Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg én vagyok rossz anya,...

Tényleg én vagyok rossz anya, mert még soha nem ütöttem meg a gyerekeimet?

Figyelt kérdés
Nagyon sokszor olvasom, hogy egy kézre vagy fenékre csapás jót tehet a gyereknek, de ezt én nem így gondolom. Még soha nem ütöttem meg egyik gyerekemet sem és nem is fogom és én erre igen is büszke vagyok, hogy mindig tudok annyira türelmes és higgadt maradni akármit csináljanak, hogy erre ne kerüljön sor. Ha valamelyik válaszba azt irom, hogy én még soha nem bántottam őket, mert ez látom helyesnek, úgy tűnik mintha én lennék a rossz és le vagyok szólva meg pontozva, hogy már pedig ez igen is kell. Nekem biztos, hogy lelkiismeretfurdalásom lenne még egy kis kézrácsapástól is, de én ilyen vagyok. Ténlyeg rossz anya vagyok, mert inkább az elmagyarázást választottam a gyerekiem nevelésénél és nem a csapkodást?
2010. jan. 13. 19:32
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
55%

Szia!

Azt hittem eddig, hogy csak a férjem és én vagyunk ilyenek, de örömmel hallom, hogy vannak még olyan emberek, mint mi. Sajnos mi ugyan ezeket megkaptuk, a szüleinktől is, és némelyik embertől. Én egész életemben 3 pofont kaptam az anyámtól, persze szerinte jogosan, de ezek a pofonok igen mély nyomot hagytak bennem. Akkor én elhatároztam, hogy ha nekem gyermekem lesz, nem fogom bántani. A férjemet úgyszintén bántották, csak Őt napi szinten ütlegelték a szülei. Érdekes módon csak Őt,de volt még 2 tesója. Őket nem. És szerencsére a férjem is olyan, hogy sosem bántaná a gyermekét sem, és engem sem.

Mindenképpen jól csinálod, és ez maradjon is meg így.

Mi is nagyon türelmesek vagyunk a 7 éves kisfiunkkal. Bár Ő egy földre szállt angyal. Mindent megengedünk Neki, őszinték vagyunk hozzá, és Ő is az. Ha bármit kérünk Tőle, megteszi azonnal, nem kell Neki sem könyörögni, sem kétszer szólni. Természetesen ez így van vissza felé is, mert ha Ő kér valamit, mi is azonnal megtesszük, akármi legyen is az. A kiabálást nem ismeri. (itthon)

Voltunk vendégségbe, és az "anyuka" nagyon durván ordibált a két kisfiával, és plusz még ocsmányul is beszélt. Sajnos a mi kisfiunk megijedt ettől.

Próbáltuk elmondani ennek az anyukának, hogy hogyan csinálja, de neki nincs türelme.

De hát ki így, ki úgy gondolja a gyermek nevelést.

Nem könnyű,az biztos.

Bár csak mindenki ilyen lenne...

Minden jót!

32 hetes.

2010. jan. 13. 20:30
 12/35 anonim ***** válasza:
65%

ugyanmár, ne sajnáltasd magad...

dícséretet vársz, amiért ezt vallod, és ezt sajnáltatással akarod elérni.

"rossz anya vagyok"---micsoda teátralitás...

2010. jan. 13. 20:32
 13/35 anonim ***** válasza:
62%

Jaj, miért kell minden nap feltenni egy ilyen kérdést...ez pont olyan, mint a "használsz vagy nem orrszívót" szoptatsz vagy tápszerezel" "külön vagy a szülőkkel alszik".

Vagy a suttogó kontra aludj el gyermekem:)

2010. jan. 13. 20:40
 14/35 A kérdező kommentje:

Nem akartam sajnáltatni magam és nem is azért tettem fel a kérdést, hanem kiváncsi voltam a véleményekre, mert

eddig mindig megkaptam, hogy rossz anya vagyok mert nem csapok Ezt nem én találtam ki, mert én egyáltalán nem tartom magam rossz anyának!

Ha sajnáltatni akarnám magam akkor nem ilyen kérdést tettem volna fel.

A többieknek nagyon köszönöm a válaszokat és tényleg örülök, hogy nem csak én gondolom, hogy ilyen módón is fel lehet nevelni egy gyereket!

