Három lány nevet kellene választanom, ötletek?
Az a csoda ért bennünket, hogy három kislánnyal vagyok állapotos, aminek természetesen nagyon örülünk, viszont így nagyon nehéz nevet választani, ezért gondoltam itt kérek egy kis segítséget, ötletet, illetve véleményt.
Arra gondoltunk a férjemmel, hogy nem "egyforma" nevet adunk nekik, (tehát nem Panna-Hanna stílusú lenne) hanem egyforma kezdőbetűset, szerintetek ez jó ötlet egyáltalán? Nem fogják esetleg később keverni őket, vagy szerintetek ez zavarná a lányokat?
Őszintén mondom, engem nem zavarna, de sajnos a családban/ismerős körben nincs iker, úgyhogy nem tudom megkérdezni egy ilyen embertől sem, hogy őt nem zavarja a közös kezdőbetű vagy ilyesmi.
Illetve hát az is felmerült bennünk hogy egy stílusú nevet válasszunk vagy ne, mert nekem nagyon tetszik az Elizabet, viszont az Emese is, és ez meg így.. hát olyan fura, egybe hogy Elizabet és Emese, vagy szerintetek ez így együtt milyen lenne?
Van pár ötletünk természetesen a neveket illetően: Aisa-Alícia-Antónia, Adél-Alíz-Abigél, Elena-Elza, Heléna-Hanna, Karina-Karla-Kira, Luca-Liána-Liza, Véda-Vita-Vianna, Zsanna-Zsolna-Zsóka
Elég nehéz dolgunk van, mert vannak olyan nevek, amik tetszenek, de nem találunk párt hozzá, ilyen pl a Flóra, Tatjána, Száva, és még sok más, meg pl az E-betűs és a H-betűs nevek, van hogy találunk két nagyon szép nevet, de harmadikat az istenért se, vagy ha igen, az nem illik a többi közé.
Nektek ezek közül melyik tetszik? Esetleg el tudnátok látni valami tanáccsal, ötlettel, nevekkel?
A vezetéknevünk Kálvin.
Minden válasznak nagyon örülnék :)
Nem tudom miket válaszoltak a többiek, nem olvastam. Vedd meg az Ikre című gyereknevelési könyvet. ÉN ajándékba vettem egyik rokonnak akinek ikrei születtek. Jó vastag könyv, ezer ötlettel, mert az ikreket másképp kell nevelni mint az egy szem vagy a testvéreket.
A nevekkel kapcsolatosan: nem adnék azonos kezdőbetűs neveket, pont hogy, a megkülönböztetés lenne a lényeg.
Az én kislányomat Védának hívják.
Ha 3-mas ikreink lettek volna, akkor a Véda, Emma és Luca nevet kapták volna. Vagy megeshet, hogy a két utóbbi kzül valaki Anna lett volna.
Én is inkább a név eredete azonos témában mozgolódnék.
Például:
-Aisa, Anikó, Villő, Luca, Zselyke, stb (magyar/ősmagyar, ajánlom magyarnevek.hu)
-Tünde, Száva, Lilla, Tímea (Vörösmarty-Verne-Csokonai-Jókai művek alapján)
-Boglárka, Kamilla, Viola, Boróka, Hajnalka, Jázmin stb (virág nevek)
Aztán lehet szentek, ha vallásosak vagytok, görög/latin/ bármi, amelyik ország tetszik...
Így lehet totál külön egyéniségű nevük, mégis valahol "közös". Én biztosan így választanék.
Én ha hármas lányikreim születnének a Kornélia, Lukrécia, Hortenzia neveket adnám. De a férjem a Lukréciát nem szeretné, így azt lecserélném Veronikára.
Majd megírod, hogy döntöttetek?
Én sem adnék egyébként azonos kezdőbetűset. Egy ismerősömnél volt három lány 1-1 év korkülönbséggel, ők Krisztina, Klarissza és Korina volt. A szülők még csak-csak tudták őket a nevükön hívni, bár ha idegesek voltak, akkor volt keveredés, nah de a nagyszülők szegények szenvedtek rendesen.
#45: Igazad van, én is így választanék!
Én ezeket a neveket tudom ajánlani:
Eszter, Izabella, Janka, Johanna, Kincső, Kamilla, Olívia
Köszönöm szépen a rengeteg választ, annyira örülök, hogy ilyen segítőkészek vagytok! :)
#39-es, a Korina mindkettőnknek nagyon megtetszett, köszi :)
#40-es a Mira gyönyörű név, gratulálok a kislányhoz!
#41-esnek köszönöm a tippet, már meg is rendeltem a könyvet, két nap múlva hozzák, úgyhogy azt hiszem lesz mit olvasgatnom.:) Nem lesz azonos a kezdőbetű a lányok neveit illetően, sokan mondtak bőven elég indokot arra, hogy miért ne így válasszak nekik nevet.:) Köszi a tippet
#43-asnak is köszönöm az ötleteket, a Véda gyönyörű, ahogy az Emma és a Luca is, köszönöm
#44-esnek köszönöm a tippet, azt hiszem egész nap ezt fogom böngészgetni, nagyon hasznos amit írtál :)
#45-ösnek is nagyon szépen köszönöm az ötletet, mi is így gondoltuk a névválasztás, már csak azt kéne eldönteni hogy milyen stílusú név illik a Kálvinhoz :) Köszönjük.
#46-osnak is hálás vagyok, a Kornélia is nagyon tetszik, bár nekem sem a Hortenzia sem a Lukrécia annyira nem jön be, bár ez ugye egyénfüggő, a páromnak például a Lukrécia nagyon is tetszik :) Természetesen megírom hogy döntöttünk, ha már ennyien közbenjártok a segítségetekkel :)
#47-esnek és a #48-asnak is köszönöm, a Hanga, Janka és Johanna tetszik a felsoroltak közül, és fel is kerültek a listánkra :) Köszönjük még egyszer, még nem sikerült dönteni, szóval jöhetnek a javaslatok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!