Szülnétek olyan embernek gyereket, aki előre közli veletek, hogy nem fog segíteni?
barátommal már másfél éve együtt vagyunk. még nem most tervezzük a gyereket, de nagyon sokat beszélünk róla. 21 éves (én 20). egyik nap szóba jött és elmondta, hogy az ő apja nem pelenkázta őt be, ezért ő sem fogja, és a megetetés is elég macerás. megkérdeztem, hogy akkor mit hajlandó tenni a gyerekkel? azt mondta, játszana vele és megbüfiztetné...
eléggé bánt amit mondott.
Ebben mi a nem segítés?Nekünk 3 gyerekünk van,az Uram se pelenkázta/pelenkázza Őket.Egész egyszerűen nem áll rá a keze.Az,hogy játszik Vele és megbüfizteti kimeríti a segítés fogalmát...SZERINTEM.De könyörgöm,egy 21 éves GYEREKNEK honnan lenne fogalma mivel is jár egy GYEREK?Az egész felvetésed csak egy fikció.Majd ha-eljön az idő-meglátja ultrahangon,amikor először veszi a kezébe,akkor fog igazán tudatosodni benne.Ez így van rendjén.
Mondjuk Te se vagy sokkal felnőttebb,ha ez bánt Téged.Hagyd békén,hacsak nem akarod elüldözni.Felesleges erről beszélgetni.KETTŐTÖKRŐL beszélgessetek.
Én valahogy mindig is gyerekesnek és éretlennek tartottam az ilyen hozzáállást egy férfi részéről, legyen szó 21 vagy 41 éves emberről.... egy kisbaba sok törődést igényel, és igen, vannak kellemetlenebb, esetleg gusztustalan részei is a gyereknevelésnek, de szerintem igenis vegye ki a részét mindkét fél a dologból, az apának is legyen már annyi vér a ...., hogy lehámozza a babáról azt a kakás pelenkát, és letakarítja a gyereket.
nálunk mindketten csinálunk mindent, legyen szó fenékmosásról, hőmérőzésről, szélcsövezésről, bukás összetakarításról, biztosan rosszul esett volna a férjemtől, ha már az elején kijelenti, hogy ő csak a rózsaszín vattacuki részében kíván jelen lenni a gyereknevelésnek.
A 3 gyerekes válaszoló vagyok.A 13. válaszolónak írom:ez mind szép és jó,de ha feltennél egy ilyen kérdést,hogy kinek a férje hőmérőzi,szélcsövezi,bukást takarít,pelenkázza a gyereket,és ŐSZINTÉN válaszolnának az anyukák,10-ből 9-en azt írnák,hogy a férjük nem.
Az én férjem is megeteti Őket,ha bármelyiknek baja van,felkel éjjel is,és segít kitakarítani pl.a h@nyást,összekakált ruhát.De NEM teszi tisztába,mert mint mondja:nincs érzéke hozzá.Ám sokat játszik,amikor kellett fél órán keresztül is cipelte a vállán,hogy büfizzen.Ez nem segítség?!Akkor mi?Ne legyünk elégedetlenek.Nálatok egy baba van?Hidd el,2-vel,3-al kicsit?! változnak a dolgok.Ez nem feltétlen rossz,csak más.Ennyi.De lehet lepontozni.
13-as válaszoló vagyok. Nem tudom miből vontál le ilyen messzemenő következtetéseket, hogy másban nem segít, de rossz úton jár a gondolatmeneted. Mindent együtt csinálunk, nincs én meg ő feladata, minden, a gyerekkel kapcsolatos nyűg vagy boldogság közös.
Válaszoltam a kérdésre, persze annak tudatában tettem, hogy tudtam,valaki biztos bele fog kötni. Kákán is csomót ..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!