Melyik nevet NEM adnátok a gyermeketeknek? Miért?
Nem adnék:
- gyakori nevet.
- olyan nevet, amiben ty, ny, ly, dz, dzs van.
- régen népszerű, most ritka, ódivatú, vagy pedig régen ritka de most mégis felkapott neveket, pl Klára, Erzsébet, Róza, Sára.
- olyan nevet, ami -ett, -etta végű, szerintem ezek nem szép hangzásúak.
- Dórát, Nórát és változatait.
- a Csilla, Dorottya, Ágnes, Ágota, Zsófia, Kincső, Anita, Noel neveket. Nekem csúnyák.
- becézős, és kis semmilyen neveket (Lili, Lora, Lotti, Lelle).
A három szótagú, mély vagy vegyes hangrendű neveket szeretem legjobban. Amivel nekem nincs gondom, és sok ilyen név tetszik, mások pedig általában nem szokták szeretni:
- külföldi nevek
- gyümölcs, virág, bármilyen magyarul is értelmes szó névként való használata (sok kedvenc nevem van ebből a kategóriából).
Rita és Szilvia semmiképp, mert az összes ilyen nevű ismerősömtől a hideg ráz.
De nagyon régises és nagyon külföldi neveket se adnék.
- ősmagyar, fura hangzásúakat: Zerénd, Bercel, Kadosa, Aisa
- beszélő neveket: Napsugár, Angyalka, Ajándék (Ezekkel iszonyatosan mellé tudnak nyúlni a szülők. Nagyon ritka, hogy illik a gyerekre.)
- növények nevei: Hanga, Nárcisz
- amik vagy becenévnek indultak, vagy olyan a hangzásuk: Lili, Kitti, Manó, Soma, Samu, Lia, Mia stb
- nagyon sok szótagos, túl csavaros: Liliána, Leonidász
- magyarosan leírt, vagy cak simán idegegenül hangzó külföldi, főleg angol és arab: Zoé, Amira, Noel
- ami teljesen úgy hangzik, mint egy megszokott név, de egy betű eltérés van: Norina, Loránd (minden papírján el fogják írni, külön betűzni kell majd az összes tanárnak, orvosnak, edzőnek, mindenkinek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!