Biztos munkahely, vagy egy ÉDES KISBABA? Nem vagyok karrierista!
3 éve dolgozom egy textilipari cégnél irodai alkalmazottként. Jelenleg úgy állunk, hogy határozott időre kapok szerződést, 6 havonta. Most van rá egy csöppnyi esély, hogy év végén - mikor a jelenlegi szerződésem lejár - talán kapnék végleges, határozatlan idejű szerződést, amire már nagyon régóta várok.
De most egyre jobban úgy érzem, hogy mindaz amire eddig vágytam, az a szerződés, amiért 3 éve gürcölök, nem is olyan fontos. Már más érdekel, másra vágyom...mindennél jobban szeretnék már egy kisbabát. Megbeszéltük a férjemmel, hogy megvárjuk, még engem levéglegesítenek, és utána jön a pici. De mi van, ha még 2-3 évig nem akar levéglegesíteni? Imádom a gyerekeket, már legalább 7-8 éve szeretnék sajátot - 24 éves vagyok, nyilván korai lett volna még 7-8 éve.
Imádom a gyerekeket, nagyon régóta vágyom rá, de így még soha nem éreztem. Mindig csak arra gondolok, milyen jó lenne már Anyának lenni.
A körülmények adottak, férjnél vagyok, van lakás, és vannak nagyszerű mamikák és papikák!
Kicsit hosszúra nyúlt, bocsi!
Ki mit tenne a helyemben?
Én meg pont az ellenkezőjét gondolom mint az utolsó. Év vége már semmi azt bőven kivárhatód és akármennyit keres a férj azért gyerek mellett nem mindegy hogy havi 25 ezres gyest vagy a fizetésed 70%-kát kapod tgyás-ként.
Ha kis korkülönbséget akartok kistestvér akkor meg még inkább igaz.
Szeretem gyerekvállalásnál sokkal fontosabb az,hogy észnél legyen az ember,minthogy mire vágyik. Nálatok meg félév márt ényleg nem sok várakozási idő.
Sajnos ma már egy határozatlan idejű szerződés se garancia semmire. Én 8 évet voltam ugyanannál a cégnél, amikor bejelentettem, hogy tehes vagyok, szóban megmondták, hogy nem valószínű, hogy visszavesznek.
Úgyhogy ha biztos az anyagi háttér, én a helyetekben nem várnék, egyáltalán nem biztos, hogy elsőre összejön az a picur, és amint ő veled lesz, már nem fog érdekelni, hogy megmarad-e a munkád (persze, ha egy keresetből is el tudtok lenni).
Oké utolsó nem vettek vissza.
De ne mond, hogy neked mindegy volt hogy 25 ezres gyest vagy kb 70 ezres tgyás/gyet-et kaptál 2 évig?
Ja és a felgyűlt szabik kifizetéséről nem is beszélve.
Egy dolog, ha nem vesznek vissza de nem is segélyen fog tengődni 2 évig gyerek mellett mert a gyes csak annyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!