Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tervezett csaszar hogy zajlik?

Tervezett csaszar hogy zajlik?

Figyelt kérdés

Az elso babamat surgossegi csaszarral szultem es ugy lett vagva a mehem,hogy a kovetkezot is mindenkepp csaszarral kellene szulnom,legalabbis az oevos,aki mutott ezt mondta.

Most gondolkodunk egy masodik kisbaban,es kivancsi lennek,hogy ilyen esetben hogy zajlik az egesz?

Valaki,akinek van ezzel tapasztalata elmeselne?

2014. febr. 5. 09:03
 1/6 anonim ***** válasza:
2014. febr. 5. 09:15
 2/6 anonim ***** válasza:
Nekem végig úgy volt, hogy természetesen szülök, de 10 nappal túlhordtam és nem tágultam, úgyhogy egyik este vizsgálat után az orvos betervezte másnap reggelre, mert már nagyon fogyott a víz meg a méhlepény állapota is ezt indokolta. Úgy volt, hogy bementünk reggel, befektettek egy vajúdóba, ahol előkészítettek (átöltözés, rámkötöttek CTG-t, kaptam infúziót, megbeszéltük hogy pontosan mit kell csinálnom. Közben megnőtt a "forgalom" és nyilván a beindult szülésű kismamák fontosabbak voltak, így várnom kellett picit. Amikor felszabadult a műtő, bevittek, és gyakorlatilag 15 perc múlva megláttam a babámat (érzéstelenítés hatásának idejét is beleértve). Két dolgot azért éreztem: amikor bekönyököltek és amikor kivették a bébit. Utána én nagyon hamar gyógyultam, első 2 nap volt csak nehéz, 5 nap múlva már vittem itthon az egész háztartást és egyedül voltam a gyerekkel. Szerintem biztos más lesz a tervezett császár, mert előtte nem fáraszt le a vajúdás, meg gondolom ha már magától beindult a szülés, akkor átrendeződnek lent dolgok, amik amúgy nem ha még nem kezdtél el tágulni.
2014. febr. 5. 09:32
 3/6 A kérdező kommentje:

Koszi a valaszokat!

Akkor tervezett csaszarnal nincs vajudas?

2014. febr. 5. 09:51
 4/6 anonim ***** válasza:
Nincsen vajúdás, én semennyire se tágultam ki és fájásaim sem voltak, hiába hordtam bőven túl a gyereket. Nem lehetett már a természetre várni, eléggé kezdett olyan lenni a helyzet.
2014. febr. 5. 11:00
 5/6 anonim ***** válasza:

1. vagyok. Nekem májproblémák miatt lett programcsászár. Akkor már bent feküdtem pár hete a kórházban, amikor előtte való nap szóltak, hogy a rossz eredményeim miatt másnap reggel, épp a 38. héten császár. Addig szó volt más verziókról is, de totál zárt voltam.

Szerintem ha valamiért veszélyes, hogy beinduljon a vajúdás, akkor a műtét időpontját előbbre határozzák meg, mint ahogy a baba várható. De logikusan lehet olyan verzió, hogy nincs ilyen időpont (csak túlhordásnál vagy a heg állapotától függően) vagy van, de mégis hamarabb beindul a szülés, mégsem sürgősségi a császár (vagyis rá tudnak készülni és te is).

2014. febr. 5. 11:55
 6/6 A kérdező kommentje:
Koszonom mindenkinek
2014. febr. 5. 18:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!