Ti mennyire hagytátok, hogy a család bebeszóljon a baba nevének kiválasztásába?
Engem az őrületbe kergetnek a hülyébbnél hülyébb javaslataikkal (a kedvencem az Ivó Bajnok változat volt, és ezt a kedves nagypapa totál komolyan gondolta). Így azt találtuk ki a férjemmel, hogy összeállítunk egy listát 8-10 olyan névvel, ami mindkettőnknek tetszik, és utána szavazásra bocsátjuk családi körben. Remélhetőleg így megúszom a további világmegváltó ötleteket, talán 8-10 névből mindenki képes egyet kiválasztani.
Nálatok hogy zajlott ez a dolog?
Semennyire.
A nagylanyunk a keresztanyja utan kapta a masodik nevet, az elsot pedig az egyik csaladtagunk nevenek a beceneve utan. Ismert szemelyiseg, szineszno.
A masodik lanyunk masodik nevet a novetemrol, egyben keresztanyjarol kapta. Az elso nevet meg a nagylanyom szulese utan hallottam meg a korhazban. Mar akkor tudtam, hogy ha lesz meg egy lanyunk akkor igy fogjak hivni.
Csaladbol senki sem szolt bele, hogyan fogjak hivni a lanyokat. Nem 'rajuk tartozik'. Tudtak, hogy idetlen nevet nem kapnak a csajok. Mivel fel kell noni ezekkel a nevekkel. Teljesen atlagos, hagyomanyos neveket kaptak.
Egydbkent nalu,k tanacsot szokas osztani, amit vagy megfogadunk vagy sem. Ez rank van bizva ;)
Kérdező, óvatosan ezzel a szavazósdival, mert a végén még vérszemet kapnak és onnantól kezdve már abba is szavazati jogot akarnak, hogy mikor szoptass és hogy később melyik óvodába járjon.
Na meg mit csinálsz akkor, ha a rokonság mondjuk két táborra szakad a neveknél? Ha az egyiknek mondjuk a Józsika (csak példa) a másiknak pedig a Ferike név fog tetszeni? Kinek fogtok kedvezni?
gondolom másba is beleszólnak, ti meg hagyjátok magatokat....
nőjjetek fel, önállósodjatok a férjeddel, ez a ti életetek, a ti döntéseitek kell, hogy legyen pl. a baba neve is.
nehogy már ők döntsék el! ez csak és kizárólag a szülők, azaz a Ti döntésetek kellene hogy legyen... azt is bírom amikor itt gyakori kérdéseken kérdeznek meg full idegeneket a szülők hogy melyik név legyen?!
nálunk úgy történt hogy megegyeztünk hogy enyém a fiú név, apukáé a lány név. fiú lett, amikor a szüleim megtudták hogy milyen nevet választottam kiröhögtek és azt mondták hogy ugye csak viccelek. de nem hagytam magam és mára ők is ugyanúgy elfogadták, és vidáman mondogatják a nevét. nem azért fogják azt a babát a rokonok szeretni mert ők döntöttek a nevéről, hanem önmaga miatt (remélhetőleg).
ne hagyjátok magatokat, ő a TI gyereketek!
semennyire nem szóltak bele :)
én már nagyon korán tudtam mit szeretnék neki adni, megálmodtam és ragaszkodtam hozz :D férjem meg emésztgette a nevet, ő mást talált ki.
így a 16. hét körül eldöntöttük, hogy mind a kettőt megkapja, akkor közöltük a családdal, hogy így hívják... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!