Mennyi pénzt költötök havonta a gyerkőcre? Többet, vagy kevesebbet, mint gondoltátok volna?
Jóval többet, ennyi gyógyszertári kiadásra nem számítottam... Még csak három hónapos, de érzékeny a bőre, kb. az egész Babé termékcsaládot megvettük már :)
De fogalmam nincs, hogy egy hónapban mennyi megy a babára, össze se merem adni.
Bevallom nem számoltam még össze, de szerintem annyit költök rá, amennyit gondoltam. Kivéve a gyógyszertári kiadások, mint az első válaszolónál, mert az tényleg sokkal több, mint valaha is hittem.
Egy gyerek nem olcsó, de nem számszerűsítem, mivel az igényeink is alakultak. Előtte többet költöttem magamra, most meg a gyerekre.
16 hónapos a fiam, csak pelust, popótörlőt és az esti tejitalt veszem neki. Meg 1-1 bébiételt tartalékba vészhelyzetre.
Azt eszi már amit mi (olyanokat főzök, amit ő is ehet), ruhája nagyon sok van, m kapott rokon gyerektől és a mamák is mindig vesznek neki, ugyanígy vagyunk a játékokkal is.
Utoljára szandit vettünk neki, az a Húsvéti pénzéből ment. :)
Úh elégedett vagyok a költségekkel. :)
ez jó kérdés :D mert míg otthon van a pici addig nyilván mindenki azt írja, hogy kevesebbet, aztán bekerül a közösségbe és jönnek a költségek, betegségek, stb. akkor meg mindenki azt írja, hogy többet...
nálunk is ez van. 3 évig tényleg elég volt rá a gyes+csp, egy-egy nagyobb kiadás volt, pl. bicikli, etetőszék, stb.
most 4,5 éves, iszonyú kiadások vannak néha. egy-egy durvább betegségnek horror ára van.
és ugye gyakran beteg, télen havonta van valami, ilyenkor 2 havonta. 1 éve kórházban voltunk, az 50E volt... (nekünk kellett megvennünk a gyógyszereket).
most ágyat cseréltünk, csak a matrac 20E, múlt hónapban nyári ruhatárat vettem meg, követklező hónapban festjük a szobáját és pár dekorációt is fog kapni, plusz ott az ovi, ami szintén húzós most, mert sokat mennek kirándulni ebben a szép időben, plusz ballagás, így ajándékokat kell venni az óvónőknek...
7 hós
gyógyszertár 15 e (tápszeres)
ruha 10 e
pelus 10 e
tisztálkodás 5 e
nyalánkságok gyümőlllcsők 10e
babakaja 16 e
úgy kb de ebbe még játék nincs
sokka több mint gondotuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!