Anyukák! Milyenek a gyerkőcök nagyszülei? Tényleg mi lennénk nagyon szerencsések?
Mennyit segítenek nektek ha kell?Gyerek(ek) szeretik?
Mennyit vigyáznak az unokára vagy mennyi időt töltenek náluk a gyerekek?
Azért merült fel bennem ez a kérdés,mert beszélgettem a kolleganőmmel,2 hónapos a picijük,a miénk már 1,5 éves.
És meséltem hogy az anyósomék kb. 5 percre laknak,anyukámék 20 percre és bármikor szívesen vannak az unokával,ha kell azonnal jönnek vigyáznak rá,de mi is bármikor vihetjük és játszanak vele.
Így van ez születése óta.A kicsi is imádja a nagyszülőket és mama és papa is rajong az unokáért.
Sőt ha hozzuk őt haza,mindig sír a lányunk,mert maradna még.
Szóval erre mondta,hogy nagyon szerencsések vagyunk mert az ő apósáék Erdélyben élnek,az ő szülei viszont csak 20 percre,mégse segítenek sokat.
Tényleg szerencse ez vagy van azért másnak is ilyen nagyon jó nagyszülő?!
Ja és mondanom se kell,hogy mindent megvesznek a picinek,amit csak akar,vagy amit ők gondolnak hogy kell. :D
Első unoka amugy mindkét családban.
hát a mi kicsi fiúnk nagymamája sajnos nem sokat segít
helyette neten pasizik állandóan és minden héten más gyökér ürgékkel randizik ahelyett hogy a kicsivel lenne
néha vesz valami hülye ajándékot a gyereknek azt hiszi ennyi elég
:(
Régen alap volt, hogy a nagyszülő segít, de ma ahogy egyre aktívabbak a nyugdíjasok, így van egy olyan réteg aki nagy ívben tojik az unokákra.
Sajnos nálunk is ez van, anno ők simán lepasszoltak akár egy hónapra nagyszülőkhöz, nagymamám vitt minden reggel oviba, de amikor én kértem meg egyszer hogy egy napig vigyázzon a beteg gyerekre akkor azt monda, hogy már programja van és előadásra fog menni.
Kifejtette, hogy neki nincs energiája és ideje erre, mert ő nagyon elfoglalt (körutazások, nyugdíjas rendezvények, stb). Köpni nyelni nem tudtam. Sajnos Párom szülei meg messze laknak.
tényleg szerencse, de persze van ilyen, sőt! ez lenne a normális. én meg baromira irigykedem mikor ilyenről olvasok (jó értelemben!!!)
após: 2 hetente megyünk hozzá ebédre, köszön a gyereknek, kérdez pár dolgot, aztán eszünk. majd beszélünk még 20 percet és hazajövünk. nem rossz ember ő és ha baj van, biztos maximálisan tudnánk rá számítani, de egyszerűen nem tud mit kezdeni az unokájával. gondolom majd ha iskolás lesz... egyébként mostanában említette, hogy elvinné magával horgászni...majd... egyszer... 5 éves!
anyósom sajnos nem él már :(
anyám: 1,5-2 havonta dél körül elviszi, akkor tényleg aktívan vele van, állatkert, kisvonat, kirándulás, vagy elviszi vásárolni és választhat ruhát, játékot, 3-4 óra múlva hozza haza. látom, hogy lelkiismeret furdalása van amiért nagyon nem érdekli az unokája, ezzel próbálja kompenzálni. most épp a fiatal korát éli, amit miattam nem tudott, elvált, pasizik, bulizik... igyekszem tiszteletben tartani és csak remélem, hogy majd egyszer megint lesz anyukám és majd a fiam is megtudhatja mi is az a "nagyi"
apám: ő bármikor szívesen unokázik, de ő meg nem figyel oda úgy, nem gondol bele a veszélyekben. egyedül hagyja a kertben mert telefonálni bemegy, főz, de úgy hagyja és leül tv-zni, gyereknek meg nem szól, hogy ne a konyhában rohangáljon, persze közben kifut a kaja. szóval az a része nem megy neki amit egyébként a nagymamák csinálnak.
abban bízom, hogy a nagypapák összekapják végre magukat és összeszednek egy tuti tenyeres talpas nagyit :)
én már tök elképzeltem, hogy nem alszik itthon a gyerkőc és elmegyünk a férjemmel moziba vagy jó hangosan végignézünk egy filmet amire már 5 éve nem volt alkalmunk... :)
Óóó szomorúan olvasom ezeket! :(
Akkor tényleg szerencsések vagyunk.
Bár ehhez hozzátartozik,hogy a férjem szüleinek és az én szüleimnek is saját vállalkozása van,így mindig otthonról dolgoznak és maguk osztják be az idejüket,így szinte bármikor ráérnek.Szerencsére sose érzem azt rajtuk,hogy teher lenne,sőt sokszor kérik,had aludjon ott a lányunk,de ezt még egyenlőre nem engedem,majd ha nagyobb lesz.
Köszönöm,hogy őszintén írtatok!Szivesen fogadok még válaszokat.Hátha lesz több segítőkész nagyszülő is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!