Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért tabutéma hogy a gyerekne...

Miért tabutéma hogy a gyerekneveles igenis fárasztó?

Figyelt kérdés
Mindenhol csak a dolog szépségét hangsúlyozzák. Engem személy szerint sokkolt, mikor ezzel találkoztam. Mindenhol csak a szép oldalát hangsúlyozzák.
2014. aug. 5. 06:19
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%
Sztem ez csak olyan embereknél tabutéma, akiknél amúgy is tabu mindenféle probléma. Ugyanazok állítják,h soha nem veszekednek a párjukkal, a munkahelyük maga a földi paradicsom, akik folyton azzal traktálnak,h az ő gyerekük sose sírt, már az első héten este 8tól reggel 8ig aludt, hisztiről meg nem is hallottak még. Szerencsére a barátaim többsége nekem is elmondta,h bizony nagyon nehéz feladat a gyereknevelés, nem arról van szó,h bekerül egy édes kis plüssmackó a családba. Ennek ellenére is meglepődök néha,h hogy ki tudok készülni :). Az a jó,h ezt a férjemmel és a barátaimmal is meg tudom beszélni. Borzasztó nehéz lehet azoknak az anyáknak, akiknek kifele mindig azt "kell" mutatniuk,h milyen könnyed, vidám dolog is ez.
2014. aug. 5. 09:50
 12/31 anonim ***** válasza:
100%

Egyedül nevelem a lányom ő most 3 éves, ha rá vetítve nézem a kérdést, akkor azt mondom, hogy: gyerekjáték a nevelés, könnyű, üdítő, semmi fárasztó. Nem volt semmi nehéz!

Na de azért, mert jó gyerekem van, közel nem biztos, hogy az is marad és minden úgy megy majd mint kés a vajban :)

Kíváncsi leszek a kistesóra, ő már most pocakban is csinál kiakasztó dolgokat :)

Akárki mondja, hogy könnyű, az valószínű sok oldalról kap segítséget! :)

2014. aug. 5. 10:27
 13/31 A kérdező kommentje:
Azért is tettem fel ezt a kérdést, mert én is nagyon sokszor egyedül vagyok a kisfiammal, és nem szepitem, sokszor ki vagyok már estére. Ennek ellenére szeretnék még egy babát, de a ferjemtol megkaptam, hogy ezzel az eggyel sem bírok. Pedig nem bántom, meg semmi ilyesmi. Azt az elvet vallja, hogy engem most azért fizetnek (GYED), hogy a gyereket neveljem, és fogjam be a szám. Pedig nem is szóltam sosem, azaz egyszer megegyeztem, hogy egy év bezártság után jó lenne felnőttekkel is szót váltani. Ezt amúgy én sem merem a családban mondani, mert biztos azzal jönnének, hogy akkor minek kellett gyerek,szar anya vagyok, stb. Egyébként az élet legnagyobb kihívása szerintem.
2014. aug. 5. 10:39
 14/31 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nagyon sokat segít a férjem, és van,h ő is kikészül, pont mint én :)

Én a GYEDre nem így gondolok, mint a férjed, de legyen. Amikor dolgoztam, és azért kaptam a fizetést, én akkor is panaszkodtam, kiakadtam, ha vmi gáz volt. Attól mert pénzt kapok érte, pl. eshet rosszul, ha vki beszól, vagy csak fáradt vagyok stb. Fontos,h ezt otthon az ember el tudja mondani, hiszen ezzel csökken a teher. Így akkor is jobban érzem magam, ha elmondom este a férjemnek,h majd beleőrültem, szétmegy a fejem, annyit sírt ma a pici. Egyébként az tényleg más lehet, ha ott van mondjuk a nagymama, és a házimunka egy részét átvállalja. De ez nem túl gyakori, főleg,h a nagymamák többsége még dolgozik.

