Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Három lány nevet kellene...

Három lány nevet kellene választanom, ötletek?

Figyelt kérdés

Az a csoda ért bennünket, hogy három kislánnyal vagyok állapotos, aminek természetesen nagyon örülünk, viszont így nagyon nehéz nevet választani, ezért gondoltam itt kérek egy kis segítséget, ötletet, illetve véleményt.

Arra gondoltunk a férjemmel, hogy nem "egyforma" nevet adunk nekik, (tehát nem Panna-Hanna stílusú lenne) hanem egyforma kezdőbetűset, szerintetek ez jó ötlet egyáltalán? Nem fogják esetleg később keverni őket, vagy szerintetek ez zavarná a lányokat?

Őszintén mondom, engem nem zavarna, de sajnos a családban/ismerős körben nincs iker, úgyhogy nem tudom megkérdezni egy ilyen embertől sem, hogy őt nem zavarja a közös kezdőbetű vagy ilyesmi.

Illetve hát az is felmerült bennünk hogy egy stílusú nevet válasszunk vagy ne, mert nekem nagyon tetszik az Elizabet, viszont az Emese is, és ez meg így.. hát olyan fura, egybe hogy Elizabet és Emese, vagy szerintetek ez így együtt milyen lenne?

Van pár ötletünk természetesen a neveket illetően: Aisa-Alícia-Antónia, Adél-Alíz-Abigél, Elena-Elza, Heléna-Hanna, Karina-Karla-Kira, Luca-Liána-Liza, Véda-Vita-Vianna, Zsanna-Zsolna-Zsóka

Elég nehéz dolgunk van, mert vannak olyan nevek, amik tetszenek, de nem találunk párt hozzá, ilyen pl a Flóra, Tatjána, Száva, és még sok más, meg pl az E-betűs és a H-betűs nevek, van hogy találunk két nagyon szép nevet, de harmadikat az istenért se, vagy ha igen, az nem illik a többi közé.

Nektek ezek közül melyik tetszik? Esetleg el tudnátok látni valami tanáccsal, ötlettel, nevekkel?

A vezetéknevünk Kálvin.

Minden válasznak nagyon örülnék :)

2014. aug. 2. 13:44
1 2 3 4 5 6 7
 31/70 anonim ***** válasza:
100%

Az azonos hangzáshoz csak annyit fűznék hozzá, hogy nekem 3 gyermekem van, nem egyforma betűsök, nem is hasonlítanak egymáshoz (csak annyiban, hogy mindegyik magyar eredetű), sőt, egyikük kisfiú, de így is sokszor összekeverem a nevüket. Ennyi erővel akár kaphattak volna hasonló neveket is. :)

Én így nevezném el a 3-as ikreimet: Emese, Zsolna, Villő.

2014. aug. 2. 21:51
 32/70 anonim ***** válasza:
100%

mi 9en vagyunk testvérek de általában "névsor olvasás" van akárhányszor szólít anyu/mama vagy bárki :) már fel sem tűnik. tehát ilyen szempontból teljesen mindegy miben egyforma a név, csak a hangzás legyen más, ne legyen Alina-Anita, Hanna-Anna stb... de majd írd meg hogy döntöttetek :)

egyik válaszoló

2014. aug. 2. 22:12
 33/70 anonim ***** válasza:
100%

Viktória, Olívia, Alexandra

Nekem ezek tetszenek

2014. aug. 2. 23:20
 34/70 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nem tettszik, hogy azonos betűvel kezdődjön egy név a testvéreknek. Írok pár szép nevet ( szerintem szép )

Bella, Barbara, Georgina, Lilla, Nóra, Réka, Dominika, Regina, Noémi, Diána, Flóra, Pamela, Norina, Amina, Amira, Mariann, Orsolya, Cintia, Dorottya, Felícia, Fruzsina, Kata, Kíra, Klaudia, Letícia, Linett, Milla, Nilla, Natasa, Ninett, Sarolta, Tatjána,Tícia, Titanilla, Vivien, Virgínia, Zselyke.

Remélem tudtam segíteni!? Jó babavárást és egészséget a piciknek!

2014. aug. 3. 10:51
 35/70 A kérdező kommentje:

Húha, megint jó sok ötletet kaptunk :)

#23-tól a Helga nagyon megtetszett, és #24-sel pedig úgy tűnik egyezik az ízlésünk, én is gyönyörűnek tartom a Johannát és a Helénát is, no meg a Veronika is nagyon szép, csak sajnos nálunk a családban már van egy Vera :)

#25-ös is szuper ötleteket adott, a Nelli nagyon szép, és tényleg passzol a Flórával és a Zsófival, mindhárom lányos, rövid, a másik ötlet is szuper :) Köszönöm.

a #26-osnak is köszi a szavazatot :) Nagyon szép neveket választottál a lányaidnak is, az Annát imádom, én meg Kata vagyok :D

#27-esnek is köszönöm a tippet, a Szonja nagyon megtetszett, Szófia már sajnos van a rokonságban, ennek ellenére köszönöm a segítséget :)

#28-asnak is köszönöm a válaszát, az Emília nagyon szép név, a Doroti nekem annyira nem jön be, de ez ugye egyénfüggő, a Kármen és az Olívia is nagyon tetszik :)

2014. aug. 3. 10:55
 36/70 A kérdező kommentje:

#29 és #30-asnak pedig köszönöm hogy felhívtátok erre a figyelmem, bevallom nem gondoltam rá, és nagyon is igazatok van ebben. Azt hiszem el is dőlt az azonos kezdőbetű dolog, nagyon hálás vagyok nektek ezért, mert tényleg nem gondoltunk rá.:)

#31-esnek köszönöm az újabb névötleteket, a Villő tényleg szép :)

hűűű, a #32, 9-en vagytok? Lenyűgöző, fogadom, sosem unatkoztok :) Ha sikerül dönteni, mindenképp megírom :)

#33-asnak is köszi az újabb ötleteket, az Olívia már felkerült a listára, sajnos a másik kettő már foglalt, pedig az Alexandra nagyon szép :)

#34-es, hálás vagyok az újabb ötletekért és fáradozásért hogy gyűjtötted a neveket, már megbeszéltük a férjemmel, hogy nem azonos betűvel kezdődik majd a lányok neve :) A felsorolt neveid közül a Bella, Lilla, Tícia, Virgínia és Zselyke ami mindkettőnknek tetszik, nagyon sokat segítettél, köszönöm szépen, és a jókívánságokat is :)

2014. aug. 3. 11:02
 37/70 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem legyen Kinga,Karina,Karolina :)
2014. aug. 3. 13:44
 38/70 A kérdező kommentje:
#37esnek is köszönöm a javaslatot, de már írtam, hogy mégsem azonos kezdőbetűs neveket adunk majd, nehogy kavarodás legyen a vége :)
2014. aug. 3. 17:37
 39/70 anonim ***** válasza:
100%
Korina, Olívia, Dorottya (Dóri)
2014. aug. 4. 18:50
 40/70 anonim ***** válasza:
100%

Igaz, csak egy kislány van a pocakban, de három néven gondolkodtunk: Réka, Gréta, Mira.

Végül a Mira lesz a befutó. :)

2014. aug. 4. 19:34
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!