Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg én vagyok rossz anya,...

Tényleg én vagyok rossz anya, mert még soha nem ütöttem meg a gyerekeimet?

Figyelt kérdés
Nagyon sokszor olvasom, hogy egy kézre vagy fenékre csapás jót tehet a gyereknek, de ezt én nem így gondolom. Még soha nem ütöttem meg egyik gyerekemet sem és nem is fogom és én erre igen is büszke vagyok, hogy mindig tudok annyira türelmes és higgadt maradni akármit csináljanak, hogy erre ne kerüljön sor. Ha valamelyik válaszba azt irom, hogy én még soha nem bántottam őket, mert ez látom helyesnek, úgy tűnik mintha én lennék a rossz és le vagyok szólva meg pontozva, hogy már pedig ez igen is kell. Nekem biztos, hogy lelkiismeretfurdalásom lenne még egy kis kézrácsapástól is, de én ilyen vagyok. Ténlyeg rossz anya vagyok, mert inkább az elmagyarázást választottam a gyerekiem nevelésénél és nem a csapkodást?
2010. jan. 13. 19:32
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:

Megmagyarázom, bár nem gondolom, hogy megérted: több gyermekes anyukaként valóban az a bánatod, hogy egy internetes honlapon ahova név nélkül irkálhat bárki, lepontoznak, meg valakinek (akit nem ismersz, nem is tudod kicsoda, milyen ember) nem tetszik a válaszod?

Hát irigyellek a problémádiért, nem csoda, hogy nem kell?? verned?? a gyereked, ha ez a legnagyobb problémád az életben.

A másik: mi az hogy kell? verni a gyereket, meg ez jót tehet a gyereknek? Gondolod, mások lekevernek naponta egy fülest vagy jól elverik a gyereket, mert az jót tesz? És ilyen emberek véleménye miatt aggasztod magad?

2010. jan. 18. 14:57
 32/35 A kérdező kommentje:

Igazad van, bocs a kérdés véletlenül lett kiemelve, nem akartam, mert már megkaptam azt a választ amire kiváncsi voltam.

Még egyszer elnézést attól akit ez zavar.

2010. jan. 18. 22:26
 33/35 A kérdező kommentje:
Amúgy nem ez a legnagyobb problémám :) sajnos, bár csak ez lenne.
2010. jan. 18. 22:31
 34/35 anonim ***** válasza:

Na én már végig sem tudtam olvasni ezt a sok beírást..bocsi,de lehet türelmetlen vagyok hozzá.

Én azt tudom mondani,ez gyerek függő is.Tudjátok van olyan gyerek aki szinte az első perctől végig alussza az éjszakákat és ha szerencséd van még nappal is alszik egy két órát.

na az én fiam első perctől kezdve nem volt ilyen.Nappal szinte semmit nem aludt éjjel egyszerűen borzalmas volt.volt,hogy 20szor kelt fel és ez komoly!a vége az lett,hogy muszáj voltam vele aludni,mert nem tudtam semmit pihenni.Sem fizikailag sem agyilag nem tudtam kikapcsolni.Na már most ha van egy olyan fiad aki 10.5hósan elindul és azóta meg sem áll és nem pihen,napközben jó ha alszik egy órát,de sokszor csak 3/4edet éjjel meg kismilliószor felkel,akkor minden elismerésem annak aki emellett évekig türelmes tud lenni.pláne ha hazatér a fáradt férjed a munkából és igaz jó lenne ha a gyereket többet venné ki a kezedből de nem veszi,ha meg rábízod az egészből csak azt hallom,hogy türelmetlenül kiabál a gyerekkel és inkább magamhoz hívom..lehet az én hibám is,hogy nem hagyom össze csiszolódni őket de nincs türelmem hallgatni.És tény nálunk is néha elcsattan egy pelusra suhintás vagy egy kézre csapás..sőt a harapgálástól csak úgy szokott le,hogy megmutattam neki én is,hogy fáj-nem is csinálta többször,mert egy nagyon értelmes gyerek,de tudod hiába magyaráztam neki,hogy nem szabad,már a végén féltem magamhoz ölelni,mert úgy vállon harapott,hogy a fognyomai hetekig meglátszódtak..már azt hittem kiharap egy darabot belőlem..és kismillió magyarázkodás után mikor kicsit megharaptam,akkor állt le vele..szval a lényeg,hogy ha van egy örökmozgód aki mellett semmit nem tudsz pihenni szó szerint akkor nem biztos hogy extra türelemmel vagy még 16hónap után is...sztem ez teljesen gyerek függő is.És ahogy leírták előttem is,én inkább rácsapok egy kicsit a kezére,mintsem a konnektorba nyúljon vagy az asztalra felmásszon,mert most ez a legújabb,hogy a tetejéről szedem le..sajnos egy ismerősöm barátjának a babája-14hósan most halt meg,mert felmászott a tvre és magára rántotta...és tökéletes nevelés ide vagy oda én úgy gondolom a verés nem itt kezdődik!a verés akkor verés ha már nyoma van,az kínzás,de az,hogy érzékelteted,hogy fáj,mert valami rossz sztem ez néha kell.

