Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg ennyire nem számít?

Tényleg ennyire nem számít?

Figyelt kérdés
Egyik ismerősöm ma megkérdezte tőlem, hogy minek rakom le 8-fél 9-koraz 1 éves gyereket aludni este, mert ő este 10 után viszi fürdeni és 11-kor teszi le, mert ilyen kis korban még nem számít, hogy mikor alszik. Ti mit szóltok?

2014. júl. 4. 23:13
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
28%
Hát nekem is van ilyen ismerősöm. És a 6 éves gyereke még simán fent van éjfélkor. Mi amióta megszületett egy rendszert követünk. Este 7- fél8 körül fürdünk. Utánna vacsora. És utánna lassan ki is dől. Most volt 2 éves márciusba.
2014. júl. 4. 23:19
 2/12 anonim ***** válasza:
74%
Biztos számít...ám minden elismerésem azoké,akik le tudják tenni 8 körül.Nekem 3 gyerekem van,a nagy már nem mérvadó(22 éves)a két kisebb 6 éves,és 21 hónapos.10 felé fekszenek.Én konkrétan el sem tudom képzelni,hogy ilyen jó időben,világosban,behozzam Őket a kertből pl. 7-kor,hogy vacsoráztassam,fürdessem a gyerekeket.Mondjuk mi is "bagoly" típusú emberek vagyunk,igen későn fekszünk.Ahány ház annyi szokás....
2014. júl. 5. 00:38
 3/12 anonim ***** válasza:
Nálunk is van egy rendszer. 7-8kor van fürdés, 8-9kor alvás! Nyáron viszont 8után van fürdés, 9után alvás.
2014. júl. 5. 00:50
 4/12 anonim ***** válasza:
0%
Az én 3 éves fiam nem alszik délután így nagyon fáradt estére fél 8-8 között alszik,és reggel fél 7ig-7ig alszik.Szerintem számít,ha nagyon fáradt még nehezebben alszik el.
2014. júl. 5. 07:27
 5/12 anonim ***** válasza:
52%

1 évesen szerintem sem számít, legalábbis a gyereknek nem. Könnyen lehet, hogy reggel sokáig alszik, utána délután későn megy aludni, alszik mondjuk 3-5 között, akkor persze, hogy nem dől ki 11 előtt. Mivel gondolom nem jár még bölcsibe, nem hiszem, hogy ez olyan hatalmas probléma lenne. És az is igaz, hogy noha idén vacak a nyár, nagy melegben én sem tenném le 8-kor aludni a gyereket, mivel 6 előtt ki sem lehet nagyon menni, így nem lenne idő levegőzni.

Inkább a szülők szempontjából nem az igazi ez a rendszer, mert így semmi idejük nem marad este semmire, de ha nekik ez nem probléma, senkinek semmi köze hozzá.

2014. júl. 5. 08:02
 6/12 anonim ***** válasza:
47%

Az első gyerekemnél el sem tudtam képzelni, más gyerekek hogy maradnak fent olyan sokáig. A fiam ugyanis papírforma szerint aludt, 1 évesen még 2x napközben, majd 15 hónapos korától 1x (déltől fél háromig), este 8-tól reggel fél 7-ig.

Aztán megszületett a lányom, aki újszülött korától kevesebb alvást igényel. Nincs semmi baja, egészséges, normális gyerek, de most 20 hónaposan annyit alszik, mint a fiam 6 évesen. Annyi a különbség köztük, hogy a kicsi még alszik ebéd után 1,5 órát, de este később alszik el, és hamarabb kel reggel, mint a nagy. Összesen most 9-10 órát alszik mindkettő. Így bátran hagyom a nagyot focizni a játszón 8-ig, fél 9-ig, utána megyünk csak haza, nem sínyli meg a kicsi.

Persze tudom, hogy nem minden gyerek ilyen, mindegyiknek más az alvásigénye. Ha a szülők szeretik, ha reggel alszik sokáig a gyerek, lehet, hogy jobb, ha 10 után teszi le csak.

2014. júl. 5. 08:35
 7/12 anonim ***** válasza:

Ha nekik ez így bevált, akkor jó.

Nem az számít mikor alszik el, hanem, hogy mennyit.

Én is megkaptam már egy "kedves" ismerőstől aki folyton csak kritizál, hogy egy normális anya 7 és 8 közt fürdeti a gyerekét, míg az enyém fél 9-kor megy fürdeni éf kb. fél 10-kor alszik el. Cserébe viszont reggel 8-9-ig nyugi van. Nekem ez így jó, mert szeretek sokáig fent lenni éjjel és későn kelni reggel.

Amíg nem megy óvodába, addig ez így tökéletes.

2014. júl. 5. 08:40
 8/12 anonim ***** válasza:
53%
NÁlunk is még 8 kor javában kint vagyunk az udvaron, 9 körül fürdés és legkésőbb 10 kor alszanak, reggel 10 kor kel kelnek és nekem így tökéletes ,mert gyerek elptt is későn feküdtünk, reggel mire kelnek sok mindent meg tudok csinálni és magamra is jut idő.
2014. júl. 5. 10:00
 9/12 anonim ***** válasza:
Miért is vagyok lepontozva????
2014. júl. 5. 20:48
 10/12 anonim ***** válasza:
A 2.válaszoló vagyok.Én is,bár kicsit sem érdekel...biztos azért,mert a sok "szuperanyu" már 8-kor lefektette a gyereket/gyerekeket aludni....szánalmas ez az egész "pontozósdi".3 gyerekes
2014. júl. 5. 23:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!