Mi köze van a családi pótléknak? Mikor kellet volna megtörténnie? Bővebben lent!
Sziasztok!
Nem értek hozzá, ezért fordulok hozzátok!
Arról van szó, hogy meghalt egy családtagom, immáron több, mint 20hónapja. Ekkor le lett tiltva a családi pótlék. Ezt a bank benttartotta, nem küldte vissza az államkincstárnak. Mikor bementünk a bankhoz, azt mondták hogy csak a hagyatéki tárgyalás után adhatják/utalhatják a pénzt.
Lenne két kérdesem:
1. A hagyatéki tárgyalásnak nem kellett volna meglennie a halált követő 3-4-5hónapban?
2. Mi köze van a hagyatéknak, hagyatéki tárgyalásnak a családi pótlékhoz?
Előre is köszönöm a válaszokat!
12/L
ki halt meg?ő kapta a családit utánad?
1ébként meg kellett volna lennie,de ezt nektek is "intézni" kellene...
családi pótlék nem hagyaték,így maximum zárolták azt a számlát amire kaptátok
Kedves első, de igenis 12 éves vagyok! Csak nem olyan hülye hogy ne értsek meg 1-2dolgot.. Na meg persze egy haláleset után valahogy meg kell magyarázni a dolgokat egy gyereknek is, előlem semmit nem titkolnak.
Második, neked köszönöm a választ. Apukám halt meg, ezek után én árva lettem. Le lett tiltva a családi pótlék. Zárolták. Próbáljuk inztézni a dolgokat, csak tanácstalanok vagyunk. A hagyatéki tárgyalást hol tudnánk intézni?
Egyébként azért kérdezem itt, mert nem szeretném, ha rossz helyekre rohangálva elrontanánk a dolgokat. És nem is vagyunk tapasztaltak. Próbálok segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!