Hű, messze van még... :)
A szülők által megengedett kereteken belül(!!!) jól el fogom kényeztetni az összes unokámat... ez a tervem :) Én leszek a jó nagyi, akihez mindig lehet menni sütit enni, hancúrozni, mesét hallgatni arról, hogy milyenek voltak a régi idők.
Mindezt persze úgy, hogy tartom magam a szülők nevelési elveihez és nem szólok bele... (nno igen ez a része nem szokott menni a nagyiknak, remélem nekem menni fog :) )
2-es vagyok. Hogy milyen nem akarok lenni? A fentiek ellentéte:
A nagyi aki mindent tud, mert ő már felnevelt x gyereket.
A nagyi, akinél nem lehet semmit csinálni, mert tönkremegy a drága étkészlete.
A nagyi aki öreg és már nem tud/hajlandó gyerek módjára gondolkodni...
És a leges legrosszabb:
A nagyi aki (apa anyukája) és állandóan szidja anyát...
Ilyen nem akarok lenni. :)
Nem én döntöm el, hanem a körülmények, de virágkertben kertészkedő, sütisütő, ápolt, DE mindemellett modern, akihez bármikor mehetnek az unokák, mindig ölelő karokat találnak.
Külsőre enyhén telt, puha nagyi szeretnék lenni, semmi esetre sem kövér, vagy aszott.
Utolsó, mi bajod van, rossz anyós vagy? Vagy leszel...:)
Miért kell rögtön erre gondolni, hol szidtam az anyósomat, idézd már! Ha unatkozol, ne velem kötekedj, menj neki a menyednek! :)
Én olyan szeretnék lenni, akire mindig lehet számítani. És az nagyon tetszett, amit írt valaki, hogy függetlenül a gyerekem házastársával való kapcsolattól legyek jó nagyszülő, ez nagyon fontos. Sokan összekeverik az "anyóskodást" a "nagyszülőséggel", ahogy a szegény kötözködő válaszoló is.
Jó lenne sokáig egészséges, belevaló nagyinak lenni, aki sokmindent tud a gyerekekkel együtt csinálni. Nekem idős nagyszüleim voltak, de nagyon édesek, sokat voltam velük. Rengeteget kaptam tőlük. Az én gyerekeim is az ő nagyszüleiktől. Szeretném a jó dolgokat továbbvinni, a rosszakat meg javítani. Segítenék, ha kell, része szeretnék lenni az életüknek. Nálunk nincs kritizálás, beleszólás, azt én se csinálnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!