Melyik nevet NEM adnátok a gyermeketeknek? Miért?
dzsennifer
szerintem ez a legalja
Pár "régi" nevet Béla, Piroska, Róza stb, de van ami tetszik András, Miklós, Sára. Szóval ez szubjektív, akinek az elõbbiek tetszenek azokkal sincs bajom :)
Nem tetszenek a magyarosított nevek: Krisztofer, Dzsesszika, de az ugyanúgy leírtak: Benett, Kevin sem.
Nem adnék "cuki" neveket sem: Lili, Mici, Noel, amit nemrég hallottam: Ében (fiú)
Pár õsmagyar név sem tetszik: Emõke, Huba, Hunor stb, de van ami tetszik Zétény, Csongor. Inkább férfi nevek.
Az úgymond normális nevek közül is van bõven amit nem adnék: Ádám, Gergõ, Evelin, Réka stb, sok, de attól függetlenül, hogy nekem nem tetszenek, nincs velük baj.
Ez szerintem tényleg ízlés kérdése. Igazából csak pár külföldi neven döbbenek meg kicsit, de nem igazán izgat ki hogyan nevezi el a gyerekét. Minden név csúfolható. És minden gyerek felnõtt még érdekesebb névvel is :)
Renáta, Nikolett, Kata, Melánia, Dorina, Laura, Anita, Melinda, Adrienn, Alexandra -mert közönségesek számomra,
Mia, Lia, Lara, Lilien -szintén semmitmondóak,
Ubul, Tasziló, Líviusz, Keve -idétlenül hangzanak,
László, István, Gyula, Géza, Mária, Éva, Gizella, Erzsébet, Magdolna stb -öregesnek tartom őket,
Noel, Líviusz, Kevin, Brendon, Patrik -Nem hangzanak jól egy magyar gyereknek.
Dániel, Dávid, Bence, Bálint - Dunát lehetne rekeszteni ezekkel a nevekkel.
Kb, ennyi. :)
Pamela. - Amíg nem volt a képben/tele a média/ Hódi Pamelával, addig 1 Pamelát ismertem, a Dallasból kapta a nevét, azóta megszaporodtak a Pamelák(szomszédban most fog születni), meg a Natasák, Zselykék.
Zente. - amióta megjelent az anyakönyvi hírekben, szintén elszaporodott név lett, Zezi becenévvel.
Villő, Kincső, Csenge. - ezek nekem nagyon nem, rideg nevek.
Zorka, Zolka, olyan idételnek
Vannak a régi nevek, mint a Margit, Erzsébet, Mária - ezek azért nem tetszenek, mert idegenek a fülemnek, tény, 30 év múlva meg a Hanna, Hanga, Lili nevek lesznek régimódiak, és rengeteg lesz :)
Sok ilyen van. Amitől a hideg kiráz lassan az pl. a Bence. Sokáig nem volt vele bajom, de most már nagyon unom. Nem csúnya név, de annyira nem is jó, nem értem hogy lehet évek óta csúcstartó.
Lánynevek közül nagyon nem bírom a Cintiát, Andreát, Ágnest. A most felkapottak közül a Zselyke sem tetszik, a Hanna meg pont olyan nekem, mint fiúban a Bence.
Márk - nem tudom mi okból,de a hideg ráz ki ettől a névtől.
Máté - már lassan mindenkit Máténak hívnak,de ha nem akkor Bencének,Zalánnak,Leventének vagy Dávidnak.
Hanna,Zselyke,Anna - szép de tucat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!