Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Kutya, gyerek vagy mindkettő?

Ketteske kérdése:

Kutya, gyerek vagy mindkettő?

Figyelt kérdés
Most próbálkoznánk babával, és kölyökkutyát is mostanában szeretnék venni. Volt már egy 26. hetes vetélésem, a család aggódik a fertőzések miatt, bár nem derült ki, hogy mitől vetéltem el. Én meg borzasztóan szeretnék kutyát. Szerintetek?
2009. aug. 2. 17:37
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Inkább a macskák miatt van aggódnivalód fertőzésügyileg. Szerintem nyugodtan vállald be mindkettőt. Csak legyen időd a kutyával is foglalkozni. Nálunk mindkettő van, és jól megférnek (3,5 hós).
2009. aug. 2. 17:42
 2/15 anonim ***** válasza:
52%
ép a családomban történt meg a kis mama a terhesség alat elkapta a toxoplazmát egy kis kutyátol. feltétlenül ha elmész az orvosodhoz kérd ki a véleményét. de ha rá mész az internetre ott is megtalálod. amugy nem értelek kis baba kell vagy kutya mind a kettöre hidd el nem lesz idöd, szurkolok hogy teherbe es .
2009. aug. 2. 17:54
 3/15 A kérdező kommentje:
Én úgy tudtam, hogy toxoplazmát csak macskáktól lehet kapni. Egyébként mindkettő kell, sztem csak az elején nem lesz annyi időm, de a férjem is kutyaőrült, örül, ha ilyen téren besegithet. Az idő miatt nem tettem volna fel a kérdést, azt megoldjuk, én a fertőzésekre vagyok kiváncsi.
2009. aug. 2. 17:59
 4/15 anonim ***** válasza:
52%
EN is ugy tudtam. TÉVEDTEM. Nem akarlak meg ijeszteni de mikor 8 honapos volt a saját szoba kutyájuktol kapta el.nyál és ürülék által terjed. még ha a terhesség elején észre vették volna akkor antibiotikummal a kicsibe nem ment volna bele. sajnos a gyerek is elkapta es nem szeretném le irni a következményeket.hidd el nem akarok roszat.
2009. aug. 2. 18:57
 5/15 anonim ***** válasza:
Először vizsgáltasd meg magadat, hogy átestél-e már a fertőzésen. Egyszerű vérvizsgálat, a terhesség vagy tervezett terheség indokolja. Ha már átestél rajta, akkor minden rendben, a babát nem veszélyezteti. Ha nem estél rajta át, akkor a terhesség alatt fokozottan kell vigyázni (még a nyres húsokkal is!), mert ha a terhesség alatt kapod el a fertőzést, az a babára nézve nagyon-nagyon súlyos következményekkel járhat.
2009. aug. 2. 20:35
 6/15 anonim ***** válasza:

A kutya legalább olyan veszélyes, mint a macska. Hiába takarítasz állandóan, attól még kerülhet kutyaszőr éppen oda, ahova leülsz. A barátnőm épp így vesztette el a babáját, neki ki is mutatták a vizsgálatok, hogy kutyaszőrtől kapott fertőzést. Én a helyedben biztosan megvárnám, amíg megszületik a baba és picit nagyobb lesz, aztán jöhet a kutyus. Szerintem joggal aggódok érted a családod is.

Remélem azért hamarosan összejön újból a baba nektek is!

2009. aug. 2. 20:52
 7/15 anonim ***** válasza:

Kutya, gyerek vagy mindkettő?

ez nem kérdés persze a gyerek. neharagudj még te nem értél meg erre, ui- álatvédö.

2009. aug. 2. 21:19
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

A toxoplazmósist nem csak macskától, hanem bármilyen állattól elkaphatod, sőt a nyers hús és a mosatlan zöldségféle is okozhatja (persze, ha fertőzött).

Egyébként a macskánál azért veszélyes a dolog, mert a fenekét nyalja, utána meg a szőrét, így könnyebben átkerülhet rád.(bocs a puritánságért)

De a kézmoosás és alapvető higiéniai feltételek mellett semmi ok az aggodalomra.

Nekem macskám van 8 éve és gyerekem is. :))

2009. aug. 2. 22:13
 9/15 anonim ***** válasza:

A toxoplazmózis csak a macskák szervezetében képesek szaporodni, amit a cicák egész életükben csak 1x pár napon keresztűl üritenek a székletükkel.

Ha a macskaalmot nem a terhes nő takaritja, ill. kezet mos a cica után nagyon kicsi az esélye, hogy elkapja. Azért idegen, vagy utcacicát nem kell terhesen nyomkodni.

Sokkla nagyobb rizikót jelethet a mostlan gyümölcs, véresre sütött hús stb...

A tünetek egy kisebb megfázáshoz hasonlítanak és aki egyszer volt már beteg, nem kapja el mégegyszer, olyan, mint a bárányhimlő.

Terhesség előtt és közben is megtudják vérből állapítani, hogy járt-e már a szervezetben.

2009. aug. 2. 22:43
 10/15 anonim ***** válasza:

Mi kutyákat tenyésztünk, nálunk ők családtagok!

Nálunk nem kérdés, hogy kutya, gyerek, vagy mindkettő. :)

Természetesen az alapvető higiénai szabályokat betartjuk.

13 hetes terhes terhes vagyok, ő lesz az első babánk és már nagyon várom, hogy mit fognak szólni a kuytók a babához! :)

Ja, és rengeteg hozzánk hasonló családot ismerek.

2009. aug. 2. 22:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!