Egyébként meg lehet az apuka is GYED-en :)

2014. aug. 5. 10:52
 15/31 anonim ***** válasza:
84%
igen nagyon nehez es faraszto!de amikor ram mosolyog elfelejtek mindent es boldog vagyok!
2014. aug. 5. 11:07
 16/31 A kérdező kommentje:
Próbálnám mondani itthon, hogy fáradt vagyok, vagy nincs időm valamire! Egyszer akartam, akkor is le lettem torkolva, hogy mit hisztizek, olyan nincs, hogy a gyerek miatt valamit nem tudok megcsinalni. Pedig ő is tudja, hogy egy percet sem hagy, nem tud egyedül meglenni. Anyósom is csak azt kontrázza, hogy lám -lám, a gyereket hozzá kell szoktatni a jarokahoz. Nem baj, ha sír. Mert az ő gyerekei lilara sírját magukat a kisagyban, csak legyen vacsora, meg rend legyen. Én azért nem hagyom sírni a gyereket, hogy fel legyen porszivozva. De ez valahol mégis csak bosszant.
2014. aug. 5. 11:08
 17/31 A kérdező kommentje:
*sírták
2014. aug. 5. 11:08
 18/31 anonim ***** válasza:
persze!nekem is az elso a gyerek!nem baj ha rendetlenseg van,meg nincs vacsi!amit erkezek azt megcsinalom,de ha rossz napja van,nyugos akkor csak a babaval foglalkozom!porszivozas?kit erdekel,az a fo h. a baba es te jol erezzetek magatokat!
2014. aug. 5. 11:16
 19/31 anonim ***** válasza:
Hát én inkább azt veszem le, hogy neked nem is a gyerekneveléssel van a bajod, hanem azzal hogy nincs aki meghallgat vagy épp megmasszírozza a lábad este egy kis lazításként. ez nagyon rossz lehet. ha van a nő mellett valaki, jobb esetben férj, aki pár órára átveszi a gyereket tőle az már nagy segítség. ha a férjed nem így fogná fel, tuti neked is könnyebb lenne, ahogy írták is, ha kipuffoghatnád magad, és nem magadban dühöngsz, vagy játszik a gyerekkel amíg te veszel egy forró fürdőt...nem irigyellek. de ha nem így van akkor bocsánat, de ez így jött le. mert azért kicsit fel lehet készülni a gyereknevelésre. én is mióta terhes vagyok olvasok szépet jót, hasfájás, fogfájás...stb, tehát tudom hogy nem lesz fenékig tejfel a dolog, de a férjem mellettem van/lesz, és már most nagyon segítőkész, és annak ellenére hogy itthon vagyok táppénzen és azért fizetnek hogy kihordjam a fiam, a férjem néha szinte "sajnál" mikor látja a csíkokat a hasamon, vagy mikor egy órán belül 3x megyek pisilni, és hogy felkeljek az ágyból így úgy kell gurulnom hogy sikerüljön...sokszor csodálkozva néz rám, hogy a kis lapos hasam most szép nagy és egy ember van benne, vagy mikor eszem marékszámra a Renniet mert megőrülök a savtól van hogy reggeltől estig és éjszaka is.és még "csak" terhes vagyok, majd ha kijön és éjszakákat nem alszok, tuti nem lesz ilyen mondata hogy ezért fizetnek. bokán is rúgnám :)
2014. aug. 5. 13:04
 20/31 Julie S ***** válasza:
A gyerekneveles rettento faraszto, de szamomra a munkahelyeim lelkileg megterhelobbek voltak sokkal. Nagysagrendekkel rosszabbul ereztem magam, amig dolgoznom kellett, mint miota nem kell (eloszor visszamentem tanulni az egyetemre, most meg a lanyommal vagyok itthon). Nekem szerencsere segit sok mindenben a parom, rendesen torodik o is a lanyunkkal, nem gondolja azt, hogy a gyereknek eleg az anyja 0-24-ben. Azt en is megkapom a csalad egy reszetol, hogy a gyereket egyedul kell hagyni (mintha nem hagynam egyedul jatszani... amikor ahhoz van kedve, siman hagyom egyedul bibelodni a jatekaival, de ez kb fel ora), de nem ertek egyet azzal, hogy ne legyek ott neki, amikor szuksege van ram, ha mar egyszer megtehetem azt, hogy kesobbre hagyom a feladataimat es a gyerek az elso.
2014. aug. 5. 13:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!