Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császáros anyukák Nektek is...

Császáros anyukák Nektek is rosszul esik, ha valaki azt mondja milyen jól jártatok, hogy császár lett? Meg milyen szerencsések vagytok?

Figyelt kérdés
Én már alig bírom türtőztetni magam, hogy ne osszam ki az ilyen "okos" embereket. Egy napi vajúdás és teljes kitágulás után sürgősségi császárom volt és még van képe néhány anyukának azt mondani, hogy de jó neked nem szenvedtél. Persze ezt olyan anyukák mondják, akiknek természetes szülése volt. És mikor mondom nekik, hogy én nagyon irigylem őket, akkor csak legyintenek, hogy mit tudsz te arról a szenvedésről. És nem egy ilyen anyuka van. Sejtem, elhiszem én, hogy az sem egy leányálom, de mégis ők megkapták szülés után a babájukat, megnézhették, dédelgették. Nekem csak odatették a fejemhez egy pillanatra és sokáig nem is láttam. Ennyi vajúdás után még "le is lettem bénítva", katétert kaptam és felvágták a hasam. Miért is jártam én olyan rohadt jól? Volt még valaki rajtam kívül, aki ilyen kellemes megjegyzéseket kapott? Hogyan reagáltatok? Nekem már mikor anyósom is így vélekedett el is sírtam magam.
2014. febr. 8. 16:06
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
természetes módon szültem. elismerő pillantásokat kaptam, mondván, h ilyen öregen azt gondolták, azonnal megcsászároztatom magam. tudom, miről beszélsz, nekem is hatalmas szenvedés volt és még így is majdnem császár lett a vége. belegondoltam, h milyen borzasztó volna, ha ezek után mégiscsak "vágnának". egyik legnagyobb szívfájdalmam, h nem tudtam szoptatni a babámat. az egyik rokonom minden alkalommal sajnálgatja a babámat, vhányszor meglátja, h tápszert készítek neki. nagyon rosszul esik. a tanulság: akárhogy is szültél, mindenképp lesznek idióták, akik megbántanak, mert mindig lesz valami, amibe bele lehet kötni. ha császárral szültél, abba, ha nem, akkor találnak mást...
2014. febr. 8. 16:16
 2/13 anonim ***** válasza:
51%

Te figyelj csak! Neked nem az a fontos, hogy van egy gyereked? Nem mindegy, hogy hogyan szültél?

Én kétszer szültem császárral, az első sürgősségi volt, a 2. progi.

6 éve volt az első és máig nem felejtettem el azt a borzalmat, amit vajúdás címén átéltem. És?

Igen, jó nekem és örülök, hogy "Ennyi vajúdás után még "le is lettem bénítva", katétert kaptam és felvágták a hasam". Mert legalább vége lett a szenvedéseimnek.

És a gyerekem egészséges, nem lett semmi baja.

Mit foglalkozol te azzal, hogy aki hüvelyi úton szült, mit gondol a császárról???

Van olyan, aki szerint a császár nem is szülés. Aki neked ilyet mond, azt megvered?

Le kell szarni az ilyen tuskókat, nem pedig pufogni rajta!

2014. febr. 8. 16:18
 3/13 Tica0121 ***** válasza:
87%

Igen, nekem nagyon rosszul esik. Nehéz terhességem volt, a 13. héten derült ki, h méhnyakrákom van. A 16. héten meg is műtöttek, leválasztották a méhnyakam egy jó részét. Ezután az öszes magzatmozgás fáj, nem gyógyult be a sebem a méhemen, többször is raktak be varratot, hogy meg ne induljon idő előtt a szülés. Majd a 35. héten bementem egy vérnyomásmérésre, csináltak egy NST-t és azonnal fel is vágtak. Bekatétereztem, lebénítottak, nem is volt idő elmagyarázni, hogy mi is van, annyira rossz volt a helyzet. Majd végignéztem, ahogy fröcsög a vérem az elválasztó vászonra.... majd 8 óra múlva kínok kínjával felálltam. És 5 napig naponta 3-szor kaptam oxitocin injekciót, amitől konkrétan 5 napig vajúdtam. A tejem nem indult meg csak a 4. napon és majdnem sítsm, amikor éreztem, hogy muszály felkelnem az ágyból.

Ezek után a sógornőm a hátam mögött mondogatta, hogy könnyű nekem, mert helyettem megszültek! Hát aki ennyire korlátolt, annak kívánom, hogy élje át!

