egy 2 gyermekes FELELŐS családapa gondolt ilyen helyzetekre a második gyermek vállalásakor is..
Az előző házasságból származó gyermeknek (neked sajnos akármennyire fáj és rosszul esik is:(- ugyanúgy kell ennie, tanszereket venni, világítani stb., mint a te gyermekednek- és valljuk be, nem sok ez a 16 eFt.
Kedves FELELŐS édesapának lenne célszerű átgondolnia a lehetőségeket és a bevételeit növelni.
Szerető apaként bennem még az is felmerülne, hogy ha tudom, hogy a gyermekem drogosok közelében él, akkor kezdeményezem a nálunk való elhelyezését és akkor nem kell gyermektartásdíjat sem fizetni (viszont tudd kedves kérdező, hogy akkor a gyermek nem havi 16 eFt-ba fog kerülni...)
Nem akarom az anyától elvetetni hisz mint én is anya vagyok és nem bírnám ki ha a gyerekem nem lenne velem!
Csak egy kérdés volt,hogy olyan esetben mi történik ha ezt mi bejelentjük?
tudom a gyerek nem havi 14-16 ezer hisz az én fiam se annyiba kerül...
Nem 50 ezerből neveljük hisz én is kapom a pénzemet! így lényegesen több jön be havonta mint 50 ezer!
Akkor az anya gyesen volt,és már dolgozik amit a bíró mondott tavaly,hogy ha anya elmegy dolgozni azt is figyelembe veszik...Előtte is dolgozott csak direkt kilépett,hogy több gyerektartást kapjon.
Ami lényegtelen is...
br50 keresettel egy gyereket se kéne vállalni, nemhogy kettőt.
szerintem itt nem a gyerektartással van a baj, hanem apukával. miért nem keres egy rendes 8 órás munkát? még egy tescos árúfeltöltő is dupla annyit keres mint a te párod.
ne a gyerektartás fúrjátok hanem apa kapja össze magát és dolgozzon rendesen!
16E pedig nagyon korrekt összeg felétek, ismerőseim 30-40E-t fizetnek...
Először is igen direkt kilépett mert egy szemét nő! Ti nem ismeritek én igen!
másodszor nem a semmire vállaltuk be a babát mert nekem volt jövedelmem és kapom most is! nem csak a családi gyest kapom!
nem akarom én elvitetni meg intézetbe juttatni sem, csak azért a férjemnek is jogai vannak és azért ha nem tetszik neki az,hogy egy drogos van vele és napi szinten ezt látja a lánya szerintem neki is van joga beleszólni ebbe! mivel a gyerek apja!
Akkor is a gyerek apja, elcsúsztunk igen mert a fiúnknak életmentő műtéte volt s hamar kellett lépni s elég sok pénzt elvitt!
Mindig utaltuk a pénzt,időbe volt neki feladva.
Őt nem érdekelte a fiam élete s nem volt megértő ezzel az esettel szemben!
Ami nem érdekel mert mindenkinek a saját gyereke a fontos!
Azért nem fogom hagyni az enyémet sem.
Lehet mások 30-40 ezreket fizetnek de egy gyerek után a 16 ezer nálunk az alap és a legtöbben ennyit is fizetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!