Kutya, gyerek vagy mindkettő?
A kutya legalább olyan veszélyes, mint a macska. Hiába takarítasz állandóan, attól még kerülhet kutyaszőr éppen oda, ahova leülsz. A barátnőm épp így vesztette el a babáját, neki ki is mutatták a vizsgálatok, hogy kutyaszőrtől kapott fertőzést. Én a helyedben biztosan megvárnám, amíg megszületik a baba és picit nagyobb lesz, aztán jöhet a kutyus. Szerintem joggal aggódok érted a családod is.
Remélem azért hamarosan összejön újból a baba nektek is!
Kutya, gyerek vagy mindkettő?
ez nem kérdés persze a gyerek. neharagudj még te nem értél meg erre, ui- álatvédö.
A toxoplazmósist nem csak macskától, hanem bármilyen állattól elkaphatod, sőt a nyers hús és a mosatlan zöldségféle is okozhatja (persze, ha fertőzött).
Egyébként a macskánál azért veszélyes a dolog, mert a fenekét nyalja, utána meg a szőrét, így könnyebben átkerülhet rád.(bocs a puritánságért)
De a kézmoosás és alapvető higiéniai feltételek mellett semmi ok az aggodalomra.
Nekem macskám van 8 éve és gyerekem is. :))
A toxoplazmózis csak a macskák szervezetében képesek szaporodni, amit a cicák egész életükben csak 1x pár napon keresztűl üritenek a székletükkel.
Ha a macskaalmot nem a terhes nő takaritja, ill. kezet mos a cica után nagyon kicsi az esélye, hogy elkapja. Azért idegen, vagy utcacicát nem kell terhesen nyomkodni.
Sokkla nagyobb rizikót jelethet a mostlan gyümölcs, véresre sütött hús stb...
A tünetek egy kisebb megfázáshoz hasonlítanak és aki egyszer volt már beteg, nem kapja el mégegyszer, olyan, mint a bárányhimlő.
Terhesség előtt és közben is megtudják vérből állapítani, hogy járt-e már a szervezetben.
Mi kutyákat tenyésztünk, nálunk ők családtagok!
Nálunk nem kérdés, hogy kutya, gyerek, vagy mindkettő. :)
Természetesen az alapvető higiénai szabályokat betartjuk.
13 hetes terhes terhes vagyok, ő lesz az első babánk és már nagyon várom, hogy mit fognak szólni a kuytók a babához! :)
Ja, és rengeteg hozzánk hasonló családot ismerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!