Anyukák! Gyes/gyed lejárta után a régi munkahelyetekre mentetek vissza? Hány éves volt/ak a gyerek/ek és hány évet voltál otthon? Mennyi idő után szoktátok meg az új helyzetet?
Szia,
nekem lányom van, és a gyed után 2 éves korában mentem vissza dolgozni, gyes mellett 6 órában, a régi munkahelyemre.
2,5 évet voltam itthon a terhesség végével együtt, hát nekem nagyon mehezen ment a visszaállás, sőt még mondhatom, hogy nem is volt túl sikeres, mert még majd csak most jár le a gyesem, és átmentem 4 órásba, mert nehezen tudtuk megoldani a lányom bölcsis-elhozatalát.
A kislányom könnyen beszokott, de elég sokat beteg volt.
Én nehezen viseltem a bölcsibe passzolást is, úgy érzem hogy még otthon kellett volna vele legyen 3 éves koráig, mert így szétszakadtam mind fizikailag, mind lelkileg.
Nagyon rossz volt, mikor beteg volt, és ott kellett hagyjam a mamánál, "csak mert dolgoznom KELL".
Viszont összességében olyan 2-3 hónap múlva könnyebb volt, és jó volt végre felnőttek közt lenni, mert otthon meg már kezdtem "bekattanni"...
Szóval, hajrá, jó lesz ez, de hát minden kezdet nehéz! :-)
Köszi a bíztatást, ment a zöld kéz :-)
Majdnem 3,5 évet voltam itthon és most már igencsak félek, milyen lesz szeptembertől :-(.
Első vagyok, köszi.
igen, aki kicsit is lelkis, annak sztem nehéz dió ez, iszonyú nehéz az első pár hónap, míg beáll a kisgyerek is erre a stresszre, hogy korán kelünk, öltözni, kapkodni, anya is szép legyen, gyerek is rendben legyen, nehéz leadni a kincsünket, nehéz megint buszozni, tömörülni az emberek közt, zaj van mindenhol, aztán bemenni a munkahelyre, és eladni magunkat, azt mondani, és érezni is!!!, hogy itt vagyok, és újra tudok dolgozni...ja, igen...ez a része nem igaz. legalábbis rám nem. :DD
Már nem tudok olyan jó munkaerő lenni, 200%ban anya lettem, nem nagyon tudok teljesen a munkára figyelni, nem is érdekel már úgy, mint rég, és ez a része csak nagyon kis mértékben javult a majdnem 1 év alatt. Szóval erre is számíts, hogy egyszerűen az összes ösztönöddel a gyerek lesz az agyadban az elején, de akkor is meg kell csinálni, vissza kell térni az "élők" sorába, mert ez az élet rendje...
Sok sikert!
Sok sikert!
Kedves 1! Köszi a választ! Engem tuti meg fog viselni :-(. Szerettem a munkámat és a kollégáimat, de tudom, hogy nagyon nehéz lesz, hogy szinte nem fogom látni és nem lesz végig velem :-(. Tudom, ez az élet rendje, és mindenkinél eljön ez az idő, de akkor is nehéz lesz :-(.
Köszi neked is 2, ment a zöld kéz :-).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!