Magyarországon mennyire számít gyakori névnek az Áron?
Szerintem nagyon...2008 ban még 24. volt a 100 as listán (leggyakrabban adott újszülött fiú nevek) 2009-ben már a 14., nagyértékű fogadásom lenne rá hogy 2010 ben ez még előrébb jött.
Nekem mostanában legalább 4 ismerősömnek született fia aki Áron, és 2ről tudok akik 2011 ben szülnek és szintén ezt tervezik.
A mostani babák között eléggé, mi is így neveztük el a fiunkat. Azért döntötünk emellet, mert szép, másrészt olyan nevet szerettünk volna, ami kisfiúnak is jó, és felnőttnek is.
Nem tudom beilleszteni a linket, de ha bírod a google-be, hogy "leggyakoribb utónevek 2010" az első honlapon az áll, hogy tavaly a 14. volt a fiúk között.
ÁRON
eredete: héber
jelentés: hegyi ihletett, tisztánlátó, megvilágosodás
31. leggyakrabban adott fiú név volt
első névnek 616 választották ezt a nevet 2010-ben
második névnek 118 választották ezt a nevet 2010-ben
teljes lakosságban 7 974 lakost hívna így
százalékarányosan: a lakosság 0.08%-ának ez a neve
Köszi mindenkinek!
Azért kérdeztem így, hogy Magyarországon, mert nálunk Erdélyben nem egy gyakori név, viszont Magyarországon egyre gyakrabban hallom. Az én kisfiamat is így hívják, mi még 2008-ban neveztük így el. Nekem nagyon tetszik, nálunk az volt a fő szempont, hogy ne legyen gyakori és találjon a vezetéknévhez (Varga). Én is pedagógusként dolgozom, sok gyereket ismerek, de egyet sem Áront.
Még egyszer köszi nektek.
Várom más határon túliaktól is, nálatok mennyire gyakori ez a név?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!