Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért kaptam kevesebb gyedet...

Miért kaptam kevesebb gyedet mint eddig? Ti is kevesebbet kaptatok?

Figyelt kérdés
Eddig mindig 43-44000ftot kaptam most meg 37000ftot utaltak

#rfuztrutr
2013. febr. 6. 07:44
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Ha kaptál gyed kompenzációt tavaly, akkor idén újra meg kell igényelni, különben nem utalják.
2013. febr. 6. 07:46
 2/18 anonim ***** válasza:
Családi adókedvezményt igényeltél erre az évre?
2013. febr. 6. 07:47
 3/18 A kérdező kommentje:
hogyan lehet megigényelni a gyed kompenzációt?családi adókedvezményt a férjem igényelte de elváltunk.azt igényelhetem most?
2013. febr. 6. 07:55
 4/18 anonim ***** válasza:

Ugyanúgy mint először. Nem tudom, neked a munkahelyed intézte-e, vagy a TB.

De a TB honlapjáról le lehet tölteni a nyomtatványt:

Nyilatkozat a gyermekgondozási díjban részesülők jövedelempótlékának 2013. évben történő továbbfolyósításához

[link]

Innen tudod letölteni és akkor a TB-hez (vagyis OEP-hez) bevinni, ha a munkáltatód nem TB kifizetőhely. Most is igényelheted, viszont azt nem tudom, hogy visszamenőleg is kifizetik-e, de szerintem igen.

2013. febr. 6. 08:06
 5/18 anonim ***** válasza:

Családi adókedvezményt a munkahelyen kell igényelni, nekik kell adni egy nyomtatványt, amit kitöltesz. 1 gyerekre havi 10 ezer forint jár, de csak abban az esetben ha van 10 ezer forint adód is, amit levonnak a bruttó gyededből.

Tehát, ha az adód havonta 12 ezer forint, akkor megjár a 10 ezer adókedvezmény, ha viszont csak 8 ezer, akkor 8 ezer forint adókedvezmény jár.

Ezt nem tudod visszamenőlegesen igényelni, ha ebben a hónapban megigényled, akkor februártól jár, januárit már nem kapod meg.

2013. febr. 6. 08:10
 6/18 anonim ***** válasza:
Én nem vagyok benne biztos, hogy utólag nem lehet. Illetve nem csak a munkahelytől, hanem gondolom az oeptől is lehet közvetlenül igényelni
2013. febr. 6. 08:13
 7/18 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy visszamenőleg 3 hóbnapra lehet
2013. febr. 6. 08:14
 8/18 anonim ***** válasza:
a családi adókedvezmény miatt. sajnos én is kevesebbet kaptam mert csak egy pár napja érkezett be hozzájuk a kitöltött papírunk így már nem tudták ebben a hónapban érvényesíteni. El nem vész mert a májusi adóbevallás után visszakapod egyben, csak hát most kellett volna az a pénz inkább.
2013. febr. 6. 08:15
 9/18 anonim ***** válasza:
De a májusi adóbevallás a tavalyi évre vonatkozik. Ha tavaly nem kérte, azt tudja egy összegben igényelni.
2013. febr. 6. 08:16
 10/18 anonim ***** válasza:

Intézd el minél előbb, nehogy lejárjon, és akkor közlik majd, hogy már nem vagy rá jogosult.

Én kinyomtattam és elküldtem a cégemhez, kíváncsi vagyok mit lépnek. Felhívni nem tudtam Őket, ezért csináltam így. Már 2 hete elküldtem a levelet azóta sem jelentkeztek, hogy oké-e vagy sem.

Családi adókedvezményt is tudsz igényelni, bár nagyon keveset. Ahhoz is formanyomtatványt kell kitöltened. De az csak addig megy, amíg gyeden vagy, gyesből nem lesz adód.

2013. febr. 6. 08:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!