Miért kaptam kevesebb gyedet mint eddig? Ti is kevesebbet kaptatok?
Ugyanúgy mint először. Nem tudom, neked a munkahelyed intézte-e, vagy a TB.
De a TB honlapjáról le lehet tölteni a nyomtatványt:
Nyilatkozat a gyermekgondozási díjban részesülők jövedelempótlékának 2013. évben történő továbbfolyósításához
Innen tudod letölteni és akkor a TB-hez (vagyis OEP-hez) bevinni, ha a munkáltatód nem TB kifizetőhely. Most is igényelheted, viszont azt nem tudom, hogy visszamenőleg is kifizetik-e, de szerintem igen.
Családi adókedvezményt a munkahelyen kell igényelni, nekik kell adni egy nyomtatványt, amit kitöltesz. 1 gyerekre havi 10 ezer forint jár, de csak abban az esetben ha van 10 ezer forint adód is, amit levonnak a bruttó gyededből.
Tehát, ha az adód havonta 12 ezer forint, akkor megjár a 10 ezer adókedvezmény, ha viszont csak 8 ezer, akkor 8 ezer forint adókedvezmény jár.
Ezt nem tudod visszamenőlegesen igényelni, ha ebben a hónapban megigényled, akkor februártól jár, januárit már nem kapod meg.
Intézd el minél előbb, nehogy lejárjon, és akkor közlik majd, hogy már nem vagy rá jogosult.
Én kinyomtattam és elküldtem a cégemhez, kíváncsi vagyok mit lépnek. Felhívni nem tudtam Őket, ezért csináltam így. Már 2 hete elküldtem a levelet azóta sem jelentkeztek, hogy oké-e vagy sem.
Családi adókedvezményt is tudsz igényelni, bár nagyon keveset. Ahhoz is formanyomtatványt kell kitöltened. De az csak addig megy, amíg gyeden vagy, gyesből nem lesz adód.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!