Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti mennyire hagytátok, hogy a...

Ti mennyire hagytátok, hogy a család bebeszóljon a baba nevének kiválasztásába?

Figyelt kérdés

Engem az őrületbe kergetnek a hülyébbnél hülyébb javaslataikkal (a kedvencem az Ivó Bajnok változat volt, és ezt a kedves nagypapa totál komolyan gondolta). Így azt találtuk ki a férjemmel, hogy összeállítunk egy listát 8-10 olyan névvel, ami mindkettőnknek tetszik, és utána szavazásra bocsátjuk családi körben. Remélhetőleg így megúszom a további világmegváltó ötleteket, talán 8-10 névből mindenki képes egyet kiválasztani.

Nálatok hogy zajlott ez a dolog?

2014. jún. 23. 11:37
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Eszembe nem jutna megszavaztatni a gyerekem nevét.
2014. jún. 23. 14:00
 22/25 anonim ***** válasza:
100%

Apósék próbáltak nagyon beleszólni,mégpedig azért,mert van egy hülye hagyományuk,mégpedig hogy az elsőszülött fiú neve József.

Így már nemtudom hány generáció óta van Nagy József (kitalált név) a családjukban,férjem is az,az apja is, a nagyapja is,stb.

De mivel a férjem világ életében utálta ezt a dolgot és a saját nevét is ,és nekem sem szimpatikus,szerintem legyen mindenkinek saját neve,így duplán kivertük a biztosítékot.

egyrészt a férjem felvette az én nevem kötőjelesen a sajátjához, és a fiunk is kötőjeles verziót kapott,és egy olyan keresztnevet,ami egyáltalán nincs egyikőnk családjában sem.

2014. jún. 23. 14:52
 23/25 anonim ***** válasza:
A férjemmel ketten döntöttük el mindkét fiúnk nevét, a családdal csak tudattuk.
2014. jún. 23. 14:54
 24/25 anonim ***** válasza:
100%
Csak én és a férjem döntöttünk. Én elképzelem hogy pl. 8-10 nevet bedobtam volna a közösbe, anyósom pl. mondott volna egyet és lehet az maradt volna ,akkor hallgathatnám mai napig, hogy Ő adott nevet az unokájának. Senkinek semmi köze hozzá szerintem. Ha valakinek még sem tetszik, majd megszokja idővel.
2014. jún. 23. 15:03
 25/25 anonim ***** válasza:
1. vagyok. Nálunk is jöttek a jó ötletek, meghallgattuk, bólogattunk, majd meglátjuk. Amikor már belefáradtam a faggatózásba, közöltem, hogy Ofélia lesz, csak hagyjanak már. Persze nem hitték el :) Teljesen normális neve van a kislányomnak, Luca Sára. A Sárát az apai nagymamám után kapta (11 éves koromban halt meg), így apukám nagyon meghatódott, mikor megtudta. A Lucával pedig megbékéltek.
2014. jún. 23. 16:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!