Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császáros anyukák Nektek is...

Császáros anyukák Nektek is rosszul esik, ha valaki azt mondja milyen jól jártatok, hogy császár lett? Meg milyen szerencsések vagytok?

Figyelt kérdés
Én már alig bírom türtőztetni magam, hogy ne osszam ki az ilyen "okos" embereket. Egy napi vajúdás és teljes kitágulás után sürgősségi császárom volt és még van képe néhány anyukának azt mondani, hogy de jó neked nem szenvedtél. Persze ezt olyan anyukák mondják, akiknek természetes szülése volt. És mikor mondom nekik, hogy én nagyon irigylem őket, akkor csak legyintenek, hogy mit tudsz te arról a szenvedésről. És nem egy ilyen anyuka van. Sejtem, elhiszem én, hogy az sem egy leányálom, de mégis ők megkapták szülés után a babájukat, megnézhették, dédelgették. Nekem csak odatették a fejemhez egy pillanatra és sokáig nem is láttam. Ennyi vajúdás után még "le is lettem bénítva", katétert kaptam és felvágták a hasam. Miért is jártam én olyan rohadt jól? Volt még valaki rajtam kívül, aki ilyen kellemes megjegyzéseket kapott? Hogyan reagáltatok? Nekem már mikor anyósom is így vélekedett el is sírtam magam.
2014. febr. 8. 16:06
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Én az elsővel 18 órát vajúdtam, már közben kaptam katétert, mert nem tudtam pisilni. annyira fajt 3x hánytam le sugárban mindnent, 3 soki állt felettem, nyomtak a hasam, míg a masik mondta hogy nyomjak, a harmadik meg a baba fejét igazgatta, de nem jött a baba ki, végén én kértem császározzanak meg, mert Nem bírom tovább. Nekem egy megváltás volt a császár!

A másodiknál lehetett választani, egyértelműen császármetszéssel akartam szülni, mert reggel 6-ra mentem, fél óra alatt előkészítettek, fel óra alatt megvolt a császár, utánna 3 órát velem meg a párommal lehetett a baba, s majd a kórteremben is velem volt végig.

Könnyebb a császár szerintem, mert nincs a vajúdás!

2014. febr. 8. 21:43
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

A szülés nem egy könnyű, egyszerű dolog, mindegy, hogy így vagy úgy történik, mindenki megszenvedi valamennyire, és ezért sokan gondolják, hogy jobb lehet a másik verzió. Látod, te is írod, hogy milyen jó volt a nem császárosoknak. Sok hagyományosan szülő nők felhozzák a fájdalmakat, később a hetekig, hónapokig tartó inkontinenciát, gátfájdalmat, tágabb hüvelyt.

Nem érdemes sírni és kiosztogatni ezért az embereket. Tömören mondd el, hogy megélted a vajúdást, aztán a császáros műtétet is, te duplán teljesítettél. Az emberi gondolkodásmódon nem tudsz változtatni, amin pedig nem tudsz változtatni, azon nem érdemes felhúznod magad. Nyugi és sok boldogságot neked és a kisbabádnak.

2014. febr. 9. 15:07
 13/13 Tica0121 ***** válasza:
Köszönöm a kedves szavakat és a jókívánságokat!
2014. febr. 9. 15:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!