Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák! Milyenek a gyerkőcök...

Anyukák! Milyenek a gyerkőcök nagyszülei? Tényleg mi lennénk nagyon szerencsések?

Figyelt kérdés

Mennyit segítenek nektek ha kell?Gyerek(ek) szeretik?

Mennyit vigyáznak az unokára vagy mennyi időt töltenek náluk a gyerekek?

Azért merült fel bennem ez a kérdés,mert beszélgettem a kolleganőmmel,2 hónapos a picijük,a miénk már 1,5 éves.

És meséltem hogy az anyósomék kb. 5 percre laknak,anyukámék 20 percre és bármikor szívesen vannak az unokával,ha kell azonnal jönnek vigyáznak rá,de mi is bármikor vihetjük és játszanak vele.

Így van ez születése óta.A kicsi is imádja a nagyszülőket és mama és papa is rajong az unokáért.

Sőt ha hozzuk őt haza,mindig sír a lányunk,mert maradna még.

Szóval erre mondta,hogy nagyon szerencsések vagyunk mert az ő apósáék Erdélyben élnek,az ő szülei viszont csak 20 percre,mégse segítenek sokat.

Tényleg szerencse ez vagy van azért másnak is ilyen nagyon jó nagyszülő?!

Ja és mondanom se kell,hogy mindent megvesznek a picinek,amit csak akar,vagy amit ők gondolnak hogy kell. :D

Első unoka amugy mindkét családban.

2014. jún. 24. 22:42
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
57%

hát a mi kicsi fiúnk nagymamája sajnos nem sokat segít

helyette neten pasizik állandóan és minden héten más gyökér ürgékkel randizik ahelyett hogy a kicsivel lenne

néha vesz valami hülye ajándékot a gyereknek azt hiszi ennyi elég

:(

2014. jún. 24. 23:02
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Régen alap volt, hogy a nagyszülő segít, de ma ahogy egyre aktívabbak a nyugdíjasok, így van egy olyan réteg aki nagy ívben tojik az unokákra.

Sajnos nálunk is ez van, anno ők simán lepasszoltak akár egy hónapra nagyszülőkhöz, nagymamám vitt minden reggel oviba, de amikor én kértem meg egyszer hogy egy napig vigyázzon a beteg gyerekre akkor azt monda, hogy már programja van és előadásra fog menni.

Kifejtette, hogy neki nincs energiája és ideje erre, mert ő nagyon elfoglalt (körutazások, nyugdíjas rendezvények, stb). Köpni nyelni nem tudtam. Sajnos Párom szülei meg messze laknak.

2014. jún. 24. 23:04
 3/14 anonim ***** válasza:
65%
Az én szüleim 5 percre laktak, mégse segítettek semmit. Nem vihettem át hozzájuk a picit, mert ők azt nem vállalták. Anyám néha elvitte 1 órára babakocsival sétálni, akkor bevásárolhattam. Venni se nagyon vettek semmit neki, kivéve szülinapra. Ők már csak ilyenek, nem haragszom rájuk.
2014. jún. 24. 23:05
 4/14 anonim ***** válasza:
65%
Szüleim 1 percre alknak tőlünk, ha kell segítenek, a bölcsizárában az egyik héten náluk lesz. De nehéz nekik azért, mert imdáják, de aoukám 84 éves gerinc beteg, anyukámnak amputálták a lábát kerekesszékben van, de ha gond van bármikor vihetem. Anyósom a belvárosban lakik, ha kell bármikor jön vagy mehetünk.
2014. jún. 24. 23:08
 5/14 anonim ***** válasza:
93%
az enyem osztja az eszt, h ezt igy csinaljuk, azt ugy csinaljuk, mert anno o is igy tett a gyerekeivel. mintha vmi vadidegenekrol beszelne, pedig hat en vagypk az egyik, ugyhogy nekem kar bemutatni,milyen anya volt. a fiam elol meg szabalyosan menekul, kettesben a vilag monden ki.cseert se nagyon akar maradni vele. a fiam imadna,de mar latom rajta h sikeril szep lassan leepiteni bene a ragaszkodast
2014. jún. 24. 23:11
 6/14 anonim ***** válasza:

tényleg szerencse, de persze van ilyen, sőt! ez lenne a normális. én meg baromira irigykedem mikor ilyenről olvasok (jó értelemben!!!)

