Mennyire fárasztó egy anyuka napja? Mivel telik?
Én mindig a gyerekből indultam ki. Ha jókedve volt,amig üldögél a pihiszékében, addig főztem. Volt, hogy beletettem kis időre a hordozóba, míg elindítottam a mosógépet. Ha azt láttam, hogy nyűgösen ébredt, csak vele foglalkoztam. Este apával mentem bevásárolni, hétvégén többfélét főztem. Mára már jól elvan kis ideig egyedül is.
Mindennap nem főztem, mostam, takarítottam....
nálam a takarítás és a vasalás az utolsó utáni. porszívózni csak akkor tudok, ha nem alszik, de valaki van vele, és lehetőleg még nincs sötét.
főzni nem mindennap szoktam, boltba viszem, és fő tevékenységként játszom vele :-))
férjem sokat segít, fürdet, pelenkáz, kiterít, boltba megy, takarít, játszik vele, stb..
anyósom néha segít, vigyáz rá, elviszi sétálni, hoz kaját.
Számomra 1 éves kor után sokkal fárasztóbb volt a picivel!! Addig ő azért kb egyhelyben volt- de utána....
:)
De a többiek már leírták!
takarítás, főzés, kutyasétáltatás, vásárlás, tanulás, gyerek után rohangálás, anyós lelki ápolása:)
9 hónapos még csak de felmászik mindenhova, mindent kipakol és alig-alig alszik..állandó idegeskedés van, hogy épp amíg egy percre nem nézek oda mit csinál. :)
Ha a baba jó alvó,akkor semmi egyéb dolgod nincs,mint addig:),persze munka mellett.
Viszont,ha olyan,mint a kisebbik fiam,aki 6 hónapos korától éjjel alig aludt,vagy rengetegszer fent volt,akkor nagyon macerás az első év.7 hónapig szinte zombiként éltem:(!
A 2. gyerek születése után viszont nekem könnyebb volt minden,mint az elsőnél,pedig nulla segítségem volt,és a férjem is sokat dolgozott.
A babához igazodva egy olyan rendszert kell kialakítani,ami mindenkinek megfelel,és akkor mindenre jut idő.
Érdekesek a válaszok....
Nekem már 3 éves és másfél évesek a gyerekeim, de kb ugyanaz a napirendünk:
Felkelés, reggeli,JÁTÉK, HANCÚR rendrakás, mosás, teregetés, mosogatás, öltözés, séta, JÁTÉK, HANCÚR,ebéd, alvás, ébredés, uzsonna, séta, JÁTÉK, HANCÚR, várjuk haza apát, takarítás, RAJZOLÁS, OLVASÁS, HANCÚR ÉS JÁTÉK ÉS HANCÚR ÉS KACAGÁS, vacsora, fürdés, MESENÉZÉS, ÖSSZEBÚJÁS, alvás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!