Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti mit tennétek? Párom kisfia...

Ti mit tennétek? Párom kisfia éjjel-nappal velünk van, mert a bíróság neki ítélte. Az anyja lelépett Kanadába, az anyai család nem kíváncsi rá, párom családja sem igazán, vagyis ha viszünk a gyerekkel együtt pénzt, akkor mehet.

Figyelt kérdés

Lassan rámegy a kapcsolatunk, hogy sosem vagyunk kettesben.

Külföldön élünk, nem bírunk állandóan bébiszittert fizetni.

És még sok év lesz, mire egyedül hagyhatjuk, akár csak pár órára is.

2014. júl. 7. 20:37
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
75%
Szegénykém. Ott vagytok a gyerekkel minden segítség nélkül. :/
2014. júl. 7. 22:39
 22/39 anonim ***** válasza:
100%

Elég nehéz helyzet. Még ráadásul örökbefogadott is? Szegény, komolyan.

A magánéletre amúgy mindenki vágyik, én is néha úgy érzem, a fél karom odaadnám, ha csak egy órám lenne. Nagyszülők akkor jönnek, ha komoly gond van (orvos pl. ) egysébként tök egyedül vagyok, úgyhogy értem, hogy miről beszélsz. De vagy felkötöd a gatyádat, és megismerkedsz az osztálytársai anyukáival, és megpróbálsz az anyja helyett anyja lenni. Kialakítani egy olyan életet, ami mindenkinek jó. ÉN nem csak a barátnőt meg a tábort javaslom, hanem inkább egy olyan elfoglaltságot, ami a gyereket hosszú távon érdekli. Mittudém én, pl. járasd úszni. Ha megszereti, akkor az a javára válik és megvan a heti fix idő, amikor együtt is tudtok lenni. Ezen felül lehet tényleg egy kisbarátjánál ahogy előttem tanácsolták. A nagyszülők, ha pénzért vigyáznak rá, szégyeljék magukat. Akkor inkább keresnék egy bébiszittert, akkor megszűnik a szívességi viszony, "csak" üzlet lesz belőle, és ha szükséged van a bébiszityóra akkor jön, ha kell.

Mióta lettél az "anyja"? Mert egyik -napról a másikra biztos nem megy. Nekem egyik ismerősömnek, a férje gyereke 6 évesen került oda. Hát nem cseréltem volna vele, nagyon keményen küzdött , hogy jó "anya" legyen, csak a gyerek nagyon el volt rontva. A kisfiú nem szerette őt, nagyon megkeserítette az életét. Szóval van nálad rosszabb helyzetben lévő is, vagy nyeld le a békát és alkalmazkodj ehhez a szituhoz, vagy én is azt mondom, mint sokan előttem, hogy lépj le!

2014. júl. 7. 22:55
 23/39 anonim ***** válasza:

Utolsó!

És végül a gyerek megszerette az anyját?

2014. júl. 7. 23:20
 24/39 anonim ***** válasza:
Sajnos nem. :-( Végül a gyerek, amikor akkora lett, hogy dönthet a sorsáról, visszakerült az anyjához. Döbbenet számomra, mert több mint 2 évig tartott az elhelyezési per. Ismerősömék nagyon-de nagyon megtettek mindent a gyerekért, az édesanyja, meg lelépett külföldre, és félévente amikor hazajött akkor chips meg édesség volt a nagy ajándék amit hozott a fiának. De a fiú mégis az anyját akarta, szerintem ha valaha belátja, hogy jobb helye lett volna az apjánál, az csak felnőtt korában lesz.
2014. júl. 7. 23:28
 25/39 anonim ***** válasza:

Hát ha ez a helyzet valós, akkor valóban elég kacifántos. :(

És azt is el kell fogadni, szerintem, ha a kérdező, akinek nincs saját gyereke (esetleg még most nem is akar, mert agyilag, érzelmileg nem érzi úgy, hogy tudná szeretni, hogy hiányzik az életéből), nem tudja feltétel nélkül elfogadni a másét. Nekem két gyermekem van, most várom a harmadikat, de őszintén belegondolva, nem tudom, hogy egy örökbefogadott gyereket tudnék-e sajátomként szeretni. Most úgy gondolom, nem. Más ember meg igen.

Ugyanakkor szerintem, ha már ebben a helyzetben vagy, akkor tényleg a gyerek érdekében, meg kellene próbálnod elfogadni őt. Biztos piszok nehéz.

Kérdező, a párod mit szól erre a helyzetre? Nyilván szoktatok róla beszélni.