após: 2 hetente megyünk hozzá ebédre, köszön a gyereknek, kérdez pár dolgot, aztán eszünk. majd beszélünk még 20 percet és hazajövünk. nem rossz ember ő és ha baj van, biztos maximálisan tudnánk rá számítani, de egyszerűen nem tud mit kezdeni az unokájával. gondolom majd ha iskolás lesz... egyébként mostanában említette, hogy elvinné magával horgászni...majd... egyszer... 5 éves!

anyósom sajnos nem él már :(

anyám: 1,5-2 havonta dél körül elviszi, akkor tényleg aktívan vele van, állatkert, kisvonat, kirándulás, vagy elviszi vásárolni és választhat ruhát, játékot, 3-4 óra múlva hozza haza. látom, hogy lelkiismeret furdalása van amiért nagyon nem érdekli az unokája, ezzel próbálja kompenzálni. most épp a fiatal korát éli, amit miattam nem tudott, elvált, pasizik, bulizik... igyekszem tiszteletben tartani és csak remélem, hogy majd egyszer megint lesz anyukám és majd a fiam is megtudhatja mi is az a "nagyi"

apám: ő bármikor szívesen unokázik, de ő meg nem figyel oda úgy, nem gondol bele a veszélyekben. egyedül hagyja a kertben mert telefonálni bemegy, főz, de úgy hagyja és leül tv-zni, gyereknek meg nem szól, hogy ne a konyhában rohangáljon, persze közben kifut a kaja. szóval az a része nem megy neki amit egyébként a nagymamák csinálnak.

abban bízom, hogy a nagypapák összekapják végre magukat és összeszednek egy tuti tenyeres talpas nagyit :)

én már tök elképzeltem, hogy nem alszik itthon a gyerkőc és elmegyünk a férjemmel moziba vagy jó hangosan végignézünk egy filmet amire már 5 éve nem volt alkalmunk... :)

2014. jún. 24. 23:11
 7/14 A kérdező kommentje:

Óóó szomorúan olvasom ezeket! :(

Akkor tényleg szerencsések vagyunk.

Bár ehhez hozzátartozik,hogy a férjem szüleinek és az én szüleimnek is saját vállalkozása van,így mindig otthonról dolgoznak és maguk osztják be az idejüket,így szinte bármikor ráérnek.Szerencsére sose érzem azt rajtuk,hogy teher lenne,sőt sokszor kérik,had aludjon ott a lányunk,de ezt még egyenlőre nem engedem,majd ha nagyobb lesz.

Köszönöm,hogy őszintén írtatok!Szivesen fogadok még válaszokat.Hátha lesz több segítőkész nagyszülő is.

2014. jún. 24. 23:17
 8/14 anonim ***** válasza:
A legtöbb problémás nagyszülő nem azért olyan amilyen, mert pl dolgozik és nincs ideje hanem azért, mert ilyen a mentalitása.
2014. jún. 24. 23:28
 9/14 anonim ***** válasza:
Mi egy házban élünk a szüleimmel,így a 1,5 éves kisfiunk nagyon sok időt tölt velük.Imádják az unokát és ő is nagyon szereti őket.Irigylem anyukámat,hogy milyen határtalan türelme és enrgiája van a fiamhoz,sokszor több mint nekem,pedig 30 évvel vagyok fiatalabb nála.Sajnos ugyanez nem mondható el a párom szüleiről,akik kb 15 percre laknak tőlünk,de jó ha 2-3 havonta eljönnek megnézni az unokát,így a fiam kb idegennek tekinti őket.Mondjuk velük akkor sem nagyon jártunk össze,amikor még nem volt gyerekünk,mert a saját fiuk nélkül is megvoltak akár hónapokig is.Egyébként anyósom,ha nagyritkán eljön,akkor próbál foglalkozni a gyerekkel,de nem sok sikerrel,mert a gyerek is távolságtartó vele,mivel alig látja.
2014. jún. 25. 01:41
 10/14 anonim ***** válasza:
Szia. Anyumék 5 percre laknak. Szinte minden nap mondja a 2 éves fiam hogy a mamihoz akar menni. De nállunk mégis apósom a favorit. Ha apósommal van az se érdekelné ha egy hónapra el mennénk. De az is igaz hogy apósom teljessen lemegy az ő szintjére. Mászik vele meg autózik labdázik. Mindent játszik vele. 60 évessen. De mind a két részről nagyon szeretik az unokát. Ha bárhova mennem kell így nem gond mert anyosomék nyugdíjjasok. Anyukámék még dolgoznak ők csak délután tudnak vele lenni.
2014. jún. 25. 08:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!