Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért ítélnek, mert Málnának...

Miért ítélnek, mert Málnának szeretném nevezni a lányomat?

Figyelt kérdés
Nem értem. Ennyi erővel ne nevezzünk egy gyereket Ibolyának, mert milyen gáz, a virágot is úgy hívják. Ti mit gondoltok?

2014. júl. 25. 21:58
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
35%
Himberee, Raspberry, teljesen vállalható angolul is, mivel 100 év múlva csak belépünk az Unióba, s németül vagy angolul fog mindenki anyanyeli szinten beszélni...
2014. júl. 25. 22:08
 12/43 anonim ***** válasza:
27%

Vicces lesz egy vezérigazgató Málna névvel:))))

Inkább egy szalagmunkásnak való

2014. júl. 25. 22:10
 13/43 anonim ***** válasza:
80%
Nekem a te problémázásod a gondom. Nem mindegy, hogy más mit szól hozzá, ha neked ez a név tetszik? Amíg mások véleménye ennyire számít, addig gondolkozz el olyan néven/neveken, amiken mások nem akadnak ki.
2014. júl. 25. 22:10
 14/43 anonim ***** válasza:
90%

Én ismerek két Málnát is, bevallom, elsőre szokatlanul hangzott, de már egyáltalán nem az. Azonban csak azért volt szokatlan, mert még nem hallottam névként, nem érzek semmilyen rosszat e névvel kapcsolatban. Nem úgy, mint pl. a Kürüsüllyel és Penyvírkével kapcsolatban. :)

Szerintem igazad van, pont ilyen furcsa lehetett pl. a Boróka név is régen… Szerintem ne foglalkozz azzal, mit mondanak mások, mi is olyan nevet adtunk a fiunknak, amire mindenki a fejét fogta, pedig régóta „rendes magyar név” egyébként, ám egyáltalán nem bánom, nagyon illik hozzá.

Megnyugtatlak, ma már annyira szokatlan nevek vannak, hogy csak kapkodom a fejem a suliban, alig bírom megjegyzeni őket, szóval a Málna még konszolidáltnak tekinthető. Egyébként én meg vagyok győződve arról, hogy a gyerekek bármilyen nevet elfogadnak, sosem jutna eszükbe csúfolni egymást, csak a korlátolt szüleik miatt teszik, akik megjegyzéseket tesznek otthon másokra. Különben meg mindig mindenbe bele fog valaki kötni, szóval ne akarj megfelelni másoknak!

2014. júl. 25. 22:13
 15/43 anonim ***** válasza:
29%
Dr. ....... Málnát várják a 6-os műtőben... hát elég érdekes... :)
2014. júl. 25. 22:16
 16/43 anonim ***** válasza:
81%

Igazából én sem értem. A Málna az egyik kedvenc nevem, ismerek két velem egykorú (huszonéves) lányt, akit így hívnak, és egy kislányt is. Szerintem nagyon jó. A másik, hogy nekem is ebből a kategóriából van nevem, bár nem gyümölcsnév (de nem is virág)... Imádom a nevem! Sosem volt belőle semmi bajom, sőt, inkább dícsérik, hogy milyen szép. A legnagyobb hátrány, ami valaha ért, az, hogy nem értik elsőre és visszakérdeznek, dehát... ez egy Nórával-Dórával is ugyanígy megesik szerintem. :D

Igazából mindig dühít kicsit, amikor valami azt írja, a név elcseszi a gyerek életét, ha nem elég átlagos. Dehogyis, az egyik legjobb dolog, nekem biztos, hogy jó irányba formálta a személyiségemet, mindig szerettem, míg körülöttem a tök átlagos nevű barátnőim utálták a nevüket.

2014. júl. 25. 22:16
 17/43 anonim ***** válasza:
85%

(a 12-esre reagálva)

Számomra sokkal elképzelhetetlenebb húsz év múlva egy Margit, mint vezérigazgató, mint egy Málna.

Másrészt, ha már asszociálunk, nekem a Málna nevűek szabad és kreatív emberek, nem pedig agyonfeszülő vezérigazgatók. No persze kinek mi a fontos.

2014. júl. 25. 22:17
 18/43 anonim ***** válasza:
34%
Málna néni.... Megyünk Málnához... hát én azt mondom egyre furcsább így belegondolva..
2014. júl. 25. 22:18
 19/43 anonim ***** válasza:
83%

Ellenérv: Dr. … Boglárkát várják a… – miben más ez?

Szerintem a kicsinyítőképzős nevek sokkal érthetetlenebbek, hiába növények nevei, akkor is (Boróka, Boglárka).

2014. júl. 25. 22:19
 20/43 anonim ***** válasza:
23%
Hát, a málna mondjuk nem virág, de mindegy. :)
2014. júl. 25. 22:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!