Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Lany nevnek szep a Daciana es...

Lany nevnek szep a Daciana es fiu nevnek a Vlad?

Figyelt kérdés
2008. júl. 29. 22:31
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%

Szia

szerintem ha magyar vagy akkor nem fogsz ennyire romanos hangzasu es romanok alltal hasznalt neveket adni a gyerekeidnek, mas dolog ha te vagy a ferjed roman szarmazasuak vagytok. En is erdelyi vagyok, az en kislanyom Orsolya, nagyon tetszett a Ramona de azt itten ugyancsak a romanoknal kedvelt nev, bar tudom hogy nem roman eredetu, en azt szerettem volna ha a kislanyom a nevevel is jelezze a nemzetiseget, ugyis olyan kevesen vagyunk es egyre csak fogyunk, nem hiszem hogy akar Vlad vagy Daciana talalna egy magyar kisgyereknek. A Daciana ha jol tudom a dakokra es Daciara utal (innen az auto neve is), a sok nacionalista roman politikus meg eppen ezert szeretne minket erdelyi magyarokat eltuntnek nyilvanitani mert azzal takaroznak hogy oseik?, a dakok elottunk ittvoltak. Ne haragudj hogy nemzetisegi kerdeskent valaszoltam de nekem ez a velemenyem, mindazonaltal ha neked tetszenek nyugodtan adjad barmelyiket, kerdeses hogy ok majd mit szollanak hozza , mert eleg nyilvanvalo a nevek hattere.

2008. aug. 1. 14:11
 22/32 anonim ***** válasza:
100%

Az utolso valaszolo vagyok, utana olvastam hogy mindketten magyarok vagytok, csak te szereted a romanokat es azert szeretnel ilyen neveket.Nekem is sok kedves roman ismerosom ,kollegam van ,de azert ez egy kicsit tulzas, szerintem, biztos ok sem neveznek Koppanynak a fiukat, csak mert szeretik a magyarokat.

Bocs ha megsertettelek volna.

2008. aug. 1. 14:16
 23/32 A kérdező kommentje:
Koszi:) Nem sertettel meg:)
2008. aug. 1. 14:57
 24/32 anonim ***** válasza:
100%

szerintem, szerezz be egy magyar utónévkönyvet, abban biztosan találsz majd szép magyar keresztnevet!

Sok sikert a választáshoz! puszi

2008. aug. 2. 14:20
 25/32 anonim válasza:
62%
Én is Erdélyi vagyok:-)de még nem nagyon hallottam a Daciana nevet,viszont jól hangzik,dallamos:-)
2008. aug. 2. 20:30
 26/32 anonim ***** válasza:
100%
Ezek nagyon szép nevek román lányoknak, meg román fiúknak. Szereintem magyar gyerekeknek meg magyar név jár. Én is erdélyi vagyok, soha nem adnék ilyen nevet a gyermekemnek. De persze ezt mindenki maga tudja. (Azért azt érdemes figyelembe venni, hogy a gyermeknek utána együtt kell élni a nevével.)
2008. aug. 3. 14:48
 27/32 anonim válasza:
100%
Ha a gyerek altalaban magyarul beszelne akkor szerintem zavaro akcentust valtani mikor a nevet mondja/mondod.Ha romanul beszeltek vele akkor nem rosszak.
2009. jún. 3. 19:28
 28/32 anonim válasza:
100%
Hat ha mar van akinek nem jon be a Daciana mert a Daciara hasonlit akkor legyen Mercedesz,nem csunya nev es meg jol is gyorsul :)
2009. jún. 3. 19:30
 29/32 anonim ***** válasza:
56%
szerintem ezt a kérdést provokációnak szánta a kérdező! egyszerűen nem tudom elhinni, hogy egy erdélyi magyar román (!) nevet adjon a gyerekének!
2009. jún. 4. 10:14
 30/32 anonim ***** válasza:
51%
Utolsó! Szerintem meg nem kell mindenbe politikát beleképzelni. Miért olyan hihetelten, hogy valaki nem elégedetlenkedik???
2009. jún. 4. 12:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!