Kutyás szülők! Válaszolnátok? Hogy tudtok együttélni ti, a gyerek és a kutya?
Milyen igaza van anyukádnak!
Példát vehetnél róla! A kisgyermek majd elkap tőle valamit, aztán meg majd szívod a fogad!
Szia! Nyílván olyanok tapasztalatára leszel kíváncsi, akiknél bent van a kutyus. Nos, nálunk bent van a nagytestű kutyánk. Sőt! Ezt senkinek nem reklámozom (nem tartozik senkire), nálunk egy szobában van velünk és a kicsivel. Ugyanúgy, mint nálatok, a lábunknál egy szőnyegen. Én nem is akartam kiszoktatni.Még a védőnő és a gyerekorvos sem ellenzi. Oltott, féregtelenített, ápolt kutya, akit sajnos tartós szervi betegsége miatt rendszeresen lát állatorvos. Nekünk ő is amolyan gyerekféle. :) Egyébként nemigen lehet a veszettségen, külső élősködőkön kívűl mást elkapni a kutyától... ( ez kivédhető oltással, bizonyos szerekkel)
Nálunk az egyetlen gond, hogy nagyon kocog a körme a padlón és néha felkelti a kisfiamat. :)
Egyébként tök jól látod a dolgokat! Én is így csinálnék mindent. Az én anyukám is ellenezte, de már rég belátta, igaz a mondás: "A kutya az ember legjobb barátja." A kisembereké is!!! :)
(nem érdekel a lepontozás, a kérdezőnek bizonyára hasznos volt a válaszom... :) )
Jól látod, kedves utolsó, épp erre voltam kíváncsi. Az első kettőnek is köszönöm a választ, de az nem derült ki számomra, hogy van-e náluk a lakásban kutya, vagy nincs. Gondolom, nincs, különben máshogy állnának a dolgokhoz (nem kell velem egyetérteni, de aki lakásban tart kutyát, az nem ennyire indiferensen beszél róluk). AKINEK NINCS A LAKÁSBAN KUTYÁJA, ERRE A KÉRDÉSRE NEM TUD VÁLASZOLNI, ÍGY NE IS TEGYE.
Egyébként, ha olyan okosak mindketten, akkor megmondanák, hogy egy állandó felügyelet alatt tartott kutyától (akiről tudod minden pillanatban, hogy mit evett, mit ivott, kivel-mivel érintkezett, rendszeresen látja orvos és rendszeresen szalonban van fürdetve) mégis milyen istencsudája betegséget lehet elkapni? Ne mondja nekem senki, hogy veszélyesebb, mint azok a családtagok, akik látogatóba jönnek a pici babához az első periódusban. Akik villamoson utaznak, mások rájuktüszkölnek, mindent 9összetapogatnak (még ha kezet is mosnak). Tőlük bezzeg senki nem kér orvosi igazolást, hogy van-e bélférgük, vagy nincs. Erre válaszoljatok, kedves első két válaszoló!
A második válaszolónak válaszolva igen, azon kívül, hogy anyám mindig mindent ellenzett, amit csináltam, jól megvagyok vele. Legfeljebb nem kötök mindent az orrára. Nincs mit rendezni ezen a kapcsolaton. Két külön világban élünk, más az ismerettségi körünk, más a foglalkozásunk, más az életről való felfogásunk. Ezen nincs mit megbeszélni.
14:21-es válaszra.
Én is nagy állatbarát vagyok, de a kutyának kint a helye.
Ha a tiéd is kint lenne, talán nem kellene naponta porszívóznod, felmosnod és a gyermekeddel több időt tölthetnél. A másik meg: elég csúnya dolognak tartom, hogy a gyerekedre a kuytád "vigyáz". És hogy sokat játszanak együtt.
Ha nem foglalkozol vele eleget, nehogy úgy járjatok mint Maugli!!!
Távol álljon tőlem a sértegetés és a rossz indulat. De az a gyerek tud már gagyorászni egyátalán vagy csak ugat és nyüszít??
Érdemes lenne elgondolkozni rajta...
Sziasztok!
Sajnos a mi történetünk nem ért ilyen boldog "véget", hogy együtt játszott a kutya és a gyerek. 8 éves westie kutyám volt, aki velünk aludt az ágyban is. Tiszta volt, egészséges, imádtuk. Aztán megszületett a fiam, és sok gondot okozott a kutya. Rettegtem egy szobában hagyni őket felügyelet nélkül, nem tudtam a kutyát kizavarni a szobából mert rám morgott és "sunyított" akkor... hát igen, azelőtt sosem volt vele ilyen probléma, mert ő volt a kedvenc és sok idő jutott rá. Meglett a baba, a kutya meg féltékeny és agresszív lett. Sokszor rá is mozdult volna a fiamra, és láttuk a rosszat a szemében :(
Majd megszakadt a szivem mikor 8 év után el kellett altatni az én kiskutyámat, de a gyerek a fontos, ez nem is lehetett kérdés. Még terhesen sokat gondolkoztam hogy jönnek majd ki egymással, nem hittem hogy sehogy... Ja és mi panelban lakunk, tehát a kiszoktatás is kilőve. Érdemes a fertőzésveszély mellett azon is elgondolkozni mit hoz ki a kedvencünkből "lelkileg" az új jövevény :( Sajnos a falkarendszer dolgozik a kutyákban, és nem biztos hogy jól fogadják a változást.
Remélem másnak sikerül megoldani egy ilyen helyzetet baj nélkül. Bocs hogy hosszú lett.
Amikor én terhesen sétalátattam a kistermetü kutyámat,sokan kérdezték,mi lesz a gyerekke?
Ugyan mi,otthagyom a kórházban.........
Persze ez csak vicc.Már a második fiam cseperdeik a kutya mellett,és egyiknek sem fog az eszébe jutni suhanc korukban kínozni a kutyát.Megtanulja,hogy felelösséggel tartozik érte.Én kifejezetten örülök,hogy van kutyánk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!