Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Melyik nevet NEM adnátok a...

Melyik nevet NEM adnátok a gyermeketeknek? Miért?

Figyelt kérdés
A kérdés szubjektív, így kérlek titeket azért ne pontozzátok le a másikat, mert épp az a név nem tetszik neki, ami viszont a ti kedvencetek. 1 vagy 2 nevet írjatok és kérlek mindenképpen mondjátok meg, hogy miért , mert elsősorban arra lennék kíváncsi. Köszönöm :)
2014. jún. 1. 15:10
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
55%
Magyarosított külföldi neveket és nagyon régimódi Gulya,Béla neveket.
2014. jún. 1. 15:13
 2/16 anonim ***** válasza:
56%

dzsennifer

szerintem ez a legalja

2014. jún. 1. 15:15
 3/16 anonim ***** válasza:
0%

Pár "régi" nevet Béla, Piroska, Róza stb, de van ami tetszik András, Miklós, Sára. Szóval ez szubjektív, akinek az elõbbiek tetszenek azokkal sincs bajom :)

Nem tetszenek a magyarosított nevek: Krisztofer, Dzsesszika, de az ugyanúgy leírtak: Benett, Kevin sem.

Nem adnék "cuki" neveket sem: Lili, Mici, Noel, amit nemrég hallottam: Ében (fiú)

Pár õsmagyar név sem tetszik: Emõke, Huba, Hunor stb, de van ami tetszik Zétény, Csongor. Inkább férfi nevek.

Az úgymond normális nevek közül is van bõven amit nem adnék: Ádám, Gergõ, Evelin, Réka stb, sok, de attól függetlenül, hogy nekem nem tetszenek, nincs velük baj.

Ez szerintem tényleg ízlés kérdése. Igazából csak pár külföldi neven döbbenek meg kicsit, de nem igazán izgat ki hogyan nevezi el a gyerekét. Minden név csúfolható. És minden gyerek felnõtt még érdekesebb névvel is :)

2014. jún. 1. 15:27
 4/16 anonim ***** válasza:
27%

Renáta, Nikolett, Kata, Melánia, Dorina, Laura, Anita, Melinda, Adrienn, Alexandra -mert közönségesek számomra,

Mia, Lia, Lara, Lilien -szintén semmitmondóak,

Ubul, Tasziló, Líviusz, Keve -idétlenül hangzanak,

László, István, Gyula, Géza, Mária, Éva, Gizella, Erzsébet, Magdolna stb -öregesnek tartom őket,

Noel, Líviusz, Kevin, Brendon, Patrik -Nem hangzanak jól egy magyar gyereknek.

Dániel, Dávid, Bence, Bálint - Dunát lehetne rekeszteni ezekkel a nevekkel.

Kb, ennyi. :)

2014. jún. 1. 15:33
 5/16 anonim ***** válasza:
0%
Ja, és a semmitmondóak közül kihagytam: Kira, Mira
2014. jún. 1. 15:36
 6/16 anonim ***** válasza:
0%

Pamela. - Amíg nem volt a képben/tele a média/ Hódi Pamelával, addig 1 Pamelát ismertem, a Dallasból kapta a nevét, azóta megszaporodtak a Pamelák(szomszédban most fog születni), meg a Natasák, Zselykék.

Zente. - amióta megjelent az anyakönyvi hírekben, szintén elszaporodott név lett, Zezi becenévvel.

Villő, Kincső, Csenge. - ezek nekem nagyon nem, rideg nevek.

Zorka, Zolka, olyan idételnek

Vannak a régi nevek, mint a Margit, Erzsébet, Mária - ezek azért nem tetszenek, mert idegenek a fülemnek, tény, 30 év múlva meg a Hanna, Hanga, Lili nevek lesznek régimódiak, és rengeteg lesz :)

2014. jún. 1. 15:38
 7/16 anonim ***** válasza:
27%

Sok ilyen van. Amitől a hideg kiráz lassan az pl. a Bence. Sokáig nem volt vele bajom, de most már nagyon unom. Nem csúnya név, de annyira nem is jó, nem értem hogy lehet évek óta csúcstartó.

Lánynevek közül nagyon nem bírom a Cintiát, Andreát, Ágnest. A most felkapottak közül a Zselyke sem tetszik, a Hanna meg pont olyan nekem, mint fiúban a Bence.

2014. jún. 1. 15:38
 8/16 anonim ***** válasza:
0%
Sok név van amit nem adnék. Ha választanom kéne ami most tucatnév, de a hideg is ráz tőle az pl. a Bendegúz és a Kincső. Iszonyat csúnyának tartom őket.
2014. jún. 1. 15:48
 9/16 anonim ***** válasza:
0%

Márk - nem tudom mi okból,de a hideg ráz ki ettől a névtől.

Máté - már lassan mindenkit Máténak hívnak,de ha nem akkor Bencének,Zalánnak,Leventének vagy Dávidnak.

Hanna,Zselyke,Anna - szép de tucat

2014. jún. 1. 16:20
 10/16 anonim ***** válasza:
50%
Engem a Hannától és a Fannitól ráz ki a hideg. Nem tudom miért, rossz érzés hallani.
2014. jún. 1. 16:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!