Akinek dagad a lába annak sok vagy kevesebb folyadékot kell innia? Mindenki mást mond, mindenhol mást írnak. A orvos szerint kevesebbet kellene. Tényleg így van?
Nekem nagyon sok folyadékot és hét közben egy-egy nap gyümölcsnap beiktatását valamint sómentes étkezést ajánlott a védőnőm és az orvosom is.
32 hkm
Sem,miképpen ne igyál kevesebbet, mert annál több vizet tart vissza a szervezeted.
A vizesedés azért van főleg ebben a hőségben, mert a szervezet tartalékol. Ha még kevesebbet viszel be, akkor szerencsétlen még inkább tartalékolni fog - jobban vizesedsz.
Persze ne vidd túlzásba a folyadékot, de minimum 3 liter legyen meg egy nap!
Nem vagyok orvos, de íme amiket tavalyi vizesedős-kánikulás terhességem alatt összegyűjtöttem:
- Nézess mielőbb és később is rendszeresen vérnyomást, vizeletet és vérképet (májfunkciók), mert ritkábban és nem feltétlenül, de elég sok minden tünete is lehet.
- igyál normálisan (kb. napi 2 liter)
- egyél kevés sósat és fűszereset
- egyél sok paradicsomot, petrezselymet (dinnyéről megoszlanak a vélemények)
- tilos bármilyen vízhajtó (pl. csalántea), mert a magzatvizet is hajtja
- mindig tedd fel a lábad ha ülsz vagy fekszel a csípődnél magasabbra és sose lógasd, inkább mozgasd
- naponta legalább fél órát sétálj jó kilépősen (ennyi kell a nyirokrendszernek, hogy tisztuljon), akkor is, ha fáj a lábad
- tornázz (pl. magasba emeled a lábad és bokakörzés, vagy ha még bírod, lightos levegőben biciklizés)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!