Miért ítélnek, mert Málnának szeretném nevezni a lányomat?
Vicces lesz egy vezérigazgató Málna névvel:))))
Inkább egy szalagmunkásnak való
Én ismerek két Málnát is, bevallom, elsőre szokatlanul hangzott, de már egyáltalán nem az. Azonban csak azért volt szokatlan, mert még nem hallottam névként, nem érzek semmilyen rosszat e névvel kapcsolatban. Nem úgy, mint pl. a Kürüsüllyel és Penyvírkével kapcsolatban. :)
Szerintem igazad van, pont ilyen furcsa lehetett pl. a Boróka név is régen… Szerintem ne foglalkozz azzal, mit mondanak mások, mi is olyan nevet adtunk a fiunknak, amire mindenki a fejét fogta, pedig régóta „rendes magyar név” egyébként, ám egyáltalán nem bánom, nagyon illik hozzá.
Megnyugtatlak, ma már annyira szokatlan nevek vannak, hogy csak kapkodom a fejem a suliban, alig bírom megjegyzeni őket, szóval a Málna még konszolidáltnak tekinthető. Egyébként én meg vagyok győződve arról, hogy a gyerekek bármilyen nevet elfogadnak, sosem jutna eszükbe csúfolni egymást, csak a korlátolt szüleik miatt teszik, akik megjegyzéseket tesznek otthon másokra. Különben meg mindig mindenbe bele fog valaki kötni, szóval ne akarj megfelelni másoknak!
Igazából én sem értem. A Málna az egyik kedvenc nevem, ismerek két velem egykorú (huszonéves) lányt, akit így hívnak, és egy kislányt is. Szerintem nagyon jó. A másik, hogy nekem is ebből a kategóriából van nevem, bár nem gyümölcsnév (de nem is virág)... Imádom a nevem! Sosem volt belőle semmi bajom, sőt, inkább dícsérik, hogy milyen szép. A legnagyobb hátrány, ami valaha ért, az, hogy nem értik elsőre és visszakérdeznek, dehát... ez egy Nórával-Dórával is ugyanígy megesik szerintem. :D
Igazából mindig dühít kicsit, amikor valami azt írja, a név elcseszi a gyerek életét, ha nem elég átlagos. Dehogyis, az egyik legjobb dolog, nekem biztos, hogy jó irányba formálta a személyiségemet, mindig szerettem, míg körülöttem a tök átlagos nevű barátnőim utálták a nevüket.
(a 12-esre reagálva)
Számomra sokkal elképzelhetetlenebb húsz év múlva egy Margit, mint vezérigazgató, mint egy Málna.
Másrészt, ha már asszociálunk, nekem a Málna nevűek szabad és kreatív emberek, nem pedig agyonfeszülő vezérigazgatók. No persze kinek mi a fontos.
Ellenérv: Dr. … Boglárkát várják a… – miben más ez?
Szerintem a kicsinyítőképzős nevek sokkal érthetetlenebbek, hiába növények nevei, akkor is (Boróka, Boglárka).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!