Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért tabutéma hogy a gyerekne...

Miért tabutéma hogy a gyerekneveles igenis fárasztó?

Figyelt kérdés
Mindenhol csak a dolog szépségét hangsúlyozzák. Engem személy szerint sokkolt, mikor ezzel találkoztam. Mindenhol csak a szép oldalát hangsúlyozzák.
2014. aug. 5. 06:19
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

Szerintem azért hangoztatják ezt, mert minden nehézség ellenére az ember imádja a gyerekét, és a jó dolgok maradnak meg, nem az, hogy üvöltött egy hetesen.

Erre nem lehet felkészülni, mert minden gyerek más, de azért azt furának találom, ha valaki úgy vállal gyereket, hogy annyi fogalma van a dologról, hogy az egy aranyos, rózsaszín gombóc, és semmi baj sincs vele. Ennyire nem élhet senki álomvilágban.

Korábban semmi kapcsolatom nem volt kisbabákkal, semmi tapasztalatom nem volt, hogy mennyire nehéz velük, mégsem gondoltam, hogy majd csupa móka és nevetés lesz.

Van, aki ezt gondolja?

Nem lehet összehasonlítani a munkával, mert ez egy teljesen más dolog. Nincs az, hogy kiveszek egy szabadnapot, lemegyek cigizni félórára, vagy hasonlók. Ott kell lenni reggeltől estig, sőt éjszaka is. Ezen csak az segít, ha a férjed társ ebben, és nem ellened beszél, hogy mit síránkozol.

Szóval szerintem nem tabutéma, de az ember alapvetően nem panaszkodik a gyerekéről másnak, hanem inkább a jó dolgokról mesél. Ettől függetlenül mindenki tisztában van vele, hogy ez nehéz feladat (tekintsünk el az olyan szemellenzős férjektől, akik még soha egy órára nem maradtak egyedül a gyerekkel).

2014. aug. 5. 13:33
 22/31 A kérdező kommentje:
Nem azt mondom, hogy egyáltalán nem marad vele, de mikor kérem hogy fél órát vigyázzon rá, míg Pl letörlöm a port, akkor vigyáz rá, csak látványosan grimaszol, hogy az egy baromság. Persze az ő munkaja nem,- Pl.fűnyírás- csak amit nekem kell csinálni.
2014. aug. 5. 15:19
 23/31 A kérdező kommentje:
És sosem sajnált terhesen, pedig 7-8 hónaposan napi 12-13 órát talpaltam. Persze az a természetes, hiszen én vállaltam, mondja ő.
2014. aug. 5. 15:21
 24/31 A kérdező kommentje:
Mindegy is, teljesen elkanyarodtam a témától. Nem erről akartam írni, csak valahogy kijött. Biztos más is van egyedül a gyerekkel.
2014. aug. 5. 15:24
 25/31 anonim ***** válasza:
19es válaszoló vagyok. így már teljesen érthető amit/ahogy írsz. ketten nevelni is nehéz, főleg ugye hogy az anya minimum 8órát egyedül van a gyerekkel, van aki többet is, így az is megterhelő, de ha nem tud leereszteni este fele, kikapcsolódni...nekem remélem nem lesz ilyen, bár az én férjem, még nem tapasztaltam, de már most "tudom" hogy hatalmas segítség lesz már most is az. pl.: hétvégén takarítottam, és már úgy győzködött hogy pihenjek, pedig nem viszem túlzásba már 39. hétben vagyok :) és mondtam neki hogy még a mikrót és a hűtőt ki szeretném takarítani és utána pihenek. erre fogta magát és kitakarította a mikrót és kivülről lemosta a hűtőt. ha megszületik a baba nem fogok visszaélni a kedvességével, próbálom kímélni, mégis csak 3 műszakban dolgozik, de tudom hogy nem fogja tétlenül nézni hogy lobog a hajam. próbálj a pároddal beszélni, hidd el ha egy picit is segít sokkal könnyebb lesz minden.
2014. aug. 5. 16:11
 26/31 A kérdező kommentje:
Ó vele nem lehet beszélni, mert minden amit mondok az vagy kotekedes, vagy hiszti. Már meg sem próbálom.
2014. aug. 5. 16:17
 27/31 A kérdező kommentje:
A terhessegem első 3 hónapjában olyan rosszul voltam, hogy még négykézláb sem nagyon tudtam kimaszni az ágyból, az sem nagyon hatotta meg. A vegefele is már azért jöttem tappenzre, mert már nagyon nem bírtam a munkát, és így csak a munkatarsakkal szúrtam ki. Ezt is úgy kellett megmagyarazni neki, magától nem esett volna le neki.
2014. aug. 5. 16:20
 28/31 anonim ***** válasza:

Négy éves a lányom. Estére hulla vagyok.

Állítom, reggel vesz egy nagy levegőt és egész nap mondja. Már nem alszik délután :(

Imádom mert kedves és értelmes kislány, de négy-öt óra csivitelés után rendesen fáradt vagyok már agyilag. És vagyok olyan mocsok, hogy berakom a villanyszitter elé. Most a hercegnők kellenek.

De baromi édes, ahogy együtt énekel a disneyhercegnőkkel.

Amikor már túl sok, bemegyek a vécére és befogom a fülem. Csúnya dolog, tudom, de anélkül a pár perc csend nélkül megőrülnék.

Amúgy főzni simán tudtam mellette mikor annyi idős volt, mint a te picid. Habverő, néhány műanyagtál és elszöszöl pár percig.

2014. aug. 5. 19:42
 29/31 anonim ***** válasza:

Hú, hát nagyon sajnállak :(. Bocs,h ezt írom, de nagyon nem szimpi a férjed. Ezzel a hozzáállásával csak megnehezíti a dolgodat, ahelyett segítene. A lelki segítség, megértés amúgy is fontosabb lenne ilyenkor mindennél. Ha velem így viselkedne a férjem, én annyira sem bírnám, mint Te. Van ilyen a baráti körünkben is. Az apuka folyton azt vágta a 8-9 hós terhes feleségéhez, ha az megkérte vmire,h "nem beteg vagy, hanem terhes".

Na mindegy, mert tényleg nem a kapcsolatotok volt a kérdés eredetileg. Viszont a helyedben a második babával mindenképpen várnék még.

2014. aug. 5. 21:43
 30/31 anonim ***** válasza:

Egy 6 és egy 2 éves lányom van.

Egyik dackorszakos, másik kiskamasz.

Ma konkrétan végigüvöltöttem az egész napot és bevallom, a kicsi kapott a sejhajára, a nagynak meg megrángattam a haját. (szaranya vagyok :))

A kicsi mindenen hisztizett, a nagyot üti és harapja (hetekig megvan a nyoma, lehet dokihoz kéne vinnem a kicsit). A nagy meg szemtelen, ha leszúrom kiröhög. Szivatja a kicsit, rábeszéli a rosszra, stb.

És ez mellett mindenki (rokon, barát, ismerős, idegen) azt mondja, hogy a gyerekek jólneveltek.

Akkor milyen a nem jól nevelt?

2014. aug. 5. 22:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!