Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyesből hogyan lehet ki jönni...

Mókica84 kérdése:

Gyesből hogyan lehet ki jönni ha nem 100. 000ket keres a párod? A régi munkahelyemre nem biztos h visszavesznek, ezrét nem megyek vissza gyes alatt mielőtt bárki kérdezné gondoltam leírom Ki hogyan oldja meg?

Figyelt kérdés

Tehát kérdésemből is kitűnik nem az átlag osztályban élünk,sajnos.A gond nem a napi megélhetés(azt nehezen bár de kigazdálkodom) hanem a váratlan kiadások okozzák.Pl: keresztelő,ortopéd szanál kiváltása,gumi a kocsira(nem ú már 20éves autó),váratlan betegség,stb.

Ti hogy oldjátok meg?

2014. jún. 18. 14:17
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
54%

Engem visszavettek, de ha nem akkor is bölcsibe ment volna és kerestem volna mást.

10,5 hónapos volt mikor visszamentem ma már 16 hónapos szerencsére jól berendeztük az életünket és nagy gondjaink nincsenek... Menj vissza dolgozni, szerintem az a legjobb megoldás...

2014. jún. 18. 18:13
 12/18 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek aki válaszolt a kérdésemre, bár nem igazán válaszoltatok a feltett kérdésre. Ezek szerint rosszul fogalmaztam meg a kérdést.Szóval engem az érdekelt volna elsősorban h a váratlan dolgokat ki hogyan oldja meg?!!!!

én soha nem ültem itthon főleg aki gyereket nevel és mellette háztartást vezet+kert azt tudja h nincs ilyen h otthon ülés.

A gyereket nem tudom bölcsibe adni mert sokat betegeskedik és nincs értelme; mást rész akkor a beteg anyámat meg adjam otthonba?!

szóval köszönöm az ész osztást és szerintem akkor lenne igazatok ha a napi megélhetés lenne a gond DE mint írtam a váratlan kiadások a probléma!

én pl. ilyen válaszokra számítottam: pl: hétvégi takarítás,vasalás vállalása,babysitterkedés,varrás stb.

Szóval kérem akkor most azok írjanak akik a "ki hogyan oldja meg a váratlan kiadásokat?" kérdésemre érdemben tud válaszolni.

Köszönöm

2014. jún. 19. 13:22
 13/18 anonim ***** válasza:
Én pl minden hónapban félrerakom a családi pótlékot tartaléknak, nem folyik bele a napi kiadásokba, a családi adókedvezményt egy összegben szoktuk visszaigényelni februárban.
2014. jún. 19. 15:38
 14/18 anonim ***** válasza:

Kicsit hosszú lesz.

Sokáig nálunk is az volt a gond, hogy bármennyi pénz jött be, el is költöttük. (még nem volt gyerekünk)

Aztán egyszer megelégeltük, hogy hónap végén garasoskodunk, és félretenni nem tudunk, így ötleteltünk. Kisebb összeget váltottunk be euróra, azt nem lehet csak úgy elkölteni, hogy vásárolsz belőle vmit, így nem nyúltunk hozzá. Majd elkezdtünk különböző előtakarékosságit csinálni. Először egy lakáselőtakarákossági volt, amit fizettünk. A házra úgyis mindig kell költeni, hogy épp garázs lesz vagy nyílászárócsere, mindegy. Nekünk jobb volt, hogy nem magunknak kezdtünk félrerakni, mert abból nem lett volna semmi, a bank meg automatikusan levonta, így nem volt baj.

Amikor láttuk, hogy működik, kötöttünk még egyet, és így tovább... Most már félre tudunk tenni, így euróban és Ft-ban is van párszázezer. Eleinte persze nekünk sem volt ennyi.

A lényeg, hogy váratlan kiadásra mindig legyen pénz.

Amit még tanácsolnék, hogy add el a felesleges dolgokat az aukciós oldalakon. Legyen akár kisebb játék vagy pár ruha, máris van párszáz, vagy párezer Ft bevételed pluszban. Sokat turiztam annak idején, és hiába volt fiam, ha láttam lányos könnyen eladható ruhácskát olcsón, megvettem, majd továbbértékesítettem. Ha ügyes kezed van, lehet varrni pl. játékbabára való ruhácskát (Pl. Barbie vagy Baby born), jó áron mennek el, és sokan veszik.

Ja és mi mindig írjuk (mai napig, pedig már mindketten dolgozunk) a kiadásokat, bevételeket. Mindent. Így látom, mennyi megy el élelmiszerre stb, tudok tervezni, mikor mi lesz a kiadás.

2014. jún. 19. 15:52
 15/18 anonim ***** válasza:
Kérdező mindenki azt csinálja ami a szakmája vagy amihez ért. Hiába írom, hogy én varrok ha te nem értesz hozzá. Azt dolgozzák pluszba az emberek ami akad.
2014. jún. 19. 16:38
 16/18 A kérdező kommentje:

nagyon szépen köszönöm azok válaszát akik végre a feltett kérdésemre válaszoltak mert én ilyenekre gondoltam.

nekünk is van lakáskaszás megtakarításunk de ahhoz ugye nem tudunk nyúlni(szerencsére)+a gyereknek is rakunk 1-2000ftt havonta ha tudunk.Köszönöm a többi tippet is mert van olyan amire nem is gondoltam.

2014. jún. 20. 13:59
 17/18 anonim ***** válasza:
0%
Azért ha ennyire nehéz megélni akkor nem kicsit luxus autót tartani.
2015. márc. 7. 04:29
 18/18 anonim ***** válasza:
46%

Nem ismersz olyan anyukát, akit nagyon várnak vissza dolgozni de nem tudja hova rakni a gyerekét? Vigyázhatnál pénzért az ő gyerekére, és a tiednek is jót tenne a társaság.

Illetve írtad a beteg nagyit, ha nem túl súlyos beteg, egy másik nénit is vállalhatnál mellé napközbeni felügyeletre. Sok embernek gond, h dolgozna és nem tudja hova tenni a mamát, de te nyilván nem kerülnél annyiba mintha házhoz mennél és csak vele foglalkoznál 8 órában.

Illetve férjed tanulhatna valamit amivel előre léphet/többet kereshet.

2015. júl. 27. 21:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!