2010. jan. 13. 21:42
 15/35 anonim ***** válasza:
100%
Én egyetértek veled.Multkor volt egy kérdés,hogy üt,csip,rug harap a gyerek,és nem szokik le rola pedig kapott már a pelusra+a kezére is. Én meg azt válazsolni nem vezet semmire.Erre joformán én voltam a hülye állat,hogy üsse cska nyugodtan a seggét a gyereknek,majd abbahagyja a rugdosást..én nem értem,ez nem teljesen logikus ha tőlem is ütést lát akkor utánozni fog? és ha eddig nem "vált be" a mdoszer,akkor egy hét mulva sem fog. Na de mindegy engem már nem érdekel,én nem szoktam sértő,bunkó degradáló válazsokat irni,mégis sok embertől ezt kapom vissza akik itt adják ki magukból a mindennapi feszültséget.
2010. jan. 13. 23:17
 16/35 anonim ***** válasza:
76%
javitás: válaszoltam ..nem bezsélek magamról e/3ban:D
2010. jan. 13. 23:18
 17/35 anonim ***** válasza:
100%

Korlátok és határok kellenek a gyereknek, de ezeket nem feltétlenül veréssel lehet elérni.

Mindemellett azt gondolom, ha elcsattan egy popsiracsapás, vagy 101-ik alkalommal is a konnektorba nyúlkál, hiába beszélsz és enyhén "megdádázod" a kezét, attól nem lesz verve a gyerek és nem lesz lelki sérült. A veréstől, pofozástól igen.

Én sem bántom a gyerekemet, igaz még kicsi, de ezt láttuk otthon a párommal. Volt szép szó, meg szidás és néha kiabálás, de kezet nem emeltek ránk soha.

Szóval attól nem rossz anya valaki, mert nem veri a gyereket, vagy néha a fenekére csap kicsit (nem akkorát, hogy 3 métert repül a gyerek!), inkább az a rossz irány, ha vki nem csap, amikor már kéne vagy akkor is ver, amikor nagyon nem kéne.

A szép szó 90 %-ban segít. Viszont iszonyat türelem kell hozzá.

2010. jan. 14. 11:32
 18/35 anonim ***** válasza:
50%
19:42-nek:Tudod,én szoktam rácsapni a kislányom kezére(hangsújozom:RÁCSAPNI,NEM PIROSRA VERNI),mert igen is van,hogy csak ebből ért.Tudod,ha kiszedi a konnektorból a vakdugót,és nyúlkál bele,rászólok,hogy nemszabad,mert megráz,és baj lesz,elviszem,és századszor visszamegy röhögve,és nyálas újjal nyúl bele,és mikor mondom,hogy dádá lesz legközelebb,utána mégis odamegy,ha akkor meglegyintem a kezét,és azt mondom,hogy legközelebb kap mégegyet,utána nem megy oda,de lehet hogy te inkább megrázatnád,de én nem.Tudod?És ettől nem tartom magam rossz anyának.Tudod,én nem veszem a fáradtságot,hogy minden egyes percet a kincsem tanítására fordítsak,egész nap vele foglalkozom,mesélek neki,rajzolunk,mindent,amit csak lehet egy 16 hónapossal,sokszor még többet is,soha nem passzoltam le senkire még csak 10 percre sem!És hogy egy idegen azért,mert néha rácsapok a kezére azt mondja,hogy nem vagyok anya,azt kikérem.Kevés vagy te ehhez azt hiszem.Ja és a kézrecsapás ellenére rettentő jólnevelt a kislányom.Rengeteget tud,mert FOGLALKOZOM VELE.Nem verekedős.Megtanult köszönni,sokat beszél,és mindenki el van ájulva,mert ha megyünk valahova,az az első,hogy azt mondja,hogy kókolom(csókolom).És mindenkihez fut oda,ugyhogy annyira rossz anya talán mégsem vagyok.Válogasd inkább meg a szavaidat.
2010. jan. 14. 12:48
 19/35 anonim ***** válasza:
100%
20:30-as vagyok. Durva, hogy azért vagyok lepontozva, mert én sem ütöm a gyerekemet.... hihetetlenek egyesek.
2010. jan. 14. 13:16
 20/35 A kérdező kommentje:
Hát igen sajnos még itt is le vagy pontozva, ha így gondolkodsz, de ne foglalkozz vele, mert számomra nagyon is hasznos volt a válaszod és szerintem ez a lényeg!
2010. jan. 14. 13:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!