Normális, hogy lelkiismeret furdalásom lesz, ha arra gondolok, hogy másfél éves kisfiamtól elveszek "valamit" egy kistesóval?
Nem csináltam tesztet, még van idő a ciklus végéig, csak elkapott egy érzés ...
És mikor arra gondoltam, terhes vagyok, annyira el kezdtem sajnálni a kisfiamat. Ő most az életem legjobb dolga, annyira szeretem, és annyira szeretem szeretni. Olyan kis anyás és olyan kis érzékeny!
És mikor arra gondoltam, hogy egy kisbaba miatt nem tudom neki ugyanezt a "kényeztető" vagy "mindenes" szinvonalat nyújtani (mert szeretetet tudok neki végtelenül is adni) akkor el kezdtem sajnálni őt.
Nem tudom, normális ez?
Más is érzett így?
Ha kiderül, hogy jön a kistesó, ezt fogom érezni?
És ha meglesz a kistesó, akkor találkozok is ezzel a dologgal?
Volt valaki így? Leírnátok többgyerekes anyukák hogy ti hogy voltatok ezzel, kistestvér érkezés előtt, érkezés után, úgy általában?
Köszönöm szépen!
arra gondolj mennyi minden kap majd a testvérétől
no nem fizikailag hanem lelkiekben
jó ha van testvér :-)
mondjuk bennem nem volt ilyen érzés talán mert nagycsaládban nőttem fel ahol mindig sok volt a gyerek:-)
Én is a tesóra szavazok.
Egyrészt a szeretet nem feleződik ahogy itt már írták.
Másrészt a gyereknek nincs szüksége anyu 100%-os napi 24 órás heti 7 napos állandó figyelmére.
Nem mondom, hogy minden egyke elkényeztetett kis majom és az összes tesós gyerek meg talpraesett, de általában az egykékkel a baráti körömben sokkal nehezebb. A szülőknek is, mert előbb-utóbb eljön az igény, hogy egy kisiskolás gyerek már ne lógjon a szülein, hagyja őket beszélgetni másokkal is, ne kelljen szórakoztatni.
Míg az enyémek és az egyik barátnőmé tök jól elvannak, feltalálják magukat, tudnak osztozkodni a játékokon, pillanatok alatt maguktól kialakítják a szabályokat (hogyan válasszuk ki a DVD-t amit meg akarunk nézni ha csak egy filmet engedtek, ki legyen a soros, ki melyik játékkal legyen), addig két barátnő egyke gyereke nehezen viseli, ha nem az ő akaratuk érvényesül, nem megy az osztozkodás és pillanatok alatt kitör a hiszti (és nem picikről hanem alsó tagozatos iskolásokról van szó) ha nem ők vannak a középpontban.
Így most a többiek kerülik is őket, nem szívesen játszanak együtt, ha mind együtt vannak akkor állandóan bíráskodni kell, mert a két egykéből valaki tuti jön árulkodni.
13 hónapos a fiam, úgy tűnik, útban van a testvére.
Bennem ez úgy csapódott le, hogy van még 8 hónapunk, amíg csak ő van, ezt maximálisan ki kell használni. :)
A testvérrel pedig szerintem csak nyerni fog.
Egyedül a szülés aggaszt, jó lenne, ha nem kéne három napra elszakadni a "nagytól".
jaj, köszönöm a sok jó szót, és a sok pozitív történetet :)
én is ezekre koncentrálok, ha rám tőr a félelem.
igaz, a kisfiam nagyon barátságos és kedves, teljesen normális akaratossága van, a játszótéren mindenkivel kedves és barátkozós és nagyon tetszenek neki a kisbabák.
szóval úgy érzem, ő tesó nélkül is aranyos, figyelmes, osztozó - főleg, ahogy látom, milyen egy két kisgyerek - egy idősek is!(féltik a játékaikat, homokozólapáttal harcolnak, féltékenyek szüleikre, kiborulnak, ha bármijüket mások használják... az én kisfiam meg odanyújt a játékot a másik gyereknek)
szóval tudom, van azért jellemformáló erő egy testvérbe, de nem aggódnék, ha nem lenne, úgy érzem, jó természetű a gyerek is, meg bennünk szülőkben is nagyon van igazságérzet és nagyon normálisnak akarjuk nevelni.
sajnos még sokat cicizik a kisfiam, és velem is alszik, nagyon anyás és nagyon apás. és borzasztó idillikus élete van ezért érzem azt, hogy nagyon nehéz lesz neki, ha nem tudunk csak vele foglalkozni. ettől nem lesz rossz ember, de olyan jó, ha valakinek tökéletes az élete. ez a nehéz. most olyan boldog.
hát veszek egy tesztet és aztán meglátom, valóban kell-e rágódnom az osztozás dolgon, vagy se :) ha később, mikor már 4-5 éves, és akkor lesz tesó, már nem biztos, hogy így aggódnék, de még olyan kicsi...
köszönöm hogy megosztottátok gondolataitokat, érzéseiteket!
ez őszinte hozzászólás volt, szeretem ha valaki nem játssza meg magát, meg nem fél a lepontozástól :)
köszönöm, remélem azért majd egyre jobban alakul a helyzet :) legalább egy biztos, akinek testvére van, nem unatkozik! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!