Kutyatulaj anyukák hány hónapos (éves) korban engeditek a kutyát a gyerek közelébe? Hogy viselkedik a kutya a gyerekkel?
hogy túlzás e?nézőpont kérdése.Nekünk kinti kutyáink vannak(német juhász;spániel)
Már 5-6hónaposan nyúzta a német juhászt a fiam.de szó szerint.Ahogy ült a hintában pont elérte a kutya fejét.És ő nagy alázattal tűrte(meg merem kockáztatni,hogy élvezte is :-) )Persze utána kézmosás..ha valamiját megnyalt,azt kifőztem,lemostam.de annyira nem vagyok fertőtlenítős.Inkább fokozatosan szokjon hozzá,minthogy a nagy óvástól később allergia alakuljon ki.
Mondjuk az is sokat számít,hogy mennyire gyerekbarát a kutya.Ha nagyon izgága,és hirtelen a kutya kicsit visszafognám.És az sem mellékes,hogy a gyerkőc mennyire akar vele lenni.
Az én fiam most lesz egy éves és van két, lakásban tartott mini kutyám. 6 hónaposan már bőven ismerkedtek, de tisztes távolságból (és nem azért mert tiltottam). A kutyáim nyugodtak, nem pörögnek túl a gyerek közelében de élénken érdeklődnek mindannyian a másik iránt. Egyenlőre csak rövid időre eresztem össze őket, mert a fiam most van abban a korban, hogy mindent "kalapálva vizsgál" és nem szeretném ha véletlenül "összetörné" a kutyát. Egy nagyobb testű kutya persze más. Én sem vagyok nagy híve az állandó fertőtlenítésnek, de vannak alap szabályok.
Azt viszont merem állítani, hogy sok kutya (beleértve az enyémeket is) sokkal tisztább mint némelyik ember. Ha a kutyát rendszeresen látja orvos, megvan minden oltása, és a féregtelenítés is akkor nem kell aggódnod, hogy elkap valamit.
Hát nekünk kinti-benti kutyánk van,nagytestű(Német Dog)Kb.3-4 hónapos kora óta fürdés előtt,ha úgy jött ki a lépés,kutyáztunk.Most már 1 éves,ha a járókában van,a kutya belógatja a fejét a lányom "tépi" a száját,húzza a fülét és ezerrel magyaráz neki és a játékokat is oda akarja adni a kutyának,amit természetesen nem fogad el.Ha meg megunja a macerálást,arrébmegy.Szokta nyaldosni a kezét,ami után v. letörlöm(popótörővel) v. megmossuk.
Én nem féltem,mitől kéne egy oltott,féregtelenített kutyánál...
Én inkább a kutya természete miatt aggódnék,de azt te ismered,hogy hallgat-e rád ill. a váratlan helyzetekre ,hogy reagál...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!