Egy szobás lakásba babát vállalni?
Figyelt kérdés
Jelenleg egy ismerősünk lakásában élünk párommal, nagyon szeretnénk már kisbabát,de attól tartok hárman már nagyon szűkösen tudnánk itt élni.Tervbe van a saját ház/lakás is,de az nem mostanában fog megvalósulni.Érdekelne, hogy kinek mi a véleménye erről, főleg aki hasonló helyzetbe van.Előre is köszi a válaszokat!2014. jún. 5. 20:00
1/16 zabmester válasza:
Engem oda vállaltak a szüleim :) Mondjuk rá egy évvel tudtak venni egy két és fél szobás lakást, de egy évre bevállalták azt a pici lakást. Én tuti megbolondultam volna a saját gyerekemmel egy akkora lakásban, de ha csak átmeneti állapot, akkor szerintem kibírható. Na meg azért vannak családok, akik tartósan is így élnek, nem mondom, hogy ideális, de azért felettük sem kellene pálcát törni, megoldják valahogy, hogy tudjanak ott létezni.
2/16 anonim válasza:
Egyetértek az első válaszolóval. Amennyiben reális egy mihamarabbi saját lakás, tehát gyermek megszületése után mondjuk 1 évvel, akkor sztem vágjatok bele, ellenkező esetben viszont várnék. Sem nektek, sem pedig a gyereknek nem jó egy olyan pici helyen élni. Nektek nem lesz privát szférátok, magán életetek, és a gyerek is ahhoz szokik, hogy ott vannak a szüli 0-24-ig.
3/16 anonim válasza:
Hasonló helyzetben vagyunk: bár 2 szobás a lakás, a háló (ahol a picur is van) nincs teljesen leválasztva a nappalitól. Vannak hátulütői: halkan szól a TV, este már csak inkább suttogunk :). Az átszűrődő fény miatt mindenképpen kell a baldachin. De ez szerintem kibírható, nem lehet akadály a babavállalásnál :)
4/16 anonim válasza:
biztos hogy nem vállalnám be. akkor inkább lemondok a gyerekről, vagy várok vele amig szükséges...ha egy két szobás lakást nem engedhetek meg magamnak, akkor valószínű anyagi helyzetemből adódóan mást sem tudnék neki biztosítani.
ha egyébként van reális esély a saját lakásra vagy legalább egy két szobás albérletre, akkor várjátok ki.
5/16 anonim válasza:
Én nem hiszem,hogy vállalnám. Még csak nem is albérlet hanem csak egy szívességi lakás használok vagytok.
6/16 A kérdező kommentje:
Fizetünk egy jelképes összeget érte,mert ingyen nem akartunk itt lakni.Nem 20-30e-ket, ezért nem is írtam albérletnek
2014. jún. 5. 20:34
7/16 anonim válasza:
Épp ezért írtam, még egy normális albérletet sem tartotok fent, így biztos nem. Ezt nem bántásként írom.
8/16 anonim válasza:
20E-ért nincs is albérlet :O
én azt bevállalnám, hogy ott születik meg, de rövid időn belül megyünk. ha mondjuk olyan a helyzet, hogy a ház pont nincs még kész.
de ha ott tartotok, hogy még csak gyűjtötök arra, hogy majd egyszer legyen lakás akkor várnék. elég sokba kerül már a várandósság is, akkor is utána már nehéz spórolni
9/16 A kérdező kommentje:
Tartottunk több mint egy évig, de itt ahol lakunk nagyon nehéz találni normális, lakható albérletet, sokan keresnek is és ezért nagyon drágák.Jött ez a lehetőség, így jobbnak láttuk,mert jobban félre is tudunk tenni ennyi az egész...
2014. jún. 5. 20:41
10/16 anonim válasza:
Én vállalnám. Szomszédaink 39 n.méteres egy szobás lakásban élnek 2 gyerekkel, a nagyobbik már 6 éves. Gyönyörűen megvannak, persze nem itt akarják leélni az életüket. Mi ugyanekkora lakásból gipszkartonnal leválasztottunk egy szobát a kislányomnak, így lett külön szobája, elférünk, persze mi sem itt akarunk megöregedni. Amúgy nekem sosem volt külön szobám, szüleimmel voltam együtt, mégis 3 diplomás, normális felnőtt lettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!