Felesleges a H1N1 oltás? Mit szóltok?
A védőoltás ellenére számos gyerek betegedett meg az új típusú influenzában egy bakonyoszlopi nevelőotthonban - olvasható a keddi Népszabadságban.
Palicsek Zoltán háziorvos még novemberben beoltotta a bakonyoszlopi nevelőintézet csaknem ötven lakóját. Ezért az orvost is megdöbbentette, amikor egy hete 19 gyereknél hirtelen jelentkeztek az influenzaszerű megbetegedés tünetei.
akkor folytatnám a cikket:
"Az orvos beszámolt arról, hogy az ÁNTSZ munkatársai által levett három mintából a vírusteszt igazolta a H1N1-vírus jelenlétét, és a szakma szabályai szerint a gyerekek azonnal vírusellenes gyógyszert kaptak. Mostanra szinte mindenki meggyógyult, szövődményekről nincs tudomása."
Forrás: [link]
Sztem felesleges.Épp tegnap volt hogy semmivel nem veszélyesebb mint a hagyományos influenza.
Vajon aki beoltatta a gyerekét a H1N1ellen az a sima influenza ellen is?
Amúgy még a védőoltás ellenére is megbetegedhetnek csak enyhébb lefolyással.
Én nem oltatom sem magam sem a gyerekem!
2. vagyok.
Ez lett volna a másik tippem! Már 100x elmondták, hogy attól mert valaki be van oltva megbetegedhet csak a lefolyása lesz sokkal enyhébb a betegségnek. Pl.nagy valószínűséggel nem lesznek szövődmények ill., nem fog belehalni.
10:11, akkor ezek szerint ha a 9 hónaposomat szeretném védeni, akkor felesleges az oltás, mert hordozóvá válhatok, és itthon ugyanúgy elkaphatja tőlem, mintha nem oltattam volna be magam.
ebben csak az a szép, hogy a médiában az ömlött, hogy azért ingyenes az 1 év alatti csecsemők szüleinek a védőoltás, hogy majd jól megvédi a babákat, mert nem tudod hazavinni a betegséget.
Anyósomék egyik ismerőse beoltatta a kisgyereket (pontosan nemtudom hány éves,de úgy emlékszem egész kicsi) és végül vért hányt a gyerek.Úgy küzdöttek az életéért.Azóta nem hallottam felőlük hogy hogy alakult a gyerek sorsa,de majd rákérdezek már mert nagyon érdekel a dolog.
A kérdésre válaszolva szerintem fölösleges.
Nyilván de azt is mondták hogy a kisgyerekes családokban a szülők oltassák be magukat.De akkor csak magukat védik ezzel, hiszen a gyerek akár tőlük is elkaphatja és mivel nincs beoltva beteg is lesz esetleges szövődményekkel.
De a kérdés fennt áll,és a sima influenza?
Eléggé lerágott csont már ez a téma, csak elkeseritő hogy egyértelmű orvosi vélemény még mind a mai napig nincs róla....hát akkor tényleg valóban ennyire biztonságos?és valóban nem csak az anyagiak voltak a háttérben??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!