2014. júl. 8. 00:38
 26/39 A kérdező kommentje:

Van saját gyerekem, csak ő már felnőtt. Páromnak is van 2 felnőtt gyereke. A kisfiú 5 éves koráig élt az anyjával, akkor az úgy gondolta, vigye az apja ahová akarja, neki elég lett belőle. Akkor már 3 felnőtt gyereke volt. Szóval teher volt neki a gyerek. Soha életében nem dolgozott, a gyerekeiből élt. A származását gondolom mindenki tudja már.

A gyerekkel nem volt könnyű, mert egy teljesen más kultúrában nőtt fel, most pedig belekerült egy számára idegen közegbe, ahol még a nyelv is új!

Egyébként meg tényleg csak arra vágyom, hogy legyen magánéletünk! Párommal is megbeszéltük, csak nem gondoltuk, hogy ennyire nem számíthatunk a családjára. De ennek is oka van: elzártam a pénzcsapot Magyarország irányába! Másnak is ki lehet jönni külföldre, és végigcsinálni, amit mi csinálunk!

2014. júl. 8. 05:48
 27/39 anonim ***** válasza:
0%

Miért a származással kell mindig "takarózni"?

Minden ember egyforma, vannak jók és vannak rosszak legyen az kínai, néger, magyar stb...

Az én párom roma, és most várom a második babámat tőle.

A kisfiam áldott jó gyerek, mindenki dicséri.

Ne azt nézzük már, hogy ki milyen származású.

Ha a párodat szereted, fogadd el a gyereket is, még ha mostoha is.

A "történetedről" eszembe jutott szegény Szita Bence története.

2014. júl. 8. 08:03
 28/39 anonim ***** válasza:
25. vagyok. Hát így azért kicsit kevésbé értem meg a szitut. Ha lennél vagy 20-25 éves, akkor jobban bele tudnék érezni a helyzetedbe, de hogy édesanya vagy, úgy már nehezebb. Akkor már végigtapasztalhattad egy kisgyerek lelki fejlődését, tudhatod, milyen nehéz lehet ennek a kiskölyöknek. Főleg, írod, milyen jópofa meg aranyos, és szeret téged. Kezdem őszintén sajnálni. Az meg, hogy cigány vagy sem, kit érdekel - ő a párod fia, onnantól lehetne akár eszkimó is.
2014. júl. 8. 08:18
 29/39 anonim ***** válasza:

Van egy mondás, mely szerint: Ha kell a tehén, kell a borja is.

Szegény kisfiú nem tehet róla, hogy olyan a származása, amilyen. Gondolj bele az ő helyzetébe: a vér szerinti szülei eldobták, örökbefogadó anyjának már nem kell és te is ferde szemmel nézel rá. Mit érezhet ő ebből az egészből?

Azért egy hét és fél éves már nem egy kisbaba, nem hiszem, hogy nem megoldható, hogy valaki vigyázzon rá (osztálytárs szülő), ha annyira kettesben akartok lenni.

Ne legyél szívtelen!

2014. júl. 8. 09:45
 30/39 A kérdező kommentje:

Nem volt örökbe adva!

Az anyjának volt már 3 gyereke az apjának (aki most a párom) meg 2 amikor ő lett, mint közös gyerek.

Amikor ő lett 2 éves, akkor mentek szét a szülők. 5 éves korában gondolta úgy az anyja, hogy vigye az apja, ahová akarja. A gyerekelhelyezési per húzodott sokáig, nyilván a bírónő sem gondolta, hogy a külföldre, apukához adás a legjobb a gyereknek. Miután megvizsgálta a körülményeket, belátta, hogy így lesz a legjobb a gyereknek. Szerintem is! Nincs baj a gyerek származásával, szerencsére külföldön nem foglalkoznak ezzel, kitűnő tanuló, ősztől visszük vagy úszni vagy valami olyan sportra, amihez kedve lesz. És üzenem azoknak, akik a gonosz mostohát látják bennem, hogy a gyerek nem hajlandó beszélni az anyjával, mert azt mondta, hogy én vagyok az anyukája!

Köszönöm azokat a problémamegoldó javaslatokat amiket néhányan írtak, kaptunk pár jó ötletet, hogy hogyan is oldjuk meg, hogy időnként kettesben legyünk. Szerintem erre minden párnak szüksége van, és már alig várom, hogy unokák legyenek, és vigyázhassak rájuk, hogy a gyerekeinknél ne legyen ilyen probléma!

2014. júl. 8. 10:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!