Én sem vagyok kézre csapás vagy pelusra verés pártja de amikor már sokadjára is csak mosoly fogad és csak azért is megcsinálja inkább egy kézre csapás mint és végzetes baj!!!nekem legalább is ez a véleményem!!18hós baba mamája

és nem érzem magam tökéletlennek se tökéletesnek,tudom mit rontottam el,megpróbálom a másikkal már ezeket a hibákat nem elkövetni..

szerintem nem kell sajnáltatni magunkat,mert ahány gyerek annyi féle és ahány anya szintén mind különbözünk.

A türelemhez sok minden társul-kipihentség ,otthoni helyzet stb..szval sok múlik ezen.

érdekes,hogy egy ilyen kérdést feltéve tényleg mindenki rögtön kifényesedik és szinte makulátlan..volt is egy ilyen ismerősöm aki előadta magát csak amikor megemelte a kezét a 3éves gyereke megrezzent-vajon mitől?..kérdem én.és ő adta elő magát...pedig az a kislány mindet elárult amit az anyja sztem észre sem vett,de nekem elég volt ahhoz ,hogy átlássak a helyzeten..Tudod erre azt szokták mondani,messziről jött ember azt mond amit akar-én is..én elhiszem,hogy vannak olyan anyák aki tényleg nem csaptak a gyerek kezére,de ne hari azt már nem,hogy nem emelték fel a hangjukat vagy egyéb mást..mert ez nekem már túl tökéletes és sajnos a világunk nem ezt mutatja ..pláne,hogy ennyi tökéleset szülő gyűlik össze hirtelen..bocsánat,hogy ezt leírtam..csak ez olyan pszihés dolog,mintha az egyik tökéletes lenne valamiért a másik pedig nem..pedig sztem nem ezen múlik sokszor..na nem ragozom túl...18hós baba mamája

2010. jan. 19. 00:00
 35/35 A kérdező kommentje:
Teljesen egyetértek veled is. Minden embernek más jelent a türelem. Az én lányom 3 éves, 10 hónapos kora óta jár, eleven kis rosszcsont és még nagyszájú is, segítségem nincs, mert a nagyszülők messzebb laknak, mellette főiskolára járok, a kisfiam most van a pakolós korszakában, a férjem este jár haza és sajnos nem is túl fényes a helyzet köztünk. Annyira nem, hogy ha nem lenne a közös a hitel már biztos, hogy nem laknánk egy lakásba. Nem vagyok tökéletes az biztos, de én ezt tanulom (mármint a főiskolán) és ha már olyan kevés dolog van ami tökéletes körülöttem legalább a gyereknevelést szeretném jol csinálni. Ember függő az is biztos, de én tényleg mindig törekszek arra, hogy a feszültséget ne a gyerekeken vezzessem le. Ez az iskola szerintem "anyaképzőnek" sem rossz, mert rengeteget tanultam ott. Ha nem lenne ennyi türelmem, nem is álltam volna neki olyan szakmát választani, ahol kisgyerekekkel kell foglalkozni, mert azt határtalan türelem nélkül szerintem nem lehet csinálni, legalább is csak igen rövid ideig. Persze szoktam mérgesebben rájuk szólni,meg nekem is vannak rosszabb napjaim, mint mindenkinek, de ez is ember függő szerintem, hogy ezeket a rosszabb napokat ki hogyan tudja kezelni.
2010. jan. 19. 11:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!