Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Három lány nevet kellene...

Három lány nevet kellene választanom, ötletek?

Figyelt kérdés

Az a csoda ért bennünket, hogy három kislánnyal vagyok állapotos, aminek természetesen nagyon örülünk, viszont így nagyon nehéz nevet választani, ezért gondoltam itt kérek egy kis segítséget, ötletet, illetve véleményt.

Arra gondoltunk a férjemmel, hogy nem "egyforma" nevet adunk nekik, (tehát nem Panna-Hanna stílusú lenne) hanem egyforma kezdőbetűset, szerintetek ez jó ötlet egyáltalán? Nem fogják esetleg később keverni őket, vagy szerintetek ez zavarná a lányokat?

Őszintén mondom, engem nem zavarna, de sajnos a családban/ismerős körben nincs iker, úgyhogy nem tudom megkérdezni egy ilyen embertől sem, hogy őt nem zavarja a közös kezdőbetű vagy ilyesmi.

Illetve hát az is felmerült bennünk hogy egy stílusú nevet válasszunk vagy ne, mert nekem nagyon tetszik az Elizabet, viszont az Emese is, és ez meg így.. hát olyan fura, egybe hogy Elizabet és Emese, vagy szerintetek ez így együtt milyen lenne?

Van pár ötletünk természetesen a neveket illetően: Aisa-Alícia-Antónia, Adél-Alíz-Abigél, Elena-Elza, Heléna-Hanna, Karina-Karla-Kira, Luca-Liána-Liza, Véda-Vita-Vianna, Zsanna-Zsolna-Zsóka

Elég nehéz dolgunk van, mert vannak olyan nevek, amik tetszenek, de nem találunk párt hozzá, ilyen pl a Flóra, Tatjána, Száva, és még sok más, meg pl az E-betűs és a H-betűs nevek, van hogy találunk két nagyon szép nevet, de harmadikat az istenért se, vagy ha igen, az nem illik a többi közé.

Nektek ezek közül melyik tetszik? Esetleg el tudnátok látni valami tanáccsal, ötlettel, nevekkel?

A vezetéknevünk Kálvin.

Minden válasznak nagyon örülnék :)

2014. aug. 2. 13:44
1 2 3 4 5 6 7
 51/70 A kérdező kommentje:
Sziasztok válaszolók! :) Ma délután átbeszéltük az összes lehetőséget a férjemmel, és úgy döntöttünk, hogy a görög mitológiából választunk neveket (ez összefüggésben van férjem munkájával is, történész) így ezek a választási lehetőségek: Heléna, Pénelopé, Ariadna/né, Dorotea, Antea, Médea, Melánia illetve az Androméda. Nos, ki mit gondol róla?
2014. aug. 5. 21:21
 52/70 anonim ***** válasza:
100%
Heléna és Médea tetszik, a többi nem igazán. Talán még a Melánia elmegy. Esetleg Adriána 3. névnek?
2014. aug. 5. 21:27
 53/70 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ és az őszinte véleményt is :) Az Adriána szép név, de nem görög eredetű, nem szeretnénk így kiszúrni egyikkel sem, hogy másféle nevet adunk neki.:)
2014. aug. 5. 21:42
 54/70 anonim ***** válasza:
100%
Ariadna tetszik (ismertek ilyen nevű lányt), Médea és Heléna is jók. A többi nekem kicsit erőltetettnek tűnik, ha nem haragszol az őszinteségemért. Egyébként gratulálok a trióhoz!
2014. aug. 5. 21:46
 55/70 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem haragszom, azért kértem a véleményeteket, hogy azt őszintén leírjátok :) Nagyon köszönöm a válaszod :)
2014. aug. 5. 21:49
 56/70 anonim ***** válasza:
100%
Heléna, Melánia, Médea... gyönyörű nevek, és nekem nagyon-nagyon tetszik az ötlet, hogy egy ilyen érdekes kategóriából kapnak különböző neveket. Biztos nagyon szeretni fogják, hogy van egy sztorija a névválasztásnak, én mindig nagyon szerettem volna ilyet. :) Görög témakörből messze a kedvenc női nevem a Nauszika, gondoltam leírom, hogy hátha megtetszik.
2014. aug. 5. 23:00
 57/70 anonim ***** válasza:
100%
Heléna, Médea és Dorotea
2014. aug. 6. 09:59
 58/70 anonim ***** válasza:
100%
Hát..bocsi de az új lehetőségek közül egyik se tetszik. Ha Már görög mitológia mit szólnátok ezekhez? Kasszandra, Irisz, Ida, Léda?
2014. aug. 6. 10:06
 59/70 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, mind sokat segítetek a választásban.:) A Nauszika nekünk is tetszik, de úgy gondoljuk, hogy egy gyereknek aranyos, de felnőtt nőnek kevésbé, és ugyanez a helyzet a Kasszandrával is.:) Az Írisz nekem is tetszik, ahogy az Ida és a Léda is.:) Köszönjük:)
2014. aug. 6. 14:44
 60/70 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ezek tetszenek a legjobban a felsoroltak közül: Heléna, Melánia, Médea
2014. aug. 6. 15:51
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!