Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Jó az immunrendszere, vagy...

Jó az immunrendszere, vagy csak szerencsések vagyunk?

Figyelt kérdés

Már 18 hónapos lesz a kislányom és eddig néhány náthát kívül az égvilágon semmi baja nem volt. Egyszer volt mindössze lázas 1 napig, akkor is a foga jött.

Sokat hordom közösségbe (játszóház, baba-mama klub, ringató stb.), tehát ilyen 2 naponta szinte biztos, hogy találkozik más gyerekekkel is, mindig hallom anyukáktól, hogy kit éppen milyen kórság kapott el.

Ez vajon szerencse? Hiszen van néhány baci, amit meg kéne, hogy ismerjen a szervezete.

Hozzáteszem, hogy 13 hónapos koráig szopizott, de más anyatejes babák is ennyi idős korra azért már átesnek néhány betegségen.

2012. febr. 8. 21:50
 1/5 anonim ***** válasza:

Az én 3 éves fiam kb 5x volt náthás életében. 1x hányt 1 nap.

Más nem volt eddig szerencsére. Mi is járunk, főleg kórházakba, de szerencsére nem kap el semmit.

Mondjuk neki elég, hogy volt egy koponyaműtétje.

Kishuga 1 éves lesz, lekopogom, hogy nála még SEMMI nem volt eddig. Nagyon lekopogom. Pedig együtt megyünk mindenhova bkv-val.

2012. febr. 8. 22:25
 2/5 anonim ***** válasza:

Szerintem egy átlagos kisbaba, aki nem jár rendszeresen (bölcsi) zárt közösségbe ugyanennyit (nem) betegeskedik. Ha nincs nagyobb testvér aki hazahozzon mindenfélét.

Az én fiam 18 hós koráig szopott, 2 éves múlt amikor először beteg volt, nátha, ami pár napon belül a fülére húzódott. Mi is jártunk rendszeresen babaközösségbe, de ezek a pár órás közösségek nem ugyanaz mint a sok órás bölcsi, ovi.

A fiam 3 évesen lett ovis, első évben bizony sokat volt beteg. 3-4 ment, 10 nap itthon volt. A majdnem 1 éves húga is mindig elkapta, pedig ő akkor még szopott. Olyan is volt, h a fiam hazahozta és csak a kislány betegedett meg.

A lányom most lett bölcsis, januárban. Azóta egyszer folyt egy kicsit az orra, 2 napot itthon tartottam. Bár nagyon sajnáltam, amikor olyan piciként beteg volt, de most már nagyon örülök, h nem betegszik meg, minden egyes új virustól, bacitól.

Hogy a kérdésedre is válaszoljak, azt hiszem szerencsés a babád. Az immunrendszer meg még alakul, fejlődik.

2012. febr. 8. 22:26
 3/5 anonim ***** válasza:

Az én lányom 3 éves lesz, ő sem volt még beteg, csak a fogából kifolyólag volt lázas. Pedig mi is sűrűn járunk közösségbe. Nem hinném hogy az erős immunrendszer miatt, hanem ilyenkor még nagyobb esélye van, hogy elkerüli a fertőző gyerekeket. Majd az óvodába kerüléskor ez már nem lesz így.

Az unokatestvére is nagyon sokáig szopott, neki sem volt semmi baja az ovodáig. Ahogy az oviba került, fél évig alig járt. Sorra kapta el a felső léguti betegségeket, még karácsonykor sem tudott kimászni a szövődményéből.

2012. febr. 8. 22:36
 4/5 anonim ***** válasza:

Szerintem ez a normális. Végül is mitől lenne beteg? Általában ringatóba, klubba, játszóházba egészséges gyereket visznek, meg azért az csak nem olyan, mint mikor egy bölcsiben, oviban össze van zárva 20-25 gyerek napi 8 órában, és a gyerekek fele beteg, de a szülő a munkája miatt nem tud vele otthon maradni.

Az én fiam 4 éves. 3,5 évesen kezdte az ovit, addig egyszer sem volt lázas, néhány alkalommal volt csupán náthás, gyógyszert 3,5 éves koráig egyszer sem kapott. Pedig én is vittem heti 2 alkalommal játszóházba, babaúszásra, tornára. Az oviban viszont 3-4 hetente beteg lett, és akkor 3-5 napot mindig itthon kellett maradjon. Az ovi miatt 3,5 és 4 éves kora között 2-szer kellett antibiotikumot kapjon, mert légcsőhurutja lett.Szerintem igazán az oviban, bölcsiben válik el, hogy milyen a gyerek immunrendszere.

2012. febr. 9. 09:58
 5/5 anonim ***** válasza:
És aki közösség nélkül folyton beteg????
2012. febr. 9. 10:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!