Ti mit tennétek? Párom kisfia éjjel-nappal velünk van, mert a bíróság neki ítélte. Az anyja lelépett Kanadába, az anyai család nem kíváncsi rá, párom családja sem igazán, vagyis ha viszünk a gyerekkel együtt pénzt, akkor mehet.
Lassan rámegy a kapcsolatunk, hogy sosem vagyunk kettesben.
Külföldön élünk, nem bírunk állandóan bébiszittert fizetni.
És még sok év lesz, mire egyedül hagyhatjuk, akár csak pár órára is.
Egyébként meg a gyerek örökbe fogadott, szóval messze érzem magam a mostohaságtól! :)
Akkor ez mit jelent?
Na, azt latom, h sok olyan kommentelo van itt - akik beszologatnak - akik meg csak a kozeleben sem voltak hasonlo szituacionak. Nem ertem, h aki nem tapasztalt meg ilyet, az miert osztja itt az eszt??!!
En hasonlo szituban vagyok par aprobb kulonbseggel. Es igenis nehez egy gyerekkel, aki nem kettotoke, hanem csak az egyik fel viszi be a parkapcsolatba. Sok lemondassal es aldozathozatallal jar, raadasul nem Te nevelted eddig, tehat ha a gyerek mondjuk rossz es kibirhatatlan, akkor az nem a Te hibad, viszont egyutt kell elned vele es nyelned kell, mivel a parod gyereke. Ez igenis rohadt nehez. Sajat gyereknel is sokszor rengeteg turelem kell, de a no ugy van vele, h az a sajatja. Viszont egy idegen gyerekkel egesz mas.
Persze, ha jol nevelt a kisfiu, akkor konnyebb a helyzet, de ha egy neveletln es szemtelen gyerek, aki lepten-nyomon a kepedbe vagja, h nem vagy az anyja, feltekeny, ha egyutt lat az apjaval, az apja - aki a parod - nem erhet hozzad a jelenleteben, m a gyerek feltekenysegi rohamot kap, akkor azert kicsit mas a szitu.
Szoval azok a nok, akik itt okoskodnak, h "jaj szegeny gyerek", meg "ot is szeretni kell es megerteni", azok elobb vegyek elo a szegenyes kepzeloerejuket es probaljak meg beleelni magukat egy ilyen helyzetbe, mielott nekiallnak beszolni a kerdezonek.
Egyebkent pedig sajnos sokat nem lehet tenni. Ha szereted a parodat, akkor turelmes vagy es elviseled a gyereket is. Most 7 eves, ami azt jelenti, h kb meg 7 ev, mire kamaszodik es kezd onallo lenni, amikor egyre kevesebb idot akar majd az apjaval tolteni. Ha te raersz 7 evet varni, h kettesben lehess az apjaval, akkor hajra. Addig meg csak az ideiglenes megoldasok vannak, amiket mar az elottem szolok is irtak, h gyerektabor, kisfiu zsebet penzzel teletomni es lekuldeni oket a nagyszulokhoz stb.
én is hasonló helyzetben vagyok, csak én megteszek mindent, hogy a nevelt gyermekem jól érezze magát, érezze azt, hogy szeretem, hiába nem vagyok az anyja, próbálom éreztetni vele, hogy igenis hozzám is tartozik.
A párommal is nagyon jó a kapcsolatunk, olyanok vagyunk mint egy kis család.
Nyári szünetben hármasban megyünk mindig nyaralni, kettesben csak akkor vagyunk ,ha iskola van.
Meg kellene próbálnod neked is így állni a dolgokhoz, nem pedig a származásra hivatkozni.
Szóval, ha olyan igazi mostoha lennék, akkor nem mondaná a gyerek, hogy azt akarja, hogy én legyek az anyukája. Nem kényszerítette rá senki, hanem amikor a vér szerinti anyja lelépett, úgy döntött, hogy én vagyok az anyukája. Mert én gondoskodok róla, én járok dolgozni napi 10-12 órát, hogy jó életet biztosítsunk neki.
A származásával meg az a gond, hogy 5 éves koráig a cigány szokások szerint él. És aki nem tudja, mi az, az ne is írjon itt erről! Nagyon nehéz leszoktatni bizonyos dolgokról, mert ami nekünk természetes, neki nem az! És nem érti, ha az anyja arra tanította, nevelte, akkor most miért kell másképpen csinálni! Pl: lehúzni magunk után a wct, használni a wc papírt, kezet mosni! Aki itt kritizál engem, annak kívánom, hogy jó sok szaros gatyát keljen mosnia egy 7 éves fiú után! Az ő kultúrájukban a fiú gyereknek mindent lehet! Egész nap fekszik a tv előtt, és közölte, hogy nagykorában is ezt fogja tenni és majd az apja eltartja! Szóval lehet itt írogatni a édes kisgyerekekről, de azért ez nem olyan egyszerű helyzet!
Egy 7éves gyereket lehet még nevelni .
Szoktasd le a rossz szokásokról és neveljetek belöle tisztességes embert.
Ha nem megy ez neked, ne eröltesd.De akkor saját gyereket se vállalj be.
És légyszíves ne vedd egy kalap alá a romákat.
Mert ezzel sérted a többi normális roma családokat.
Ti nem vagytok normalisak komolyan . a kerdezo aldozza fel az eletet egy idegen gyerekert aki az anyjanak se kellett??
Hat nevelje fel az apja az o kotelessege. a kerdezo nem hazastarsa a ferfinek es a kapcsolatukban szo se volt arrol hogy neki majd nevelni kell ALLANDO JELLEGGEL ezt a gyereket.
Kerdezo: lepj le surgosen, nem a te kotelesseged a gyerek felnevelese hanem az apjae. egyebkent egy idegen gyereket egy no sose fog ugy szeretni (foleg mivel mar ekkora) mint a sajatjat, es nem is lehet ezt elvarni tole. az nem ugyanaz mint amikor a sajat gyerekedet neveled.
szakits mielott ramegy az eleted egy idegen gyerekre.
utolso vagyok:
ja ha meg raadasul cigany is akkor villamgyorsan lepj le mielott tonkreteszi az idegeidet.
Utolsó válaszoló te rasszista vagy.
Nem azt kell nézni, hogy milyen származású a gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!