2014. febr. 8. 16:34
 4/13 anonim ***** válasza:
Ėn szültem így is úgy is,ės szerintem egyik sem volt könnyebb . Kėtszer simån szültem egyszer pedig sürgőssėgi császárral,nekem a császáros szülės volt a nehezebb mert mėg egy hėt utån is nehėz volt a babát ellátni míg a sima szülės utáni nap már semmi bajom nem volt.
2014. febr. 8. 16:34
 5/13 A kérdező kommentje:
Kedves első! Örülök, hogy van aki megért. Kedves második! Természetesen az a fontos, hogy egészséges a babám. De tudod nem mindenki olyan típus, hogy az egyik fülén ki a másikon be. Épp azt nem is értem, amit írtál: örülsz, hogy a császárral megszűntek a szenvedéseid. Én jobban örültem volna, ha azzal szűnnek meg, hogy ha nehezen is, de kibújik a babám. Verekedésről meg nem tudom hol olvastál a kérdésemben, de igazából Te nem is a kérdésemre válaszoltál. Azért köszi, ment a zöld pacsi.
2014. febr. 8. 16:35
 6/13 A kérdező kommentje:

Az első válaszolónak még annyit tennék hozzá: az, ha egy kismama nem tud szoptatni sohasem az Ő hibája. És a tápszer nem ördögtől való, babáknak készült. A kisbabád ettől függetlenül ugyanannyi szeretetet kaphat mint az anyatejes társai. Jajj olyan buták és bántóak tudnak lenni az emberek és ráadásul egyik anya a másikkal.

Kedves harmadik! Na a Te sógornőd egy hárpia lehet és nem gondolkozik miket beszél. Inkább annak örüljenek, hogy életben vagy és a babád is rendben van ennyi szenvedés után. Te hordtad ki a babádat és Neked köszönheti, hogy él. Nem a dokinak, nem a műtősnek, hanem Neked! Ők csak segítettek a szülésednél. Mert bizony szülés a miénk is, csak más módon. ;-)

2014. febr. 8. 16:41
 7/13 anonim ***** válasza:

köszönöm, kérdező. én nem hibáztatom magam, tudom, h nem az én hibám. a babám 3 órát töltött velünk otthon, aztán mentővel vittük kórházba, akkor lövellt be a mellem, nem lehettem vele, mire kijött szinte alig volt tejem, pedig fejtem és hordtuk be neki. nem érdekel az emberek véleménye, el sem szoktam mesélni nekik, mert nem "védekezem" azért esik rosszul, mert érzékeny pontomra tapintanak. nagyon szerettem volna, ha anyatejen nő fel a babám, de sajnos az élet másképp rendezte.

a helyedben egyébként a sokadik ilyen után finoman eligazítanám őket, különben téged őröl fel belül, ha nem tudsz nem törődni vele...

3. huh, megrendítő volt a történeted. minden jót neked és a babádnak!

2014. febr. 8. 16:56
 8/13 anonim ***** válasza:

Én sajnálom a császáros anyukákat..de komolyan..nem rosszból, hanem együtt érzően.Jó..nem azokat akik kivetetik magukból a gyereket, hanem azokat akik tényleg órákat, napokat szenvednek, aztán még is vágni kell, ezek után meg még napokig lábadoznak.

Én 2x szültem természetesen, és mindkétszer imádkoztam hogy csak ne vágjanak!!Szerintem a szülésben nem is a kitolás a legnehezebb egyébként.Így nem tudom egyesek miért lovagolnak ezen a témán.Sokkal nehezebb császárral szülni, úgy hogy előtte az ember órákat szenved, és tudja hogy utána is sokat fog..természetes szülésnél (ha nem hagyja el magát az ember) már a következő nap lehet tenni-venni..császárnál ez szinte kizárt.Én szülés után 1,5 órával már egyedül zuhanyozgattam az osztályon, volt velünk egy császáros anyuka, az még 2 nap után is kísérettel ment pisilni is..

Nagyon primitív gondolkodásra vall, ha valakinek ez a "könnyebb" szülési mód!!!

2014. febr. 8. 16:57
 9/13 anonim ***** válasza:
Szerintem teljesen mindegy, hogy természetes úton, vagy császárral született-e a baba, csak legyen egészséges a pici és az anyuka is. Régen nők és babák haltak bele a természetes szülésbe! Manapság ez már nagyrészt megelőzhető. Én természetes úton szültem, de csak a szülésznőmön múlt, hogy nem lett császár. Kézzel tágítottak, oxitocint kaptam, és a kitolásnál azt hittem, hogy végem, még több hónapig rémálmaim voltak róla. Hetekig szenvedtem az aranyeremmel, amely akkora volt, mint egy karfiol. A gátsebem bedagadt és fájt. De nem hiszem, hogy egy hasi műtét jobb lenne! Mindenkinek az a nehéz, amit átélt. Szerintem a legtöbben csak a programozott, ok nélküli császárt ítélik el, nem azt, amikor okkal történik. Ne törődj a megjegyzésekkel!
2014. febr. 8. 17:13
 10/13 anonim ***** válasza:
Én is kapok ilyen beszólásokat, és még különbeket is. 3 gyermekem van, 3 császárom volt, nem tudom milyenek a szülési fájdalmak, de minden más fájdalmat, félelmet tõbbszörõsen átéltem. És tudod mit, teszek rá ki mit gondol, van 3 gyõnyõrű gyerekem és boldog vagyok.
2014. febr. 8. 20:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!