Szerintetek miért baj ha valaki főállású anya akar lenni?
Olvasom itt az oldalon hogy sokan a pénzért vállal gyereket...
Én 16 éves korom óta 12-14 órákat dolgoztam szültem 2 gyereket a kettővel 3 évet voltam otthon. De most vissza mentem dolgozni egy éve nem büdös a munka. De szeretnék inkább még egy gyermeket és az otthoni dolgokkal foglalkozni...miért olyan nagy baj ez?
A világ legkeményebb munkája és nincs megfizetve.
Én szivesebben csinálnám az tuti.
Ja és arra gondolj, hogy előbb utóbb bizony ismét dolgoznod kell, mert ez csak néhány évre lesz munkád.
Gyakorlatod nem lesz semmiből, vagy ha valamit dolgoztál is ott lesz a sok évnyi anyaság, így már olyan mintha nem is dolgoztál volna azokban, abban a szakmában. Nagyon nehezen fogsz találni valami melót, bár sajnos gyerekkel amúgy is nehéz......
Én meg azt sajnálom,hogy a főállású anyaság ennyire le van nézve és nincs értéke...
Valóban,ha már a gyerekek intézményben vannak,akkor nem feltétlen kell az egész nap ahhoz,hogy ellássa az ember a háztartást,mert ezt tényleg sokan megteszik munka mellett is.
De miért ne lehetne több 4-6 órás munkaviszony,ami sokkal sokkal barátibb lenne egy nagycsaládos anyának,mint az ami most van, hogy konkrétan már 1 vagy 2 gyerek eljuttatása az óvodába/iskolába is sokszor külsős segítséget igényel,mivel a szülőknek olyan hosszú a munkaideje...
És persze,mindenki megcsinálja a háztartást munka mellett,mert meg kell csinálni.Na de rohanás az egész hét,azért azt is be kéne látni...
És van olyan férfi,akinek sokat jelent az,hogy otthon nyugodt családi légkör várja meló után...
Azért valljuk be, ott ahol 3 gyermek van, bizony nem ugyanaz, mintha csak egy lenne... ha pl az apuka sokat dolgozik, akkor minden az anyára marad, rohan reggel, délután a gyerekekkel, és akkor még az esetleges iskola utáni külön programokról, edzésre hordani őket...stb nem is beszéltünk. Hazaesik jó esetben 5 munkanapból 2-n este 7 előtt, meleg vacsi gőzölögjön, tiszta vasalt ruhák a szekrényben, por sehol...hétvége 0 pihenés szintén, tanulni a gyerekkel, főzni, mosni, vasalni, takarítani...nem tudom ki milyen ügyesen tudja ezt mosolyogva hétről-hétre megoldani, szóval én megértem, ha vki szívesebben maradna otthon több gyerek mellett.
Ennek ellenére én mégsem fogom ezt tenni, mert bizony 8 év után sem lesz semmivel könnyebb, sőt munkát találni is nagyon nehéz lenne...
Mert amit főállású anyaként kapsz, abból éhenhalni lehet, ha a férjed sem keres túl jól.
Kérdés, mit csinálsz ha mind 18 lesz, és elmegy fősulira stb? Akkor majd otthon ülsz egész nap?
A legtöbb nő meg tudja oldani, hogy anya+dolgozó nő is egyben!!
"Nekem ismerősöm 3 gyermekes anyuka, a párja Ausztriában dolgozik, hétvégére megy haza."
Na ez az ami szerintem kicseszés az apával. Azért kényszerül külföldön dolgozni, hogy felesége otthon lehessen. Azért kell lemondania szinte a gyerekeiről mert anyuka nem tud normális fizető munkát találni. Gyerekeknek apára nincs szükségük?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!