Három lány nevet kellene választanom, ötletek?
Az a csoda ért bennünket, hogy három kislánnyal vagyok állapotos, aminek természetesen nagyon örülünk, viszont így nagyon nehéz nevet választani, ezért gondoltam itt kérek egy kis segítséget, ötletet, illetve véleményt.
Arra gondoltunk a férjemmel, hogy nem "egyforma" nevet adunk nekik, (tehát nem Panna-Hanna stílusú lenne) hanem egyforma kezdőbetűset, szerintetek ez jó ötlet egyáltalán? Nem fogják esetleg később keverni őket, vagy szerintetek ez zavarná a lányokat?
Őszintén mondom, engem nem zavarna, de sajnos a családban/ismerős körben nincs iker, úgyhogy nem tudom megkérdezni egy ilyen embertől sem, hogy őt nem zavarja a közös kezdőbetű vagy ilyesmi.
Illetve hát az is felmerült bennünk hogy egy stílusú nevet válasszunk vagy ne, mert nekem nagyon tetszik az Elizabet, viszont az Emese is, és ez meg így.. hát olyan fura, egybe hogy Elizabet és Emese, vagy szerintetek ez így együtt milyen lenne?
Van pár ötletünk természetesen a neveket illetően: Aisa-Alícia-Antónia, Adél-Alíz-Abigél, Elena-Elza, Heléna-Hanna, Karina-Karla-Kira, Luca-Liána-Liza, Véda-Vita-Vianna, Zsanna-Zsolna-Zsóka
Elég nehéz dolgunk van, mert vannak olyan nevek, amik tetszenek, de nem találunk párt hozzá, ilyen pl a Flóra, Tatjána, Száva, és még sok más, meg pl az E-betűs és a H-betűs nevek, van hogy találunk két nagyon szép nevet, de harmadikat az istenért se, vagy ha igen, az nem illik a többi közé.
Nektek ezek közül melyik tetszik? Esetleg el tudnátok látni valami tanáccsal, ötlettel, nevekkel?
A vezetéknevünk Kálvin.
Minden válasznak nagyon örülnék :)
Sem azonos hangzásút, sem azonos kezdőbetűs nevet nem adnék. (az nagyon összekeverhető). A felsoroltak közül ezek jönnek be: Adél, Heléna, Karina (vagy Vivien)
Aisa-Alícia-Antónia - Ezek nagyon nem jönnek be
Adél-Alíz-Abigél- Tetszenek, de ebből EGY babának választanék
Elena-Elza, Heléna-Hanna- Ha az egyik Elena, akkor a másik ne legyen Helena. De nekem az Elena nagyon Vámpírnaplós, az Elza meg Jégvarázsos. Heléna nagyon szép, a Hanna viszont iszonyatosan gyakori név.
Karina-Karla-Kira, Ebből csak a Karina tetszik, a másik kettő nekem amcsis.
Luca-Liána-Liza Mind nagyon gyakori most, ráadásul a Liza kicsit "kutyanév"
Véda-Vita-Vianna,A Véda tetszik
Zsanna-Zsolna-Zsóka -Ezek nagyon nem.
Remélem nem baj, hogy leírtam a véleményem :) Gratula a kicsikhez! Sok erőt kívánok és jó egészséget!
#20-nak is köszönöm a választ, a Magdaléna gyönyörű név, ez is felkerült a listára.
#21-nek is köszönöm a választ, és egyáltalán nem haragszom a válaszodért, sőt, örülök hogy leírtad a véleményed, mert ezzel is most pár nevet kihúztam a füzetkémből, tehát a válaszod inkább segítség volt mint sértés :)
Jó sok tippet kaptál, íme még néhány:
Pálma-Vilma-Dalma
Petra-Márta-Helga-Janka közül bármelyik 3
Márta-Melinda-Minerva (azonos kezdőbetűs, de más jellegű nevek)
De a Zsolna is nagyon jó :)
Bár nem ikrek, de nekem is három lányom van: Veronika, Johanna és Heléna. Szerintem mindhárom név nagyon szép. Az azonos kezdőbetűt pedig én sem tartom jó ötletnek. Válasszatok csak simán három szép nevet, ami nektek tetszik.
Boldog babavárást!:)
A Tatjana, Száva mellett harmadiknak meg lehetne a Karina azok összeillenek szerintem.
A Flórához a Zsófi és a Nelli
Először is huha...gratulálok a lányokhoz, sok sok kitartást, egészséget és majd piszok sok türelmet :)
hát egyenlőre nem olvastam el az eddigi tanácsokat, de ahogy olvastam a Száva nevet, esetleg Szonja, Szófia a másik kettőnk?
Hát ha már írták hogy ki hogy hívná a lányát, írom az én kedvenceimet is :) sose éreztem magam lányos anyukának, fiúnk lesz, de annyi név tetszik hogy csak nah, fiú nevet meg alig találtunk :)
tehát, favorit az Emília és a Doroti (ezt a két nevet kapta volna a baba ha lány lenne), tetszik még az Olívia, Kármen is.
meg nem értem ezt a hasonlóságos dolgot, sehol sincs írva hogy gy petéjűek, ha meg 3 petéjűek akkor max annyira hasonlítanak majd mintha tesók lennének, nem keverhetők össze :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!