Szerintetek miért baj ha valaki főállású anya akar lenni?
Olvasom itt az oldalon hogy sokan a pénzért vállal gyereket...
Én 16 éves korom óta 12-14 órákat dolgoztam szültem 2 gyereket a kettővel 3 évet voltam otthon. De most vissza mentem dolgozni egy éve nem büdös a munka. De szeretnék inkább még egy gyermeket és az otthoni dolgokkal foglalkozni...miért olyan nagy baj ez?
A világ legkeményebb munkája és nincs megfizetve.
Én szivesebben csinálnám az tuti.
Nem baj, csak tudod a legtöbb nő meg kell hogy oldja az "otthoni dolgokat" és a melót is. Fárasztó bizony, megfizetve sincs, de ez van.
Egyébként meg ha kijöttök annyi pénzből és a férjedet sem zavarja akkor miért ne?!
Mert az nem egy munka. Másrészt az összege minimális amit kapsz.
Azt a munkát az is elvégzi aki dolgozik mellette.
Jaj azért a gyerekek reggel 8-16- ig iskolában óvodában vannak az év nagy részén, annyira nem kell megerőltetnie magát egy háztartásbelinek mint aki 8 órát lehúz addig a gyárban. Ennyire nem kell túlmisztifikálnod az anyaságodat, na ez ami nekem sokszor ellenszenves.
Másrészt szerintem férfire sem lehet ekkora terhet rakni, hogy csak rajta múljon a család megélhetése mert a 25 ezres gyetből, az óvodai étkezést nem fizeted ki a gyerekeknek ami azért jár.
Ennek ellenére ha te akarsz és a párod is hajlandó ekkora áldoztatót hozni akkor a ti dolgotok.
Kemény munka a gyereknevelés és 3 gyereké pláne az lehet, de ők ovi, iskolába vannak, míg te dolgoznál vagy otthon lennél. Az otthoni dolgokat sokan munkájuk mellett is ellátják, na meg a gyerekkel is foglalkoznak.
Nem nézek le senkit ezért, mert szerintem is jó lehet, mert talán sokkal kipihentebb, nem kell ovi után rohanni a munkahelyre, aztán rohanni haza, közben sok utazás. Így biztos több a türelem, jobban van idő főzni, takarítani stb. De a gyerekek amúgyis esznek a suliba, oviba, így már annyit nem kell hétköznap főzni.
Szerintem nem lenézik ezt, csak furán jön ki, hogy van aki ezt választja más meg a 8 órás munkája mellett megcsinálja ezeket a dolgokat.
Na meg anyagilag nem túl jól fizető állás az anyaság. Ha megtehetitek akkor jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!