Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért tabutéma hogy a gyerekne...

Miért tabutéma hogy a gyerekneveles igenis fárasztó?

Figyelt kérdés
Mindenhol csak a dolog szépségét hangsúlyozzák. Engem személy szerint sokkolt, mikor ezzel találkoztam. Mindenhol csak a szép oldalát hangsúlyozzák.
2014. aug. 5. 06:19
1 2 3 4
 1/31 A kérdező kommentje:
Nagyrészt tényleg szép, de mindenhol elhallgatjak, hogy igenis vannak nagyon nehéz időszakok.
2014. aug. 5. 06:22
 2/31 anonim ***** válasza:
87%
Mert az nem hangzik olyan jol.
2014. aug. 5. 06:34
 3/31 anonim ***** válasza:
100%

A gyerek visítását a világ legjobban idegesítő hangjának tekintik.

Egy rossz és folyton visítozó gyerek nevelése szerintem fárasztóbb a legkeményebb fizikai vagy szellemi munkánál. Aki szerint csak öröm a gyereknevelés és nincs fárasztó oldala, az valószínű erősen mazochista. (A mazochistáknak akár a korbács is öröm).

2014. aug. 5. 06:35
 4/31 A kérdező kommentje:
Azt hittem bennem van a hiba. Csak azt nem értem, ezt miért nem hangoztatják sehol? Ez is hozzatartozik a dologhoz. A szülők csak akkor szembesülnek vele, mikor már ott van. És tényleg senki sem beszél róla, holott szerintem nem ártana erre is felkesziteni a szülőket.
2014. aug. 5. 06:40
 5/31 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen egyetértek veled Kérdező. Ezt én is nehezen dolgoztam fel...
2014. aug. 5. 06:51
 6/31 A kérdező kommentje:
Bár nekünk későn jött a baba, és valószínű hozzaszoktam a kenyelemhez, talán ez is nehezitett a dolgon.
2014. aug. 5. 08:46
 7/31 anonim ***** válasza:
89%

Én kimondom amit érzek, sokszor meg is kaptam már emiatt, hogy minek szültem gyereket, ilyet nem illik mondani stb.

Pedig szeretem a lányom, de egyedül nevelem és igenis van, hogy idegileg teljesen padlón vagyok, hiszen nem vagyok gép, véges a tűrőképességem és a hisztitől pedig egyenesen falra mászok.

2014. aug. 5. 08:53
 8/31 anonim ***** válasza:
76%

Szerencsére egyre többen hangsúlyozzák, hogy a gyereknevelés nem rózsaszín köd. Szakemberek írnak róla, hogy mennyire káros, hogy a kismamáknak csak a cukormázas oldalt mutatjuk be. Mindenhol úgy mutatják be, mintha egy Anne Geddes képeslap lenne, aztán jön a valóság, a hasfájástól vörös fejjel üvöltő baba és az egyéb nehézségek.

Azt hiszem, valahol szerencsés vagyok, mert olyan baráti köröm van, ahol vallják és elismerik, hogy a gyereknevelés egy hosszú és fárasztó folyamat. Megértő fülekre találok, amikor elmesélem a fiam hisztijeit, vagy az észvesztő dolgokat, amiket csinál néha.

A gyerekkel anyává válunk, nem lélektelen, agyatlan robottá, nem szűnnek meg az igényeink, a vágyaink, a szükségleteink. Emberek maradunk, új szerepkörrel, amit kőkeményen tanulni kell.

2014. aug. 5. 08:56
 9/31 anonim ***** válasza:
100%

Vekerdy-t idézném, bár nem szó szerint.

A gyerekeink lerágják a húsunkat és kiszívják a vérünket.

Ennél pontosabban szerintem nem lehet megfogalmazni. :(

2014. aug. 5. 09:09
 10/31 anonim ***** válasza:
66%

Félrenyúltam.

Nem :(, hanem :) akart lenni.

2014. aug. 5. 09:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!