Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg én vagyok rossz anya,...

Tényleg én vagyok rossz anya, mert még soha nem ütöttem meg a gyerekeimet?

Figyelt kérdés
Nagyon sokszor olvasom, hogy egy kézre vagy fenékre csapás jót tehet a gyereknek, de ezt én nem így gondolom. Még soha nem ütöttem meg egyik gyerekemet sem és nem is fogom és én erre igen is büszke vagyok, hogy mindig tudok annyira türelmes és higgadt maradni akármit csináljanak, hogy erre ne kerüljön sor. Ha valamelyik válaszba azt irom, hogy én még soha nem bántottam őket, mert ez látom helyesnek, úgy tűnik mintha én lennék a rossz és le vagyok szólva meg pontozva, hogy már pedig ez igen is kell. Nekem biztos, hogy lelkiismeretfurdalásom lenne még egy kis kézrácsapástól is, de én ilyen vagyok. Ténlyeg rossz anya vagyok, mert inkább az elmagyarázást választottam a gyerekiem nevelésénél és nem a csapkodást?
2010. jan. 13. 19:32
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:
Én is nagyon sokat folgalkozok velük, és igen is vannak korlátok, de én ezt nem kézrácsapással hanem elmagyarázással értem el náluk. Én úgy gondolom, hogy sok türelemmel és szép szóval is lehet nevelni, de hangsúlyozom, hogy ezt én gondolom igy! Ha kell naponta többször is elmondom nekik, hogy mit nem lehet. Attól még nem vagy rossz szerintem, hogy te rácsapsz a kezére és nem mondod el neki 100-szor, csak te másképp gondolkodsz mint én, de ettől még nem leszel rosszabb csak nem vagyunk egyformák.
2010. jan. 14. 13:37
 22/35 anonim ***** válasza:
81%
Micsoda indulatok alakulak ki. Szomorú az 1. oldalon, hogy mennyire le lettek pontozva a válaszok. Nem csoda, ha egy kérdés is ilyen intenzív érzelmeket vált ki, akkor ha a gyerek másodjára sem hagyja abba, dondolom akkor jön a "rácsapás", mert akkor is így elszakad a cérna.
2010. jan. 14. 13:59
 23/35 anonim ***** válasza:
38%
12:48-nak. Te vagy az a szülő, aki rácsap a kislánya kezére. Ettől ugye abbahagyja amit csinál. Ezt valószínűleg azért teszi, mert fáj Neki. Mert ha nem fájna, akkor ugye nem érne semmit a rácsapás. Tehát a szerinted kis rácsapással fájdalmat okozol neki. Mi lesz, ha már nem fog Neki fájni? Egyszerű. Nagyobbat fogsz csapni. Mert az mégiscsak egyszerűbb, mint elmagyarázni, vagy esetleg megvédeni Őt saját magától. Mert tudod Ő még kisember, jóval kevesebb tapasztalattal, mint mi felnőttek. Mivel lenne több fáradtság, ha kicserélnéd a konnektorban a védelmet egy olyanra, amit nem tud kiszedni? Bár én még olyat nem láttam amit ki lehet venni a konnektorból. Tovább megyek, ha esetleg ez sem vezet eredményre, akkor kikapcsoltatom abból a konnektorból az áramot. Érdekes, hogy fájdalom ellen fájdalmat adsz Neki! Egy gyermek, amikor megszületik, még mit sem tud a világról. Nekünk kell Őket megtanítanunk mindenre. Ha nem úgy viselkedik ahogy mi szeretnénk, az csakis a mi hibánk!!! Egy gyermek soha nem lehet hibás!!! Minden amit a gyermekünk csinál, az gyakorlatilag mi vagyunk. Lehet lepontozni, és főleg elgondolkodni! te tényleg rossz szülő vagy! Lusta a saját gyereked helyes nevelésére! Írod, hogy a verés ellenére, (mert ugye ez is verés) milyen illedelmes és okos. Én is az voltam, mert különben agyonvertek volna... És ez a dolog is inkább a kislányod érdeme és nem a tiéd! Rossz szülő vagy! És nekem van jogom ezt mondani :) A kérdezőnek sok siker a továbbiakban! Hidd el, megéri a fáradtságot!
2010. jan. 14. 15:14
 24/35 A kérdező kommentje:

Biztos le leszel pontozva, de azért ez tényleg elgondolkodtató!

