Mindenképp szükséges babakocsit venni?
Nekem már nagy a fiam, de visszagondolva, fura lett volna, ha nem lett volna egyáltalán babakocsink. A következőnek is mindenképpen lesz. Nem azért, mert babakocsi nélkül nem lehet élni, egyszerűen azért, mert nekünk kényelmetlen lett volna, ha nincs. Persze ez attól is függ, hogy milyenek a körülmények. Mi pl. a belvárostól viszonylag messze lakunk, autónk nincs. Tehát nincs az, hogy a babát beteszem az autóba, megyek, ahol dolgunk van, aztán kiveszem és felszerelem magamra. Ha sétálni vittem, azt itt, a környéken tettem. A sétával meg úgy vagyok, hogy nekem tényleg az volt a természetes, ha a baba a kocsiban fekszik, és nem rajtam. Imádta is, ha tologattam :)
Viszont az is igaz, hogy a hordozás teljes mellőzése is gond lett volna, mert például ügyintézéshez sokkal kényelmesebb volt magamra kötni, főleg olyan helyeken, ahol lépcsőt kell mászni. Babakocsival sajnos sok helyre nem lehet kényelmesen beférni, na meg emelgetni kell, stb. Viszont vásárláshoz jobban szerettem babakocsival menni, mert tudtam az aljába pakolni, és nem úgy kellett hazacipelnem a szatyrokat, hogy közben a baba is rajtam van.
Szóval személyes tapasztalatom szerint praktikus a babakocsit és az egyéb hordozóeszközöket is használni, attól függően, hogy mikor melyikkel lehet jobban boldogulni.
De nyilván van olyan, aki nem használt sosem babakocsit, és nem érezte hiányát, vagy nem hordozott sosem, és annak nem érezte hiányát, de a környezetemben is azt tapasztalom, hogy a legtöbben mindkét módszert alkalmazzák.
"1,5 éves korától gyalogol szépen, baromira nem tudom megérteni azokat akik még 2-3 évesen kocsiztatják a gyereküket. Ezekből lesznek a lusta visító gyerekek akik követelik az ülőhelyet maguknak."
Nem tudom mekkora távokat gyalogoltok 1,5 évesen. De egy 1,5 évesnek teljesen normális dolog a babakocsi és akár 2 évesen sem ciki. Az hogy szeritned az, az egy dolog, szerencsére sokak szerint nem az, és a legfontosabb hogy a gyereknek mi a jó. Nem attól lesz, hogy nem adják át a helyet a buszon, mert nemcsak a fiatalokra jellemző, hanem bármelyik korosztályra! Ma is utaztunk a 2 évesemmel a buszon és senki meg nem moccant, biztos akkor ők is mindannyian akár 2 évesen is babakocsiba ültek?????? Ugyanmár...... a tisztelet, a nevelés, meghogy mit lát mástól azon sokkal inkább múlik.
Én még mindig azt mondom érdemes venni babakocsit, akár használtan és ha mégsem jön be mert elég a kendő akkor akár ugyanannyiért el lehet adni, de ha újat veszel akkor az újjonnani árat nem kapod vissza.
nem, nem szükséges.
nekünk egyáltalán nincs és köszönjük megvagyunk nélküle.
én képtelen lennék vele bkv-zni, stb.
nekünk csak kendőink vannak, tökéletesen kiszolgálnak :)
a kislányom imádja, a többi nem számít ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!