Anyukák! Mennyit költötök havonta bevásárlásra?
Azok válasza érdekelne inkább, akiknek egy 5 év alatti kisgyerekük van, kb. 300 000 ft a nettó bevételük és nincs hitelük, "csak" a rezsi.
Köszönöm előre is a válaszokat.
sokat... hetente megyek nagybevásárlásra, ez 10.000-15.000.- körül van, de ebben benne van más is, a tisztítószerek, mosószer, 1-1 ruha vagy cipő a gyereknek...
és hétköznap minden nap megyek boltba tejért kenyérért meg 1-2 kiegészítőért ami kimaradt, az olyan 500.- max 1500.-
olyan 60.000.-.
nincs hitelünk, dolgozunk mindketten, a gyest és a csp-t félretesszük, hó végén megmaradt meg megy a nagyobb kiadásos számlára, ezt elköltjük, de nagyobb dolgokra, pl. nyaralás, kocsi javítás, háztartási gép...
Kaja 120.000
Ruha kb. 20.000 minden hónapban veszel, ha látok akciót, hogy ma kell, ne drágán kelljen megvenni.
Köszi a válaszokat, mentek a kezek :-).
Én is annyit költök, mint Te, Kedves 3 és soknak érzem :-(! Nem veszek semmi extrát, mondjuk egész hétre megvan az étel, kenyeret kell csak venni.
3-as vagyok.Minap gyümölcs levest főztem, és spagetti
Csak ahhoz mentem vssárolni a boltba, kiváncsi voltam mennyi egy ebéd!
Alma 500ft 1,5 kg
Meggy 300ft 1kg
Tejszín 300ft
Pudingpor 100ft
1200 Ft egy gyümölcs leves.
2 csomag spagetti 700ft
1 paradicsom konzerv 400 Ft (nagy üveges)
1kg hús 1300ft
20dkg sajt 400ft.
2800ft a spagetti. Egy nagy tepsiben lesütöttem.
4000ft 2 napra az ebéd! De ebben még nincs cukor, fűszer...
Reggelire szeretem a szín hús felvágottat, zöldséget. Sok gyümölcsöt eszünk.
Ma pl. Vettem egy negyed dinnyét 800ft, 2 kg barackot 600ft. 1500-át fizettem, ez 2 napra elég.
Napi 3000-4000 minimum elmegy kajára ha leosztom.
Heti 1x eszünk Mekibe, vagy pizza. 3-an 3 pizzát megeszünk.
Férjem mindig azt mondja, a kaján ne spóroljunk!
Én megveszem magamnak ha látok egy szandit ami tetszik, vagy egy felsőt. Még ha csak a játszótérre megyek, is szeretek szépen, csinosan menni. Annyi anyukát látok, cipője sarka leszakadva, szétjárva, ruhája bolyhos, kopott...
Pont tegnap láttam, a műbőr kabátjáról pergett a műbőr bevonat.
Lányomnak is megveszem, ha látok jó áron ruhát, mert ha akkor kellene megvenni mikor kell, egy vagyonba lenne. 3000 Ft egy szabadidő nadrág, de akciósan csak 1000-1200.
Most megvettem akciósan télre a csizmát neki...
Utolsó, te nagyon drága helyen vásárolsz, vagy talán nem nézed az akciókat, árakat, de én ezeket a feléből is ki tudnám hozni.
Én havi 15, nagyon rossz esetben 20 ezret költök élelmiszerre, igaz mi csak ketten vagyunk a gyerekkel.
Többre nem is futja sajnos.
Köszönöm Nektek is, zöld kéz megy :-).
Nekem a 120e ft-ba minden benne van, pipere, újság, stb. Ruha változó. 4 éves a kislányunk. Van, amikor 1-2 hónapig nem veszek ruhát, utána veszek 10-15 e ftért a kislányunknak és magamnak. Párom nem szeret ruhát vásárolni, tipikus férfi :-)
120 ezer nem sok, ennyi lenne a normális mindenkinek, 3 vagy több gyerek esetén még talán több is. Én örülnék ha ennyit költhetnék:)
Egyedülálló anyát nem tudom miért pontoztátok le, hisz igaza van. 700 Ft-ért 2 csomag spagetti rengeteg. Én 2 csomag spagettit megveszek 400 Ft-ért, ami ráadásul durum, nem is ócska szar tojás nélküli búzalisztből készült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!