Köszönöm a biztatást, biztos hogy továbbra is ezt a módszert fogom alkalmazni, mert ezt látom jónak. A kilányom ovijába pont ma megütötte az egyik gyerek a másikat mert az belenyúlt a rajzába, mire az volt a válasz, hogy anya is ezt szokta és ők még csak ovodások.

Egy gyerek neveléséhez rengetek és mégtöbb türelem kell az biztos. Én nagyon örülök, hogy ennyi türelmem van hozzájuk és van időm akár napjába többszőr is elmagyarázni nekik a dolgokat. Nagyon remélem ha egyszer gyerekeik lesznek majd ők is ezt fogják csinálni és büszkék lesznek rám, hogy én ezt a formáját válaszotottam a nevelésüknek.

2010. jan. 14. 16:24
 25/35 A kérdező kommentje:
A másik meg az hogy ne veszekedjetek ezen, úgy sem lehet senkit meggyőzni az ellentkező nevelési formáról. A kérédést tényleg csak azért tettem fel, hogy megerősítést kapjak, hogy így is lehet csinálni, mert ahogy irtam eddig még csak le lettem szólva emiatt és ez nagyon rosszul esett.
2010. jan. 14. 16:26
 26/35 anonim válasza:
100%

Nem tudom ez eddigi hozzászólók nemét, de bátorkodom férfiként, apaként, szülőként én is beleszólni eme polémiába (36 vagyok, 2 lánnyal a hátam mögött, 4 és 10 évesek). Alapvetően gyermeke válogatja, hogy a szülő miként viszonyul a dolgaihoz, mert akinek van 1 nagyon "jól nevelt" gyermeke, az még nem biztos, hogy a szülőtől, ill. annak nevelésétől "lett" olyan. Az alaptermészete egy gyereknek adott, ha szerencsés vagy, "kapsz" egy olyan gyereket, akinek jó az alaptermészete és az is marad, bármi történjen is. Az ilyen típusú gyermek kis irányításokkal is megtalálja a megfelelő irányt. Ha viszont hozott tulajdonságok lappanganak benne, csinálhatsz te bármit, úgyis kibújik belőle. Ellenben az is előfordul, hogy a "rossz gyerekből" példás felnőtt lesz, a "jól neveltből" pedig agresszív felnőtt. Kit, milyen ingerek élnek. A türelem mindenkinél más "hőfokon" ég, van akinél alapjáraton is "lobog", vagy felcsavarva is csak "pislákol".

Ingerküszöb, külső hatások, belső önismeret és elégedettség. Ha pl. hazamész a munkahelyedről és már spannolva vagy eleve: ahogy meglátod az összekent falat, kiöntött sampont, stb. nem biztos, hogy az a válaszod: "ejnye, de ügyi voltál kis fiam/lányom, csak így tovább". Pláne ha mondjuk az apukára vár a "fegyelmezés", mivel már semmi nem használ...Szóval nem egyszerű kérdés ez. Mindenki a saját életét ismeri és legfőképpen: "éli". A fegyelmezés okozta lelkifurdalással együtt kell élni, bízva abban, hogy későbbi hatása kedvezően fog hatni a gyermeke személyiségfejlődésére. Ismétlem, bíznia kell benne, mert biztosan soha nem fogja tudni...Üdvözlettel: Balázs.

2010. jan. 15. 14:30
 27/35 anonim ***** válasza:
83%
Egy két választ elolvastam.Én soha nem bántanám a gyerekemet.Végtelenül türelmes vagyok vele,de azért nem kell Szentté avatni.Mikor tudod a választ miért kérdezed?Jó anya vagy ha megnyugtat,csak igy tovább.Ez a természetes,szerintem.
2010. jan. 17. 19:57
 28/35 anonim ***** válasza:
61%
Ostoba kérdés, egy beszükült látókörű anyukától. Ettől nyilván nem vagy rossz anya. De nem ártana ha tovább látnál az orrodnál.
2010. jan. 17. 19:59
 29/35 A kérdező kommentje:

Az utolsó választ nem igazán értem, de mindegy.

Lehet rosszul fogalmaztam meg a kérdést, de már párszor elmagyaráztam miért vagyok kiváncsi a véleményekre.

2010. jan. 17. 22:40
 30/35 anonim ***** válasza:
0%
Mi van te sosem unod már meg?Még hányszor rakod ki?Ha ennyire aggaszt menj el pszihiáterhez.Mamám ilyen ember,te.
2010. jan. 18. 13:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!