Nektek nem okoz problémát mikor azt látjátok, hogy más gyereke mindent megkap, és ti nem tudjá. Tok ugyanezt megadni a tiéteknek?
Volt időszak az életembe, amikor szinte semmit nem tudtam megadni a szeretetemen kívül a gyerekeimnek. Egyszerűen az építkezés mellett nem ment.
Viszont tudtam, hogy mindent megadok, amire lehetőségem van, ami tőlem telik. Így nem okozott problémát, hiszen tudtam, hogy a maximumot hozom ki az adott helyzetből.
Szerencsesek vagyunk h ami tolunk telik mindent megadunk neki. Ruhakat, jatekokat, etelt. Oke nem a legdragabbat, mert sok mindenbol (jatekbol) nem a leghiresebb markakbol valasztunk. Mindennek nagyon orul. Ruhakbol ujat is es rengeteg hasznaltat is szoktam venni.
De massal nem foglalkoznek h kinek mi mindene van, ami tolem telik megadok, lehet az tobb vagy kevesebb mint masnak van. Ha epp nem telik vmire pl akkor az jut eszembe masnak meg enyni mindene sincs mint nekunk. Egy lanyunk van, sajat lakasban elunk, van munkank, autonk, meg kutyank is. A gyerekunk semmi olyanbol nem szenved hianyt ami letfontossagu lenne. Lehet nem FP a biciklije, tanulokutyusa nincs (van helyette igazi :-) ) vannak gagyibb jatekok boven, ugyis csak szetnyuzza, nem ezekkel fogom fenykepezni a gyereket es interneten dicsekedni. Sajna sokszor ezzel talalkozom.
Sokszor a vedononek ajandekozok nagyon sok dolgot. Amire tudom h soha nem lesz szuksegunk. Igy en is jobban erzem magam h adhattam.
Kicsit elkanyarodtam a tematol bocsi. :-)
Mi az a minden?
Úgy gondolom kisfiamnak sok játéka van,jó minőségű ruhái,eltudjuk vinni programokra,nem turiból öltözünk,jó minőségű ételeket eszünk,van időnk és energiánk vele foglalkozni. Számomra ez az ami fontos,nincs 2 millió játéka meg hiper szuper legdrágább játékai,de feleslegesnek is tartom, attól nem lesz boldogabb értékesebb,mert ha kinyitja a száját azonnal minden az ölébe hullik.
Válaszokból megint az jön le, hogy ahol mindent megadnak ott nincs szeretett dehogynem. Nem csak a szegény ember tud szeretni.
Engem pl nagyon bánt, hogy nyaralni évek óta nem voltunk. Persze elmegyünk minden évben Balcsira de reggel vonatozzuk 3 órát majd este haza szintén 3 órát. Egyszer nagyon jó lenne igazi ott alvásos nyaralást tenni.
Én is pont azt akartam kérdezni, hogy mi a "minden" és mi az, amiben a gyerek "hiányt" érezhet.
Pl. a gyerekem nem kapott még tévét a szobájába, nincs telefonja, x-boxa, pedig van olyan azonos korú, akinek van. Elfér a használtan kapott ruha az új mellett, nem veszünk meg neki minden játékot, könyvet, nasit, amit kiejt a száján, vagy ami épp megtetszik neki. Figyelünk arra, hogy mennyit vásárolunk neki, nem szenved hiányt semmiben, amit mi ésszerűnek tartunk.
Kérdező, Te mit nem tudsz megadni neki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!