Felesleges a H1N1 oltás? Mit szóltok?
A védőoltás ellenére számos gyerek betegedett meg az új típusú influenzában egy bakonyoszlopi nevelőotthonban - olvasható a keddi Népszabadságban.
Palicsek Zoltán háziorvos még novemberben beoltotta a bakonyoszlopi nevelőintézet csaknem ötven lakóját. Ezért az orvost is megdöbbentette, amikor egy hete 19 gyereknél hirtelen jelentkeztek az influenzaszerű megbetegedés tünetei.
Mink sem oltattunk.Ès nem is fogunk.Az orvosom kifejezetten nem javasolta!!!!
32 hetes vagyok,a lányom 23 hónapos.
Elkaptam a hagyományos influenzát,ismét kérdeztem az orvosomat.Akinek a vválasza"amíg terhes én azt mondom,hogy ne!!Ez önnek elég??"
Èn mondtam,hogy igen.
10:47, végre egy olyan válasz az oltáspártiak közül, amire még én is azt mondom, hogy ezek normális érvek. tehát te ha alapból oltáspárti vagy, minden évben beoltatod magad a flu ellen, mert úgy mérlegelted te és a családod, hogy ez egy fontos dolog, persze hogy nem fogod kihagyni a h1n1-et sem. itt azokról a tömegekről beszélek, akik a normális flu oltást sosem adatták be, de most ezt a h1n1-et a hiszti miatt mégis.
és örülök, hogy neocitránrol és paracetamolról beszéltél, nem pedig halálról. azért nem mindegy a kettő.
én meg azt mondom, ha jön a h1n1, inkább veszek egy doboz neocitránt (úgyis kicsi rá az esély, hogy megfertőződöm), és 3-4 napig nyomom az ágyat (ugyanis eddig szokott nálam tartani egy betegség), minthogy már jóelőre beadassak magamnak valamit, amiről nem is tudom pontosan, hogy micsoda. gondolom, te pedig ezt érted meg. mások vagyunk, és én nem is szerettem volna bántani azokat, akik beoltatták magukat, ismerőseim közül is sokan megtették, és ettől nem lesznek sem jobb, sem rosszabb emberek.
csak arra próbáltam rávilágítani, hogy nem biztos, hogy annyira jó, mint amennyire itt elhitették azzal a "néppel", akik tavalyelőtt megvették a hősugárzókat, mert bemondta a híradó, hogy nem lesz gáz.
a babáknak meg ezzel az erővel mindent be lehetne adatni, usában 25 védőoltást adnak. szerintem ez elég nagy pofon az immunrendszernek.
részben igazad van, sőt meg is értelek.
de az én szememben ez csak egy influenza, ugyanolyan, mint pl. az idényszerű. nem tartom annyira veszélyesnek, hogy beadassam magamnak a legyengített változatát. inkább megpróbálnám elkerülni, ha meg nem sikerül, akkor átesem rajta, mint már annyi influenzán az elmúlt x évben, és csókolom. nem védhetünk ki mindent. budapesten gázmaszkban kéne járni, ha mindent ki szeretnél kerülni, nem lehet.
egy gyerek immunrendszere meg nem az oltástól lesz erős, hanem a sok természetes vitamintól, és azzal, hogy nem sterilizált környezetben él. nem azt mondom, hogy rakjuk be a sárba, de meg lehet találni az arany középutat.
jó babázást kívánok mindenkinek! köszönöm a válaszokat, jó volt kicsit beszélgetni róla.
11:02-nak
Kíváncsi elnnék az orvosod fejére, ha valami bajod lenne.
Volt egy köynv ,orvosokról, orvosi műhibákról szólt és az volt a címe asszem "Kik vagytok ti, istenek?"
Sok orvos minden tekintetben annak képzeli magát, ezel a nem adom be, nem javaslom dologgal..stb dolgokkal.
Tartsa meg a véleményét magának és ha én kérem akkor oltson be vagy oltas be a gyereket.
De az miért van hogy ahány orvos annyi féle vélemény az oltásról??
Ha ténylegesen le lett tesztelve minden téren,akkor egyértelmű lenne a szakvélemény sztem, de nem az.
Akkor miről is beszélünk?
Persze oltass de a következményeket te viseled,mert a felelősség a tied.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!