Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Biztos munkahely, vagy egy...

Biztos munkahely, vagy egy ÉDES KISBABA? Nem vagyok karrierista!

Figyelt kérdés

3 éve dolgozom egy textilipari cégnél irodai alkalmazottként. Jelenleg úgy állunk, hogy határozott időre kapok szerződést, 6 havonta. Most van rá egy csöppnyi esély, hogy év végén - mikor a jelenlegi szerződésem lejár - talán kapnék végleges, határozatlan idejű szerződést, amire már nagyon régóta várok.

De most egyre jobban úgy érzem, hogy mindaz amire eddig vágytam, az a szerződés, amiért 3 éve gürcölök, nem is olyan fontos. Már más érdekel, másra vágyom...mindennél jobban szeretnék már egy kisbabát. Megbeszéltük a férjemmel, hogy megvárjuk, még engem levéglegesítenek, és utána jön a pici. De mi van, ha még 2-3 évig nem akar levéglegesíteni? Imádom a gyerekeket, már legalább 7-8 éve szeretnék sajátot - 24 éves vagyok, nyilván korai lett volna még 7-8 éve.

Imádom a gyerekeket, nagyon régóta vágyom rá, de így még soha nem éreztem. Mindig csak arra gondolok, milyen jó lenne már Anyának lenni.

A körülmények adottak, férjnél vagyok, van lakás, és vannak nagyszerű mamikák és papikák!

Kicsit hosszúra nyúlt, bocsi!

Ki mit tenne a helyemben?

2014. jún. 2. 18:33
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
22%
Létezik egyáltalán biztos munkahely??? HAJRÁ KISBABA!!!!
2014. jún. 5. 19:14
 12/22 anonim ***** válasza:
76%
Jaj utolsó ez olyan hogy édes kisbaba létezik egyáltalán?
2014. jún. 5. 20:21
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem nem létezik biztos munkahely, de biztos nélkülözés semmi pénzből igen. Legyen baba persze, csak meg kellene találni a mindenkinek legjobb időszakot a gyermekvállalásra.
2014. jún. 5. 21:05
 14/22 anonim ***** válasza:
50%

Ennyi erővel a férjét is elküldhetik, és akkor csak az a pénz marad, amit az anyuka kap. Na??? :)

Első osztályú anyuka lehet, aki írta, hogy "édes kisbaba létezik?"

2014. jún. 6. 08:52
 15/22 anonim ***** válasza:
66%
Pontosan tudja a többség hogy értetem. DE leírom neked, hogy édes kisbabával gondok is vannak nem csak cuki mukiság.
2014. jún. 6. 10:49
 16/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat! Persze, nyilván nem mindegy, hogy 25ezer, vagy 70ezer. És persze a férjemet is elküldhetik egyik napról a másikra, hiába dolgozik a munkahelyén több mint 12 éve! Ez mindenhol benne van a pakliban. Arra nem akarok szülni, hogy majd fél évesen lepasszolom a nagyiknak, vagy beadom bölcsibe. Természetesen segítenének, de nem nekik akarok gyermeket szülni.

Az agyam tudja, hogy meg kéne várni mindenképpen a véglegesítést, ami úgy tudom, 5 év után már kötelező. Addig még van 2 év. Még akkor sem leszek öreg, csak 26 éves leszek...Tehát értem én a logikus érveket, és tudom, hogy ezt "kellene?" tennem.

De a másik "énem" azt érzi, hogy szeretnek a főnökeim, és valószínűleg nem raknának ki az utcára, ha bejelenteném, hogy várandós vagyok. Vagyis mikor lejár ez a szerződésem, esélyes, hogy kapnék még egy fél évest. És akkor munkaviszonyból mennék szülni. 3 év múlva meg "majd lesz valahogy"

Nagyon nehéz, mintha egy vihar dúlna bennem...

2014. jún. 6. 15:22
 17/22 anonim ***** válasza:

15-ös!

Hidd el, "szenvednék " én a babámmal inkább, minthogy a szövettani eredményen megkapjam a méreteit.

Kérdező! Akárhogy döntesz, HAJRÁ!!!

2014. jún. 6. 20:06
 18/22 anonim ***** válasza:
38%
Jol felrevezettetek a kerdezot.... Mar miert ne kapna GYED-et? En is kaptam, igaz 2010-ben. Roviden: csoportos letszamleepitessel elkuldtek, mint VEGLEGESITETT KOZALKALMAZOTT 3 ev munkaviazony utan. Mar egy eve probalkozt unk a babaval, es pont akkor tudtam meg, mikor a felmondasi idot toltottem. A TB-nel elmondtak, mit keel tennem, igy a felmondasi ido utan elmentem passziv tappenzre, majd 5 honap munkanelkuli jart csak, majd jott a szules, es minden ugyanugy jart (TGYAS,.GYED) Egy a lenyeg: a szules napjan legyel bitosotott, akar munkanelkulikent. A mai szabalyokat az illetekes TB-nel tudod megerdeklodni.
2014. jún. 23. 07:39
 19/22 anonim ***** válasza:
Évek óta nem létetik már passzív táppénz.
2014. jún. 23. 09:47
 20/22 anonim ***** válasza:
18/19 Már baromi rég nincs passzívtáppénz.
2014. jún. 23. 09:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!