Milyen személyiségfejlődési problémát okoz a ''szájra puszi''?
Sziasztok!
Igaz nem vagyok még anyuka, de éppen pár perce volt egy fénykép, amin anyuka ad szájra puszit a látszólag 4-5 éves kislányának. És egy okos orvos dirigál ott, hogy az intim szféra és rögtön a gyermek egészséges szexuális fejlődésével pampog. És most kérdem én, az én édesanyám is adott szájra puszit nekem és a bátyámnak is, amikor kicsik voltunk. Semmiben nem érzem magam visszamaradva. Van párom, lassan összeházasodunk és tervezzük a gyerekeket is. Nem érzem, hogy valamiben is hátráltatott volna ez a dolog. De tényleg, igaz ez, hogy valamiben is kárt okoz a gyermekének egy édesanya, ha kicsi korában ad a szájára puszit? Minden gyermek más és más, és majd idővel kinövi, mert mi is kinőttük... Csak hirtelen ez felmérgesített, hogy egy 70 pluszos orvos ilyeneket mond és ráadásul lekezelő módon.
Köszönöm szépen a válaszokat!!!
Ha kinövik.
Èn nem rég láttam a tv-ben (nem magyar) egy müsort, ahol esküvöket mutattak be. Ott ami nekem nagyon fura volt, hogy egy 40 éves nö házasodott egy 30 éves férifval. A nönek kb 16 éves lánya volt a tanu, akit köszöntöttek a családban és adtak neki egy egy puszit a szájára. Az új apuka is...
Szóval elég gáz volt szerintem.
Èn nem vagyok szájra puszi híve, van 2 kislányom de soha nem adtunk a szájukra. A kisebbik 11 hós nagyon puszis tolja az arcát oda és ezer puszit kell neki adni, el sem tudnám képzelni hogy ott a szájára adjak neki.
De ezt mindenki maga dönti el hogy csinálja, én azzal soha nem foglalkoztam, hogy mit okoz a szájra puszi, mert én soha enm kaptam családomtól, és nem adok gyerekeimnek.
Párom nővérééknél is szokás a szájra puszi.
Mikor először kaptam a kislányoktól puszit zavarba is jöttem még a hideg is kirázott.
Nálunk ez sose volt divat.
Én ezzel úgy vagyok hogy ameddig a csajszik így szeretnék adjanak már megszoktam.
Mondjuk megbeszéltem a párommal hogy ez nálunk nem lesz szokás mert nem szeretném.
Semmilyet. :) Önmagában biztos nem.
Gyógypedagógus-pszichológus
Én is így gondolom, hogy semmilyen kárt nem okoz a gyermek személyiségi fejlődésében. Csak embere válogatja, hogy kinek elfogadható, kinek nem. Ki megengedi a gyermekén, ki nem. Persze nálunk erősen fogott minket az édesanyánk, hogy szájra puszi csak is a családban, szűk rokoni körben, de ismerősöknek és távolabbi családtagoknak megpróbálni nem szájra, hanem arcra egy cuppanósat. Több-kevesebb sikerrel el kell, hogy mondjam XD
Köszönöm a válaszokat!!!
A puszi a szeretet kifejezési módja, ha szájra adják, annak jelentése van és annyi, egyek vagyunk, hiszen a vérem.
Ne keverjük a szexuális megnyilvánulással, a kettőnek semmi köze egymáshoz és csak és kizárólag szokás kérdése!
Csak egy példa, a nudisták látják egymás nemi szervét, mégsem szexelnek és nem arra gondolnak, csak élvezik a meztelenség tiszta érzését, úgy is születtünk ennyi!
Prűd az az orvos...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!